kombol Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Witam. Mam pytanie. Kupiłem dysk twardy 80 GB zamontowałem i odpaliłem kompa i przystąpiłem do instalacji systemu Win XP. Instalator na początku zadał pytanie czy założyć partycję. Miałem w planach założenie 2 partycji więc kliknołem że chce założyć partycję. Wpisałem rozmiar ( 30 GB) dla jednej partycji i przystąpiłem do instalacji systemu. Wszystko przebiegło pomyślnie lecz utwożyła się jedna partycja "C" ( 30 GB) a reszta dysku (50GB ) przepadła i nigdzie jej nie ma. Co zrobić aby odzyskać 80 GB i jakim programem. Z góry serdeczne Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcmviper Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 uzyj PartitionMagic (jakos tak to sie pisze) - to powinno pomuc. Kiedys uzywalem ale juz nie pamietam jak dziala, ale obsluga byla dosc prosta. Mozna tez innym sposobem ale ten jest chyba najlatwiejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Najprostszy sposób to Control Panel => Performance and Maintenance => Administrative Tools => Computer Management i tam wybierasz zakladke Disk Management. Masz pokazany swój dysk i jedną partycję, obok jest czarny (chyba nie pamiętam) prostokąt i to jest właśnie to zaginione miejsce. Klikasz to i robisz Utwórz partycję. Wybierasz w jakim systemei plików ma być nowa partycja i się formatuje. Jak skończy to masz odzyskane 50GB :) A swoją drogą po jakie licho dałeś na system 30GB tam wystarczy góra 5-10GB. Uwalisz system i będziesz płakał, że dane z tej partycji poszły się ... spacerować :) Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonbubu Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Dokładnie te zaginiane 50Gb to poprostu nie przydzielona część dysku :) Ja mam 10Gb na system 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...