K0STEK Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Mam mały problem , mój komputer od dłuższego czasu zalicza wyłączenia, podejrzewałem różne podzespoły, pamięć, procesor, kartę, a winny jest wentylator. Mam wentylator PENTAGRAM OC-80 ALU i na tym dziadostwie mój procesor osiąga 80 stopni i restartuje mi kompa (nie mogłem się pokapować bo dość szybko stygnie po restacie, dopiero program do rejestrowania pracy płyty głównej pokazał mi winowajcę), odradzam zakup tego czegoś pod atlona 64, Poradżcie mi co kupić aby było wydajne i ciche Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>PePeK< Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 a jaki dokładnie procek?? A może poprostu jest kiepsko przymocowany do procka nieprzylega dokładnie, alebo pasta jest kiepska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 taka temperatura niemożliwa :x, też miałem 80 st kiedy raz mi wyszedł z koszyka socketu, jak pentagram sobie radzi spokojnie z p4 to tymbardziej z a64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K0STEK Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Muszę zwrócic honor firmie pentagram ,poszedłem do sklepu gdzie kupiłem wentyl z kompem (zresztą oni mi go wsześniej mocowali), i okazało się że odwalili wcześniej fuszerkę, moja płyta ma od spodu oryginalną blachę mocującą(nie chciało im się jej wyciągać -związane z demotarzem płyty) na krórej są przylutowane tulejki mocujące jak sie okazało odsuwały one wentylator do góry o około 0,5cm, przez co zapinka mocująca nie dociskała go solidnie do procesora , w ramach przeprosin dostałem pentagrama QVC-120 Cu, wentylator świetny, normalnie na procesorze jest około 50stopni , po 10 3DMarkach 2005 pod rząd, maksymalnie 65 stopni i temperatura po skończonym tescie w około 1 min wraca do 50 stopni (temperatura wewnątrz obudowy wynosi 41stopni) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...