mlesniew Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 za "chwilkę" będę zmieniać płytę główną i mam w związku z tym pewne pytanko. Czy jest możliwe żebym wymienił płytę i procesor (z PIII na PIV) i nie musiał przeinstalowywać systemu (Windows 98)? Z tego co wiem to za każdym razem jak robiłem takie gruntowne zmiany to nie obyło się bez ponownej instalacji Windka. A jak się zachowa w takiej sytuacji WinXP ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rastablasta Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 bez reinstalki sie RACZEJ nie obejdzie. z autopsji wiem, ze os moze dzialac, ale mulato itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zadziała albo nie :P Niestety trudno tu coś powiedzieć napewno, uruchamiałem swój dysk na różnych kofigach i nie było problemu, ale pracowałem krótko więc nie wykuczone że coś by sie pojawiło. Dla kontrastu przy przesiadce z KT266A na nforce system od razu wywalił bluescreen. Najlepiej, jeśli nie chcesz stracić danych z C, przerzuć wszystko z pulpitu i moich dokumentów na inną partycję (inna lokacja na C też wystarczy) a potem zrób reinstalkę z opcją "pozostaw bierzący system plików". Jednak zawsze lepiej pełny format robić. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterrro Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Moim zdaniem bedzie działać na pewno, ale najpewniej bedzie dużo mniej stabilny. Ale na wszelki wypadek zrób to co polecił ajsi. Po wymianie sprzętu zobaczysz czy system zachowuje sie zadowalająco, czy nie. Jeśli nie to spróbuj tylko przeinstalować Winde, a jeśli i to nie da rady to format... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...