Skocz do zawartości
Pinki

WD Caviar 80GB WD800JB 8MB Cache :)

Rekomendowane odpowiedzi

mam dysk z tej serii, jeden z pierwszych ktore sie pojawily (120GB) od dluzszego czasu (chyba z pol roku).

faktycznie dziala swietnie. przez dluzszy czas chodzil bezglosnie.. niestety od jakiegos czasu chrupie... =(

ofkorz jest tak samo sprawny, ale nie juz taki cichy.

mimo to bardzo polecam tego dyszczorka.

mati.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zeby cie nie dobijac powiem, ze moj wykres nie jest tak posuiatkowany, tylko bardziej ciagly, cpu masz starsznie duze a acses time to ja mialem chyba 8,9;) burst wyszedl dfaleko poza skale....info dla RusHa,: nie mow mu zeby przepoil na 133, bo sam powiedzial ze nie ma;), a taki kiepski wyniko to naprawde moze byc przez ata66.....na 90% myskle ze dysk jest ok

:roll:  :D

thx za slowa otuchy... no jeszcze pobawie sie tym, moze do czegos daojde...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozesz spokojnie brac ten dysk, a raczej szatana  :wink:  dzisiaj nabylem to cudo, przesiadlem sie z u6 60GB i roznica jest zajebiaszcza. nawet sie nie zastanawiaj

Ile kosztowal?

hmmm powiem ci w poniedzialek bo faktury jeszcze nie dostalem :wink: narazie wziolem na testy hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szalosne macie te wyniki , droogi WDC i seek 13 :))))

poprawka 15 :))

troche to duzio

Drogi ????ROTFL

Tańszy od BIV i od MaXtora tylko ciut droższy od ibm`a o 10 zeta

A wyniki ja mam dobre Hdd tach`em nie robiłem testów ale w Sandrze mam 31330 a w pc marku 1150 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rush, mowie ci ze ten wynik to strasznie badziewny....ja nie lubie tego proxa hdtach....za kazdym razem dale inny wynik, teraz jak robie podaje 12 a jak robilem na golym dysq podawa 8,9!!! no to sam wudzisz...a poreszta mam juz go tak zapakowanego, ze wiadomo ze troche spada transfer;))))i dostep do plikow :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

tak to wyglada po defragmentacji :?

kurde, starszliwie duzo mam tych sopli! 8O

zaczynam sie martwic, czy przypadkiem nie ma jakichs uszkodzen struktury dysku, a badow nie ma tylko dlatego, ze po prostu sa one podmienione 'zapasowymi' sektorami.

Czy macie jakis pomysl jakby ten dysk dokladnie przeanalizowac, bo jesli jest walniety, to go wymienie :evil:

Moze ktos zapoda wyniki na Barracudzie IV, tak dla porownainia, czy problem sopli tez wystepuje... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym szarpaniem sie nie przejmuj masz wkoncu dysk z dwoma talerzami , pozatym zobacz czy napiecia tobie nie skacza jak testa robisz . 

Natomist czasy dostepu 15 ms to troche duzo jak na te dyski .

A nie podeslalbys screena z wynikow w HDTachu na swojej BIV?

plzzzzzzz :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym szarpaniem sie nie przejmuj masz wkoncu dysk z dwoma talerzami , pozatym zobacz czy napiecia tobie nie skacza jak testa robisz . 

Natomist czasy dostepu 15 ms to troche duzo jak na te dyski .

A nie podeslalbys screena z wynikow w HDTachu na swojej BIV?

plzzzzzzz :roll:

Oka nie ma sprawy , ale teraz wychodze na gielde( i musze sciagnac HD-tacha ) , jak wroce to zrobie testa i wysle na maila .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boss ile razy ci ttrseba pisac ze to NORMALNY wykres ? jakis "nie tego" jestes ?

a ja juz wiem skad takie gufniane macie wyniki .. bo wy odpalacie test z tego samego HDD na ktorym maice system :D a tak sie nie robi bo wlasnie robia sie dupne wyniki (system ciagle koszysta z HDD i nie da sie mu tego zakazac)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj kupilem WD Caviar 80GB SE i rzeczywiscie jest bardzo cichutki :)

Chcialbym go teraz przetestowac tak naprawde... hmmm... dokladnie ;)

Jakie programy (oprocz powyzszego HD Tach) polecacie?

I jeszcze jedna sprawa... Odpalilem programik do optymalizacji (bootvis) i po pierwszym tescie dysku wyskoczyl mi komunikat, ze nie mam wlaczonej obslugi cashu na dysku (!?!?)... Czy to w ogole mozliwe? Pewnie to tylko blad programu, ale - wolalbym sie upewnic. Czy jest jakis programik, ktory by rozwial moje watpliwosci? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no u mnie tez pokazywal, nawet 8,9 s.....tyle ze teraz mam zfragmentowany dysk....i odpalam to w systemie....wiec mzoe dlatego taki badziew... ale zrozumcie ze ten hdtach to dupiaty program za kazdym razem inny wynik :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no u mnie tez pokazywal, nawet 8,9 s.....tyle ze teraz mam zfragmentowany dysk....i odpalam to w systemie....wiec mzoe dlatego taki badziew... ale zrozumcie ze ten hdtach to dupiaty program za kazdym razem inny wynik :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boss ile razy ci ttrseba pisac ze to NORMALNY wykres ? jakis "nie tego" jestes ?

a ja juz wiem skad takie gufniane macie wyniki .. bo wy odpalacie test z tego samego HDD na ktorym maice system :D a tak sie nie robi bo wlasnie robia sie dupne wyniki (system ciagle koszysta z HDD i nie da sie mu tego zakazac)

Sorry, ze jestem taki podejrzliwy, ale chyba rozumiesz mnie - zalezy mi zawsze zeby wszystko miec optymalnie skonfigurowane :P

Faktycznie, system siedzi na dysku ktory testuje - jak bede robil reinstalke, sformatuje tego WD i odpale test z inngo dysku - zobaczymy, co z tego wyniknie. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...