Viplans Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Witam Mam problem z Duronem 1200, procek grzeje się maxymalnie w stresie osiąga 68 stopni.Procek niejest podkręcony i ma dobże zamontowane chłodzenie( Freezone QC-80 Cu) Kiedy robiłem stres testy procek osiągnął 68 stopni wyłączyłem szybko kompa wymontowałem proca rdzeń był ciepły a od strony nóżek procek był masakrycznie gorący, napięcie na nim 1.8v. Prosze o pomoc Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonix Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Po pierwsze sprawdź czy dobrze zamontowaleś wentylator. Podrugie mogłeś dać za dużo pasty termoprzewodzacej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yui Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 ..., napięcie na nim 1.8v. .... Wiem ze to szczeguł ale Duron 900 - 1300 Morgan 100 MHz FSB 64kB 1.75V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Nie wiem jak to bylo z duronkami, ale pierwsze athlony sie bardzo mocno grzaly, wiec proponuje lepiej wentylowac obudowe, sam dobry wiatrak na procu imho to za malo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Cos jest raczej nie tak z wentylem na procku. W drugim kompie mam durona 700@1050 przy napieciu 1,8v , chlodzenie pentagram Q80 AL puszczony na 1300 obr i mam temp 35 stopni w idle a po godzinie prime kolo 42 stopni. Dla pewnosci dzisiaj zdrutuje procka na 1,9v i moge napisac ile mialem stopni. Dodam jeszcze ze na procku mam mix z pasty srebrnej titana i tego silikonu , ktory jest w zestawie pentagrama. Takze dobra pasta urwala by jeszcze pare stopni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 W drugim kompie mam durona 700@1050 przy napieciu 1,8v , chlodzenie pentagram Q80 AL puszczony na 1300 obr i mam temp 35 stopni w idle a po godzinie prime kolo 42 stopni. Ty miałeś zapewne Spitfire, a on ma Morgana. M się bardziej grzeją, dużo bardziej. Ja na swoim D1200 miałem w stresie 65 stopni nawet.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiu_konin Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 ja na duronie 1300 na boxowym mialem w stresie 53 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Ja na boxowym 1300 miałem 40-45(36-40 z włączonymi wentylami w budzie). Teraz mam ~50 bo mam zmieniony sam wentyl i puszczony na miejsze obroty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Moim zdaniem to wina tego pentagrama bo ja na swoim freezone ALCu gdy podkręcałem durnia na 8x166mhz to procek się bez przerwy wykrzaczał nawet w biosie gdy zmieniłem na mojego starego poczciwego titana to chodzi 8x183mhz full stable bez zmiany napięcia. IMO te pentagramy to lipa taka :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viplans Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Pasty za dużo nienakładałem, wentyl dobrze założony, bude mam rozkręconą. Procek nieobciążony ma 52 stopnie, napięcie jak zmniejsze nic niedaje i powtarzam że procek jest bardziej gorący od strony nóżek niż od strony rdzenia Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcolm28 Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Cos duza masz ta temp. ja na box. chlodzeniu z otwarta buda +jeden wiatrak pobierajacy chlodniejsze z pokoju powietrze.W idle 37-39 stress 45-46. Pasty naklada sie cieniutka warstwe to nie chodzi przeciez o to aby nalozyc jej jak najwiecej.Nie wiem dlaczego masz napiecie 1.8v przeciez tak jak pisal wyzej yui te procki pracuja standart 1.75.Viplans szukaj winy w chlodzeniu bo widzisz ze niektorzy maja tu duza nizsze temp. na gorszych chlodzeniach.np.JA. PS.nie zapominajmy ze jest to technologia 0.18m a kazdy z nas wie jak to sie grzeje:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Cos jest raczej nie tak z wentylem na procku. W drugim kompie mam durona 700@1050 przy napieciu 1,8v , chlodzenie pentagram Q80 AL puszczony na 1300 obr i mam temp 35 stopni w idle a po godzinie prime kolo 42 stopni. Dla pewnosci dzisiaj zdrutuje procka na 1,9v i moge napisac ile mialem stopni. Dodam jeszcze ze na procku mam mix z pasty srebrnej titana i tego silikonu , ktory jest w zestawie pentagrama. Takze dobra pasta urwala by jeszcze pare stopni.Dobrze rozumiem: zmieszałeś ze sobą diwe pasty? <lol> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viplans Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Dzisiaj jak ściągnełem chłodzenie z procka i wytarłem paste to zobaczyłem że rdzeń jest ukruszony i pytanie czy od ukruszonego rdzenia może się tak okropnie grzać?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Może. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...