ModdingKing Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 Czy może ktoś próbował robić okrągłe Bloki ? Dzisiaj od dziadka dostałem 9kg walec miedzi o szerokości 6,3 cm i wysokości 40 cm :) tylko nie wiem czy by się nadawał na zrobienie bloków Może ma ktoś jakieś sugestie ? odnośnie budowy walcowatego bloku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 Podziel się, co?! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 Podziel się, co?! :Dpodzielił bym się ale jak narzie nie pociety jest :) a co byś robił z niego i ile ci trzeba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 Może bym i chciał, ale co mi z niego skoro nie mam dostępu do frezarki, a wiercić się nie opłaca. Szkoda... :? Ciekawe czy ktoś już robił okrągłe WC?! I z jakim skutkiem... :D Ja się na razie przymierzam do zrobienia WC ze starego radiatorka ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 Może bym i chciał, ale co mi z niego skoro nie mam dostępu do frezarki, a wiercić się nie opłaca. Szkoda... :? Ciekawe czy ktoś już robił okrągłe WC?! I z jakim skutkiem... :D Ja się na razie przymierzam do zrobienia WC ze starego radiatorka ;) no to tak jak ja bo miedzi mam ale płaskownika odpowiedniego niet ale doszedłem do wniosku ze na starym radiatorze wyrobię od spodu pasek i wsadze tam miedziany pasek może to coś da i chyba zaczne cos powoli kombinować z tym okrągłym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 hmmm - fajnego masz dziadka :twisted: Ja bym zaproponował spiralny kształt kanału - powinno nieźle wyglądać i dobrze chłodzić... Odetnij sobie plasterek z tego walca - wyfrezuj taki kanał (niestety z tym będzie pewnie najwięcej problemów) i jeżeli masz otwory na płycie wokół socketa to nie powinno być problemów z zamontowaniem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 hmmm - fajnego masz dziadka :twisted: Ja bym zaproponował spiralny kształt kanału - powinno nieźle wyglądać i dobrze chłodzić... Odetnij sobie plasterek z tego walca - wyfrezuj taki kanał (niestety z tym będzie pewnie najwięcej problemów) i jeżeli masz otwory na płycie wokół socketa to nie powinno być problemów z zamontowaniem... no też tak myślałem ale ciężko powiedzieć jaki gruby zrobić ten walec a z frezowaniem nie mam problemów :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 http://www.geminicool.com/spec_CPUcooler.html chodzi o ksztalt kanalu - bo raczej bedziesz musial zrobic blok zamkniety - a plexi wykozsytac jedynie jako "zaczep" :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 http://www.geminicool.com/spec_CPUcooler.html chodzi o ksztalt kanalu - bo raczej bedziesz musial zrobic blok zamkniety - a plexi wykozsytac jedynie jako "zaczep" :!: Dzięki za projekt :) ale myślałem nad czym innym wykożystać projekt chłodzenia reaktora atomowego ? tylko nie wiem czy to się sprawdzi ale mam na tyle miedzi że porównam wydajności i zrobię 2 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 zastanawia mnie tylko jedno wysokość ? trudno znaleść optymalną przejżałem chyba ze 100 serwisów o WC i na każdym inne wysokości bloków :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 to zalezy od Twojego projektu... ja tam sobie zrobilem bloczek o gr. 2 cm ... wiercony od boku.. rurki a raczej kolanka tez u mnie ida od boku a raczej od tylu i przodu... :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 tu raczej nie da sie od boku ale 2 cm hmm powinno styknąć :) bo wczoraj sprawdzałem i nie znalazłęm bloku wiekszego jak 2,5 cm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...