kadet1212 Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 może mi ktoś powiedzieć jak się nazywa ta substancja, której używa się przy lutowaniu elektroniki, bo nie wiem co mam zawołać w sklepie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 jesli lutownica transformatorowa to chodzi cyne :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 kalafonia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kadet1212 Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 chyba tak gdzieś to słyszałem (cyna) przy lutowaniu ale zapomniałem i nie chciałem w sklepie zrobić z siebie błazna thx :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kadet1212 Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 kalafonia ? oj tego nie słyszałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zapewne chodzi Ci o kalafonię, lub cynę. Fachowa nazwa to chyba spoiwo lutownicze. Najlepiej jak kupisz sobie cyne z "wmontowanym" topnikiem. Są takie rozwijane w podłużnych pudelkach. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kadet1212 Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Ok thx wszystkim dobrze że mozna na was liczyć. Kupie sobie cyne ze zintegrownym topnikiem :) A tak serio wpisałem w googlu "spoiwo lutownicze" i faktycznie jest to pełna nazwa tego o co mi chodzi. Wcześniej jak szukałem lutowanie+porady to znajdował mi też o lutowaniu rur stali itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonix Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Jest też Cyna połaczona z kalafonia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 a i owszem :) ja uzywam cyny 0.8 mm wraz z topnikiem na takiej tubce jak pasta klejaca jest, sprawuje sie swietnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...