kapec Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Więc mam następujący problem... Otóż ostatnio wymieniłem pare części w kompie. Wcześniej miałem PII 350 MHz, 128 SDRAM, 6GB dysk. Nowe części : Epox 8RDA3I, Sempron 2400+, jakiś cooler do niego, i 2x256 DDR (dual) I od tamtego czasu mam błędy w wyświetlaniy grafiki. Karta ciągle ta sama - GeForce 2 MX 400 64 MB (128 bit). To jest przykładowy screen http://kapec87.fm.interia.pl/blad.JPG. Akurat złapałem "słaby" moment. Chodzi o te pokazujące sie tekstury. Z tym że pojawiają sie w większej liczbie, i w miare często. Na czarnym tle pokazują się normalne, a na zwykłych czarne lub białe. Screen z C&C Generals, taka sama sytuacja z NFS:U2. Formatowałem kompa, przed miałem DirectXa 9.0c - teraz 8.1 (wymaganego przez Generalsa). Wcześniej próbowałem tez różnych sterowników - teraz mam 61.77. Co do ustawień też próbowałem - najwyższe, najniższe itd. Nadal występowały. W sumie wydaje mi sie że że n wyższych ustawienich było lepiej. Karta nie byłą kręcona. Z góry dzięki z odpowiedź :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 wgraj sobie 45.23 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapec Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Wgrałem i nadal występuja te błędy. Tyle że wcześneij intro sie cieło, teraz wogule :) Błędy te są także w menu głównym, ale przy robieniu screena wszystkie uciekają. Normalnie jest z 5-10 takich 'złych' tekstur, podczas robienia screena max. 1... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 moze jestem slepy ale nie widzialem zebys zmienial zasilke mam racje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapec Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Hehe, zasiłka została zmieniona :D Tyle że wcześniej była 235, a nowa razem z obudową IBOXA, jest to chyba iBOX Model: i325. A to może być wina zasilacza ?? P.S. A może miec to coś wspólnego z odświeżaniem monitora albo podłączeniem TV (TV-OUT) ?? Bo mi wie wydaje że po wyciągnięciu kabla jakby było troche mniej błędów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubu10 Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Moze karta sie za bardzo grzeje? Dotknij GPU i pamieci po intensywnym graniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapec Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Teraz w Rivie obniżyłem z 200 na 160 i z 334 na 290 (obniżyłem na pałe, teraz będe je podnosił do góry) i artefakty znikneły. Tylko dziwne że działo się to na standardowych ustawieniach... No nic, dzięki za wszystkie odpowiedzi :) EDIT: Ze starych 200/334 zeszłem do 200/320, więc obniżenie pamięci o 14 :) Dużo chyba na tym nie strace :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...