beriam Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 witam mam Leadtek'a Winfast GeForce 6800 GT 256, a jak wiadomo jest ona dosc glosna (u mnie praktycznie slychac tylko ja) zastanawiam sie aby wymienic chlodzienie na cos bardziej cichego i mam dylemat :? czy wymienic chlodzenie, a moze jakos ten temat reozwiazac programowo :?: bede wdzieczny za porade.... Pozdrawiam Serdecznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Interesuje Cie cisza? Czyli o "wydajności" chłodzenia możemy zapomnieć... No i jeszcze: Ile kasy na to chcesz wydać? I czy ma to być fabryczne czy homemade też może być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Interesuje Cie cisza? Czyli o "wydajności" chłodzenia możemy zapomnieć... No i jeszcze: Ile kasy na to chcesz wydać? I czy ma to być fabryczne czy homemade też może być? Powiem tak, wszystkie opcje wchodza w gre, pozniej zobaczymy co bedzie najrosadniejsze :!: THX za zainteresowanie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Moja propozycja.... Proste rozwiązanie jeżeli masz otowry wokół GPU... "Czyli o "wydajności" chłodzenia możemy zapomnieć... ' Przesadziłem troche... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Mialem wczesniej na radku 9800 Pro Be-Quiet Polar Freezer i powiem szczerze do bani :x Wydajnosc spadla dosc mocno a radiotor byl tak goracy ze hej, co za tym idzie temp. na wszystkich innych komponetach podniosla sie znaczaco :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Hmm... to looknij TU... Są tam też projekty które zpowodowały wycieszenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Możesz jeszcze pomyśleć nad jakimś silencerem ( http://www.4max.pl/default.asp?g=141&produkt=1053 ) dla swojego gf6800 gt, cisza powinna być, tylko z wydajnością gorzej, ale nie tak tragicznie chyba. A poza tym już było o wyciszaniu gf6800 gt w wątku o silencerach - http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=55225 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Ja polecam VGA Silencera szczerze - jest super cichutki a nowe wersje pasuja na teg otwojego.... Jesli nie chcesz Silencera to inwestujw Zalmany: 1. http://allegro.pl/show_item.php?item=38200381 2. Ewentualnie poprzednie wersje - sa tansze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 chyba poczekam na Zalmana, maja podobno pojawic sie te zestawiki do chlodzenia grafy pod koniec stycznia... MAM NADZIEJE I MOJE USZY TEZ :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...