Szymek Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Witam Jak najbardziej udało wam się rozciągnąć wąż powyżej jego średnicy nominalnej przez podgrzanie ? Przepraszam że pytam ale chcę się dowiedzieć zanim złożę zamówienie bo nie wiem czy brać złączke redukcyjną czy nie... Mam pompkę MJ1000 i ma ona wylot o średnicy aż 16mm ! Mam zamiar używać węży 9mm w obiegu zamkniętym, czyli musze jakoś połączyć ten wylot 16mm z wężem 9mm... Co proponujecie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 wąż 10/12 bez problemu (no, troche sie pomeczylem ;) ) wlazł na króćce kadeta - ok 15mm. Naciagnalem go tez na kolanka przeznaczonego do węża 16mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 subvoice jaką metodą rozciągałeś? suszarką ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 a niepróbowałeś w gorącej wodzie je ogrzać?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 bartek ja teraz pytam czysto teoretycznie czy się da bo nie wiem czy kupować tylko wąż 9mm i go w jakiś sposób zapchać na ten wylot 16-milimetrowy czy bawić się w reduktor 14na10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 no ja na kolanka 15mm naciągnąłem wąż 12mm metodą ciepłej wody :) wydaje mi sie ze bedziessz musiał kupic redukcje bo wąż moze nie wytrzymać jak nie od razu to po jakimś czasie i bedziesz miał zonka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 9 na 12 nie bedzie problemu ale 16 to chyba zaduzo zalezy tez jaki gruby no i najlepiej wrzatek prawie kilka chwil i gotowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 i zalezy od weza tez chyba, zbrojony raczej sie tak nie rozciaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertosss Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 1. Wąz po kilku miesiacach... a nawet tygodniach... PEKNIE:/ i bedziesz miał problem... Nawet jezeli go załozysz( watpie) wiec odradzam 2. Lepiej dodać te pare zł... i miec pewność ze WC bedzie pewne i nie zobaczysz wielkiego spiecia :P Wiec doradzam kupno... Szczegolnie ze weże masz 9mm!! kup złaczke!! Powodzenia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 węży jeszcze nie mam... robie dopiero rozeznanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertosss Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 No to chyba ze kupisz... 12mm... wtedy masz wiekszy przepływ.... i przy pomocy wrzatku i CIERPLIWOŚCI powinieneś je naciagnąć.... Ale i tak wybrałbym 12mm + złaczka... Jeszcze wchodza koszty w gre... Sam zdecyduj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Jezeli nie uszkodzi sie weza przy zakladaniu i jest rowno obciety to raczej nie peknie. Ja moczylem w goracej (bardzo) wodzie. Mialem w ukladzie 3 kolanka, WC chodzilo nonstop przez 7 miesiecy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 powiedzmy tak , jak szymek kupi waz ehaima to podejzewam ze on nie peknie tak szybko , ja mialem w swoim pierwszym wc orbitala na kroccach sm9/12 i waz 9/12 musialem naciagac na krocce kadeta czyli 15 mm zew , naciagnac naciaglem ale zwykly waz po miechu mi pekl :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 kupilem 4 metry 9/12, reduktor z 9/12 na 12/16 i metr weza 12/16 mysle ze najlepsze rozwiązanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Logan"]i zalezy od weza tez chyba, zbrojony raczej sie tak nie rozciaga. Duuuużo cierpliwośći i wiertarka czynią cuda..... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 szymek a gdzie kupiles reduktor 9 > 12 i w jakiej cenie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 szymek a gdzie kupiles reduktor 9 > 12 i w jakiej cenie ??Można takie cuś (zalezy o jakich wielkościach reduktora mówimy) np. w ogrodniczym... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 jakie cus bo zdjecia nie widze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 http://www.akwazoo.com.pl/product_info.php...oducts_id=10930 tu zrobiłem swoje zakupy ! a tu tanie pompy eheim - http://www.zoocentrum.bytom.pl/eheim/sklep/pompy.htm tylko jeszcze nie wiem czy kupie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Szymek jestes pewien ze MJ ma srednice wlotu 16mm ?? Z tego co ja pamietam jak mierzylem to chyba bylo przeszlo 18mm. Ja mialem na wlot zlozony wezyk 16/20 i bylo git. W poprzedniej rev. mojego WC mialem glownie 12/16 i w paru miejscach 16/20. Niezle sie trzeba nameczyc zeby zalozyc waz 12 na kolanka 16. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 już biorę suwmiarkę... w mordę aż 19mm mi wyszło... co tu zrobić z tym fantem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 no a jak ten reduktor wyglada ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 http://mcs.pc.pl/produkt74.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 podjąłem decyzję kupuje jednak wąż 12/16 i nową pompkę hydor bo eheim troszkę drogi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 9/12 Eheim na nagrzewnice Żuka 16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 podjąłem decyzję kupuje jednak wąż 12/16 i nową pompkę hydor bo eheim troszkę drogi... A ten MJ Ci nie starczy? to dobra pompka. Weze to i tak duzo zalezy od producenta (rozciagliwosc). Musisz pokombinowac bo takie suche przeliczanie wymiarow weza to wiele nie da. Najlepiej skoczyc do jakiegos budowlanego marketu i sobie popatrzec na rozne weze. W takich marketach maja sporo rzeczy (kolanka, mufki, trojniki o roznych rozmiarach), mozna wiec poprzmierzac do danego weza :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 mój mj jest sfatygowany - 3 lata pracował na wodzie z kranu :D miał tyle kamienia ze głowa mała ... ciężko mi go teraz jest nawet zeskrobać z niej ! zamówiłem hydora l25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 ile płaciłeś za tego L25 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 łallegro 125zl jak chcesz to bierz została jeszcze 1 sztuka nawet widziałem powerbyamd zakupił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 hmm mam l20 i chyba nie ma sensu wymieniać :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...