Smartek Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Sprawa wyglada tak, ze mam dosyc mojego glosno chodzacego volcano 11 - pomijajac, ze dwa pozostale coolery [turbina i wciagajacy] sa wylaczone, bo zyc w takim halasie sie nie da :-). Do tego dochodza temperatury na athlon 2500+ bartek rzedu 65-67C przy obciazeniu [w gierkach musze podkrecac RPM, bo sie komp zawiesi :|] i 52-54C w idle..., pomyslalem, wiec o jakims chlodzonku wodnym - narazie taki troche gorszy, bo mam 120zl na to, ale w maju bede mial o wiele wiecej i wtedy pomysle o czyms naprawde dobrym i wtedy juz na wszystkie podzespoly :), narazie chodzi mi o cisze i brak zwiech! [choc i tak zawsze ten glupi zasilacz bedzie przeszkadzal...]. Na poczatku myslalem o CPC - bogu dzieki, ze znalazlem opinie na jego temat :)..., teraz zastanawiam sie nad zestawem z bloki.pl - Cold Silence. Szukalem na forum i znalazlem troszke rzeczy na jego temat - z tego co widzialem jest dosc dobry i raczej polecany jesli chodzi o jakosc/cena... czytalem rowniez, ze przydaloby sie dolozyc do niego chlodnice - czy moglby ktos doradzic jakas mala, tania, dobra .. - jak wtedy bedzie wygladalo podlaczenie jej?! :-). jak juz pisalem - uzylem funkcji szukaj, wiec prosze nie 'opitalac' mnie :P pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Jak masz tylko 120zł to niewiele się z tego zrobi .. Chłodnica Fiat za 15zł (troche roboty i bedzie lux) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37920444 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Witam! =) Ja takze myslalem o chlodzonku wodnym... mysle juz o czyms bardziej przyszlosciowym =) Weszly mi w oko 2 bloki: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37732091 ten z allegro 80 zl i czytalem o powerX'ie. Chce aby blok mozna bylo zalozyc na zwyklego athlona jak i A64 bo w przyszlosci planuje takiego kupic a nie chce zmieniac bloku. Do powerX'a mozna dokupic cos za 20-25 zl i bedzie pasowac na to i na to. Co do tego z allegro nie jestem pewien. PowerX prawie 2 razy drozszy wiec nie wiem czy oplaca sie inwestowac tyle kasy( o ile spadnie temp?!?). Co do pompki zastanawiam sie nad jakims L25 bo eheimy za drogie... :/ I nie wiem jaka chlodniczke.. chcialem taka zeby pasowala w zatoczke 5 cali w kompie i bym zrobil dziury na gorze obudowy... chce wsadzic cale WC do kompa. Pozdrawiam i czekam na jakies podpowiedzi co do blokow i pompki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smartek Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 120zl na zestaw + najlepiej do 80zl za chlodnice :). Chodzi mi oto czy ten zestawik CS sie oplaca? pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Za 200zeta to ja Ci swoje mogę sprzedać, bo mi blok na AMD64 nie pasuje a wkrótce zmieniam. Chłodnica kadet, bloczek Mamut (coś jak Uriel) i pompka Atman 306 przerobiona na niezatapialną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smartek Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 wiesz, wole takie jakies 'bardziej zestawowe' :) - u Ciebie pewnie brak zbiornika, wezy itd. a ja chcialbym miec wszystko gotowe i nowe :P - chyba, ze o wiele bardziej sie oplaca? pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smartek Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 bede mial troszke wiecej kasy, rozgladam sie za spider extreme [- co o nim myslicie?] i nagrzewnica od kadeta :) pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeroo Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 ja mam spidera jak widac, zajefajny bloczek dobre temp. itp polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smartek Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 spoko, dzieki za odpowiedz - dobrze wiedziec :-). Teraz tylko poszukac jakiejs ciekawej oferty [ciekawej = taniej ;-)] i kupowac :)... a co uwazacie o bloczku red2 na chipset? [o ile znacie takie cos w ogole - na allegro jakis koles sprzedawal w zestawie..] pozdro ;) -edit- Stanelo na tym, ze moj zestawik bedzie wygladal tak: - Blok na procesor Spider Extreme - Blok na chipset Red 2 - Chłodnica - Kadet - wypolerowana na lustro + 4 bezgłośne wentylatory - Pompka 650l/h AquaEL - Pojemnik na wodę 2,5l - homemade - Zestaw kolanek i trójników i komplet obejm - Węże Co o tym myslicie? Wszystko kosztowalo 185zl - czy to dobra cena? We wtorek powinno wszystko przyjsc :) pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smartek Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 MOBO: MSI k7n2 delta-l blok: spider extreme pytanie: co z zapinka? bo k7n2 nie ma chyba otworow wokol socketu, prawda? :(... jaka zapinka nada sie pod ten blok i na moja mobo? PROSZE O POMOC, bo wc przyszlo a przez ta gown**** plyte glowna nie moge go sobie zalozyc :( Pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smartek Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 modetatorzy - usuncie poprzedni post, bo to juz 3 pod rzad, a jak edytuje poprzedni to nikt nie zauwazy zmian i nie uzyskam odpowiedzi :-) czy taki schemacik bedzie ok? - czesci jak w ktoryms z powyzszych postow :-) pozdro ;) ps - prawda, ze ladnie wykonany schemacik? :lol: -edit- sailence, o co Ci chodzi?! bo Cie nie rozumiem... :huh: chcialem sie grzecznie dowiedziec, poprosilem o skasowanie mojego poprzedniego posta, nameczylem sie zeby to ladnie w paincie narysowac [kij, ze w gif'ie i stracilo jakosc] ale nie rozumiem o co po mnie jezdzisz? pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 ty sobie tak Smartek nie pogrywaj... :/ jak topic spadł trochę niżej to znaczy, że rozmowa wygasła i nie potrzeba tu takich bezczelnych zagrywek w postaci odświeżania starych topiców ! nie możesz poszukać schematów? 1000 razy były wystawiane na forum poglądowo układy chłodzenia wodnego, i nie chce mi się normalnie wierzyć, że znajdzie się zawsze jakiś leń, ktory chce mieć wszystko podane na tacy.... PS. poczytaj sobie dokładnie REGULAMIN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...