ezrael80 Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Witam! Mam pytanie, jakim napieciem jest zasilany kontroler na procku amd64. Vcorem, czy to napiecie ma jakies powiazanie z Vdimem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 chodzi o zintegrowany kontroler pamięci? Jeżeli tak to oczywiście tyle samo co reszta procesora :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 a cholera wie jakim napieciem jest zasilany kontroler pamieci ... jest to urzadzonko wbudowane w rdzen procesora wiec najprawdopodobniej takim samym napieciem jak Vcore a z Vdimm nie ma to nic wspolnego .... no moze oprucz tego ze i to i to jest podawane w V :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezrael80 Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 No dobra, to czemu na xs ludzie podejewaja ze jak dajesz duzo vdim'a na pamieci >3.2 to zdychaja procki ??. Bo mam wlasnie pamieci ktore bede puszczal na vdim >3.2 na boosterze i sie zastanawiam czy przy takim napieciu mam szanse na zjaranie kontrolera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zmieniająć Vdimm dajesz większe napięcie pamięcią a nie kontrolerowi. jakieś mity szerzysz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 No dobra, to czemu na xs ludzie podejewaja ze jak dajesz duzo vdim'a na pamieci >3.2 to zdychaja procki ??. Bo mam wlasnie pamieci ktore bede puszczal na vdim >3.2 na boosterze i sie zastanawiam czy przy takim napieciu mam szanse na zjaranie kontrolera.przypadki padajacych prockow spowodowane zbyt duzym vdimm mialy miejsce w przypadku wczesnych A64 i praktycznie dotyczyly one jednej z plyt Shuttle... w tej chwili nie ma takiego problemu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezrael80 Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 i wszystko jasne :-) dzieki bachus_anonymous. bachus masz moze na imie Rafal ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 bachus masz moze na imie Rafal ?takie spawy to juz na privie , bo to nic do tematu nie wnosi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...