CriXu Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 witam wiec mam problem bo zainstalowalem taki programik czy cos pod nazwa "Microsoft .NET Framework 1.1 Package" i wszystko bylo by spox gdyby nie to ze po uruchomieniu kompa zeby wlaczyl sie windows musze najpierw kliknac na moje konto uzytkownika i dopiero sie wlacza (wczesniej odrazu wlaczala sie winda)... Jak usunac to konto (tzn. wylaczyc aby nie trza bylo klikac tylko zeby odrazu wlaczal sie pulpit z resztą... bo na moim kompie jest tylko jedno konto (to moje) i nie jest mi potrzebna opcja wyboru konta :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napi Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Panel Sterowania/User Accounts 2 i odznacz 'Aby uzywac tego komputera, uzytkownik musi wprowadzic nazwe uzytkownika i haslo' Jesli nie masz User Accounts 2 w panelu sterowania to sobie dodaj. W tym celu utworz plik tekstowy o nazwie np. plik.reg i wklej do niego ten tekst: Windows Registry Editor Version 5.00 ;----- ;----- Adds Userpasswords2 to control panel ;----- [HKEY_CLASSES_ROOTCLSID{98641F47-8C25-4936-BEE4-C2CE1298969D}] @="User Accounts 2" InfoTip"="Starts The Windows 2000 style User Accounts dialog" [HKEY_CLASSES_ROOTCLSID{98641F47-8C25-4936-BEE4-C2CE1298969D}DefaultIcon] @="%SystemRoot%\\\\System32\\\\nusrmgr.cpl,1" [HKEY_CLASSES_ROOTCLSID{98641F47-8C25-4936-BEE4-C2CE1298969D}Shell] [HKEY_CLASSES_ROOTCLSID{98641F47-8C25-4936-BEE4-C2CE1298969D}ShellOpen] [HKEY_CLASSES_ROOTCLSID{98641F47-8C25-4936-BEE4-C2CE1298969D}ShellOpencommand] @="Control Userpasswords2" [HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerControlPanelNam eSpace{98641F47-8C25-4936-BEE4-C2CE1298969D}] @="Add Userpasswords2 to Control Panel" Nastepnie double click i doda Ci to do rejestru... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 wielkie dzieki wpisik jest ekstra, zrobilem tak jak napisales z tym ze uruchomilo sie konto administratora a nie moje :( wlacza sie podobnie jak wczesniej tylko ze troszke dluzej :( chyba ze jeszcze cos trzeba zmienic lub dodac.... PS. mam tez inny problem bo mam dysk seagate na SATA i wszystko ladnie chodzi ale instalacja winXP SP2 przebiega dluzo dluzej oraz wlaczanie samego systemu, jak na starym moim dysku ktory byl wolniejszy ale pod ATA/100 czy mozna jakos przyspieszyc wlaczanie i instalacje systemu???? system wlacza sie dluzej w momencie kiedy jest logo WinXP o ten pasek na srodku ekranu (wczesniej przewijalo mi gdzies ze 4 razy a teraz 8-10 bo pozniej to juz jest szybko.... i moze trzeba zainstalowac jakies sterowniki do SATA z tym ze zadnych do plyty nie dostalem, wiec moze wie ktos jak to jest bo watpie zeby to bylo normalne.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napi Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 To chyba sie robilo tak: wlacz na chwile ta opcje w User accounts 2, wybierz z listy uzytkownikow swoje konto (kliknij raz na nie), potem odznacz 'Aby uzywac tego komputera, uzytkownik musi wprowadzic nazwe uzytkownika i haslo', zrestartuj i zobacz czy dziala - powinno. Co do SATA to sie na nich nie znam (nie mialem do czynienia) i Ci niestety nie pomoge. A przyspieszenie uruchamiania systemu mozna uzyskac poprzez dodanie do rejestru: ;----- ;----- allows boot files to be placed optimally on the hard-drive for faster boots. ;----- [HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftDfrgBootOptimizeFunction] "Enable"="Y" ;----- ;----- Prefetcher tweak (faster booting) ;----- [HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSession ManagerMemory ManagementPrefetchParameters] "EnablePrefetcher"=dword:00000003 Jeszcze sprobuj zoptymalizowac uruchomione uslugi, wywal niepotrzebne i takie ktore Ci sie wogole nieprzydaja. Natomiast tutaj masz wszystko b.dokladnie wytlumaczone jak mozna przyspieszyc swoj XP. Powodzenia :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...