Skocz do zawartości
ModdingKing

Okrągłe Bloki Wodne :)

Rekomendowane odpowiedzi

Czy może ktoś próbował robić okrągłe Bloki ?

Dzisiaj od dziadka dostałem 9kg walec miedzi o szerokości 6,3 cm i wysokości 40 cm :) tylko nie wiem czy by się nadawał na zrobienie bloków

Dołączona grafika

Może ma ktoś jakieś sugestie ? odnośnie budowy walcowatego bloku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może bym i chciał, ale co mi z niego skoro nie mam dostępu do frezarki, a wiercić się nie opłaca. Szkoda... :?

Ciekawe czy ktoś już robił okrągłe WC?! I z jakim skutkiem... :D

Ja się na razie przymierzam do zrobienia WC ze starego radiatorka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może bym i chciał, ale co mi z niego skoro nie mam dostępu do frezarki, a wiercić się nie opłaca. Szkoda...  :?  

Ciekawe czy ktoś już robił okrągłe WC?! I z jakim skutkiem... :D

Ja się na razie przymierzam do zrobienia WC ze starego radiatorka ;)

no to tak jak ja bo miedzi mam ale płaskownika odpowiedniego niet ale doszedłem do wniosku ze na starym radiatorze wyrobię od spodu pasek i wsadze tam miedziany pasek może to coś da i chyba zaczne cos powoli kombinować z tym okrągłym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm - fajnego masz dziadka :twisted:

Ja bym zaproponował spiralny kształt kanału - powinno nieźle wyglądać i dobrze chłodzić...

Odetnij sobie plasterek z tego walca - wyfrezuj taki kanał (niestety z tym będzie pewnie najwięcej problemów) i jeżeli masz otwory na płycie wokół socketa to nie powinno być problemów z zamontowaniem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm - fajnego masz dziadka   :twisted:  

Ja bym zaproponował spiralny kształt kanału - powinno nieźle wyglądać i dobrze chłodzić...

Odetnij sobie plasterek z tego walca - wyfrezuj taki kanał (niestety z tym będzie pewnie najwięcej problemów) i jeżeli masz otwory na płycie wokół socketa to nie powinno być problemów z zamontowaniem...

no też tak myślałem ale ciężko powiedzieć jaki gruby zrobić ten walec a z frezowaniem nie mam problemów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.geminicool.com/spec_CPUcooler.html

chodzi o ksztalt kanalu - bo raczej bedziesz musial zrobic blok zamkniety - a plexi wykozsytac jedynie jako "zaczep" :!:

Dzięki za projekt :) ale myślałem nad czym innym wykożystać projekt chłodzenia reaktora atomowego ? tylko nie wiem czy to się sprawdzi ale mam na tyle miedzi że porównam wydajności i zrobię 2 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...