Skocz do zawartości
metal

Kabel z monitora i pytanie ???

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie. Mój kabel z monitora [LG 775N 17"] nie wygląda zbyt ciekawie :D troche zabardzo się poskręcał i mam pytanie czy można wymienić taki kabel ??? [chodzi o ten kabel od który łączy monitor z grafą] czy w serwisie LG zrobią mi to [oczywiście za opłatą]???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie. Mój kabel z monitora [LG 775N 17"] nie wygląda zbyt ciekawie  :D  troche zabardzo się poskręcał i mam pytanie czy można wymienić taki kabel ??? [chodzi o ten kabel od który łączy monitor z grafą] czy w serwisie LG zrobią mi to [oczywiście za opłatą]???

działa -> nie ruszać. jeżeli poruszasz kablem przy monitorze i nie będzie żadnych dziwnych kolorów na ekranie to nie ruszaj. btw u mnie w pracy mam jednego daewoo, gdzie guma zeszła, widać, że pruje się ekran i wszych dziala. jak masz gumę całą, to nie ma w ogóle kwestii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej nie zmieniać. Ostatnio kupiłem kabel do monitora. Jest ekranowany a mimo to widać odbicia (jak w TV). Niestety kabel ekranowany z filtrm trudno dostać a ideałem byłby kabelek który ma ekranowane wszystkie przewody z osobna i dodatkowy ekran do całości no i jeszcze po obu stronach filtry. Tylko taki to chyba poniżej 1kzł nie schodzi 8) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej nie zmieniać. Ostatnio kupiłem kabel do monitora. Jest ekranowany a mimo to widać odbicia (jak w TV). Niestety kabel ekranowany z filtrm trudno dostać a ideałem byłby kabelek który ma ekranowane wszystkie przewody z osobna i dodatkowy ekran do całości no i jeszcze po obu stronach filtry. Tylko taki to chyba poniżej 1kzł nie schodzi  8)  .

no nie przesadzaj z tą kasą :lol: ja kupiłem przewód za 18zł (jakiś gorszy był za 15), z obu stron wtyczki - miałem to szczęśćie że mój monitor miał gniazdo (a właściwie to dwa 8) ), bo w niektórych kabel jest na stałe - tak, podejrzewam, jak u matala01.

i wiesz co? z tymi odbiciami i zwalaniem tego na kabel to ja bym się wstrzymał do momentu sprawdzenia innej grafy (np matroxa :wink: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak mi padł kabel od LG (wtedy jeszcze goldstara) kupiłem zwykły kabel com-com, rozebrałem monitor i przylutowałem zamiast starego - działa do dzisiaj :D bez jakiś strat jakości wyświetlanego obrazu.

Moja rada - najpierw pokombinuj a puźniej wydawaj pieniądze :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie niestety spotkalo to nieszczescie na LG 56m i zalamal mi sie kabel na ktorejs z zyl RGB :( poszedlem do serwisu...150 zl ! troche sie wkurzylem bo niebylem przy kasie (jak zawsze :) i udalem sie na lokalna gielde elektroniczna:) byl tam taki chlop co sprzedawal roznie wymontowane rzeczy ze starych kompow, monitorow i znalazlem i niego prawie ze identyczny kabel ! W domciu juz tylko przemontowalem wtyczki (bo sie troche roznily)i monitor chula chyba nawet chyba i do dzis :) (nie wiem juz bo sprzedalem :) caly koszt to 35 zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój kabel tez nei wygladał za ciekawie z drobna różnica jak sie go ruszyłoo to gineły kolory tz. był np. tylko czerwony...oczywiscie kabel wymieniłem ale nei w serwisie samsunga bo było daleko tylko w zwykłym sklepie komputerowym kupiłem przejwsciówke 2m i zaniosłem do elektronika który mi te kable zamienił...jedyny mało znaczasy problem jaki z tego wynikł to to ze komp nie rozpoznaje monitora ale mei to akurat nei przeszkadza...wiec jesli ci kolorki nie gina to narazie nei zmieneij i sprubuj moze w jakis sposub to na gwarnacje wziac ..ale watpie aby sie udało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dość dosadnie to ujełeś :) Monitor nie jest nówka nokia 445xpro (jeżeli go kupię) ale parametry ma obiecujące. Swoją drogą co myślicie o urzywanych monitorach. Ta nokia ma być leżakiem z hurtowni - nie używanym ale tego nie mogę być pewnym. Idę go pooglądać - zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Nokie 445M, to troche slabsza wersja pod wzgledem parametrow, ale jakosc obrazu moze naprawde zadziwic :-) Oczywiscie wejscie BNC no i to wszystko powered by Matrox Millenium G400. Nie mam obrazu rozmytego w rogach, bledy konwergencji jedynie niewielkie naprawde (mniejsze niz w niejednym nowym monitorku, jak spogladam w sklepie czasem), troche juz luminofor wypalony, wiec kolory nie tak zywe jak na nowym Trinitronie na przyklad. Mimo to nie zamienilbym mojego szmelca na zaden nowy, chyba ze mialo by to byc LCD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...