Skocz do zawartości
mlesniew

za "chwilkę" będę zmieniać płytę główną...

Rekomendowane odpowiedzi

za "chwilkę" będę zmieniać płytę główną i mam w związku z tym pewne pytanko. Czy jest możliwe żebym wymienił płytę i procesor (z PIII na PIV) i nie musiał przeinstalowywać systemu (Windows 98)? Z tego co wiem to za każdym razem jak robiłem takie gruntowne zmiany to nie obyło się bez ponownej instalacji Windka. A jak się zachowa w takiej sytuacji WinXP ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadziała albo nie :P Niestety trudno tu coś powiedzieć napewno, uruchamiałem swój dysk na różnych kofigach i nie było problemu, ale pracowałem krótko więc nie wykuczone że coś by sie pojawiło. Dla kontrastu przy przesiadce z KT266A na nforce system od razu wywalił bluescreen.

Najlepiej, jeśli nie chcesz stracić danych z C, przerzuć wszystko z pulpitu i moich dokumentów na inną partycję (inna lokacja na C też wystarczy) a potem zrób reinstalkę z opcją "pozostaw bierzący system plików".

Jednak zawsze lepiej pełny format robić.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem bedzie działać na pewno, ale najpewniej bedzie dużo mniej stabilny. Ale na wszelki wypadek zrób to co polecił ajsi. Po wymianie sprzętu zobaczysz czy system zachowuje sie zadowalająco, czy nie. Jeśli nie to spróbuj tylko przeinstalować Winde, a jeśli i to nie da rady to format...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi