Skocz do zawartości
Viplans

Duron 1200 aż czerwony

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z Duronem 1200, procek grzeje się maxymalnie w stresie osiąga 68 stopni.Procek niejest podkręcony i ma dobże zamontowane chłodzenie( Freezone QC-80 Cu)

Kiedy robiłem stres testy procek osiągnął 68 stopni wyłączyłem szybko kompa wymontowałem proca rdzeń był ciepły a od strony nóżek procek był masakrycznie gorący, napięcie na nim 1.8v.

Prosze o pomoc

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos jest raczej nie tak z wentylem na procku. W drugim kompie mam durona 700@1050 przy napieciu 1,8v , chlodzenie pentagram Q80 AL puszczony na 1300 obr i mam temp 35 stopni w idle a po godzinie prime kolo 42 stopni. Dla pewnosci dzisiaj zdrutuje procka na 1,9v i moge napisac ile mialem stopni. Dodam jeszcze ze na procku mam mix z pasty srebrnej titana i tego silikonu , ktory jest w zestawie pentagrama. Takze dobra pasta urwala by jeszcze pare stopni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W drugim kompie mam durona 700@1050 przy napieciu 1,8v , chlodzenie pentagram Q80 AL puszczony na 1300 obr i mam temp 35 stopni w idle a po godzinie prime kolo 42 stopni.

Ty miałeś zapewne Spitfire, a on ma Morgana. M się bardziej grzeją, dużo bardziej. Ja na swoim D1200 miałem w stresie 65 stopni nawet..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem to wina tego pentagrama bo ja na swoim freezone ALCu gdy podkręcałem durnia na 8x166mhz to procek się bez przerwy wykrzaczał nawet w biosie gdy zmieniłem na mojego starego poczciwego titana to chodzi 8x183mhz full stable bez zmiany napięcia.

IMO te pentagramy to lipa taka :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasty za dużo nienakładałem, wentyl dobrze założony, bude mam rozkręconą.

Procek nieobciążony ma 52 stopnie, napięcie jak zmniejsze nic niedaje i powtarzam że procek jest bardziej gorący od strony nóżek niż od strony rdzenia

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos duza masz ta temp. ja na box. chlodzeniu z otwarta buda +jeden wiatrak pobierajacy chlodniejsze z pokoju powietrze.W idle 37-39 stress 45-46.

Pasty naklada sie cieniutka warstwe to nie chodzi przeciez o to aby nalozyc jej jak najwiecej.Nie wiem dlaczego masz napiecie 1.8v przeciez tak jak pisal wyzej yui te procki pracuja standart 1.75.Viplans szukaj winy w chlodzeniu bo widzisz ze niektorzy maja tu duza nizsze temp. na gorszych chlodzeniach.np.JA.

PS.nie zapominajmy ze jest to technologia 0.18m a kazdy z nas wie jak to sie grzeje:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos jest raczej nie tak z wentylem na procku. W drugim kompie mam durona 700@1050 przy napieciu 1,8v , chlodzenie pentagram Q80 AL puszczony na 1300 obr i mam temp 35 stopni w idle a po godzinie prime kolo 42 stopni.  Dla pewnosci dzisiaj zdrutuje procka na 1,9v i moge napisac ile mialem stopni. Dodam jeszcze ze na procku mam mix z pasty srebrnej titana i tego silikonu , ktory jest w zestawie pentagrama. Takze dobra pasta urwala by jeszcze pare stopni.

Dobrze rozumiem: zmieszałeś ze sobą diwe pasty? <lol>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...