Skocz do zawartości
timmon24

Jak sprawdzić czy port 4622EMULE jest blokowany ?

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jka w temacie od dłuższego czasu emule chdozi tragicznie według mnie admin wprowadził jakieś olbrzymie ograniczenia na port 4662 ale on twierdzi że nie

mam HIGH ID zewn IP żródeł znajduje mi bardzo duzo bez problemu łacze sie z Razorback

No ale kiedys mój transfer wyniosł max 40 kbs download a teraz max 2 kbs !! na 49 plików ,udostepniam dużo i nic nie grzebałem konfiguracja emule nie w chodzi w gre

czy sprwdzić ograniczenai na portcie 4662 jakimś programem przez interne t?

pomocy please

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jka w temacie od dłuższego czasu emule chdozi tragicznie według mnie admin wprowadził jakieś olbrzymie ograniczenia na port 4662 ale on twierdzi że nie  

mam HIGH ID zewn IP żródeł znajduje mi bardzo duzo bez problemu łacze sie z Razorback  

No ale kiedys mój transfer wyniosł max 40 kbs download a teraz max 2 kbs !! na 49 plików ,udostepniam dużo i nic nie grzebałem konfiguracja emule nie w chodzi w gre  

czy sprwdzić ograniczenai na portcie 4662 jakimś programem przez interne t?  

pomocy please

może spróbuj puszczać emula przez Webcache (ja wiem tyle że można i czasem dużo daje)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorki ale nie rozumiem o co ci chodzi na czym polega

puszczanie mulka na Webcache- co to takiego ?

prosiłbym o szczegółów więcej

aha kiedyś miałem takie linki co sprawdzały czy ma sie HIGH ID albo LOW ID ,jest moze cos takeigo co poda inf o ograniczeniach na portach

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj jest strona testujaca czy masz lowid czy highid. Co do webcache... poczytaj na google. Natomiast to nie rozwiaze Twojego problemu, bo to jest tak jakby 'dodatkowe' zrodlo sciagania danych... Co do udostepniania.. Skup sie tylko na tym co sciagasz, nie dodawaj zadnych plikow itp. Chyba, ze masz jakies rele, ktore chcesz zeby rozchodzily sie caly czas. Zaopatrz sie w jakiegos dobrego moda, poustawiaj go dokladnie i powinno chodzic... o ile masz w miare duzo kredytow, a jak nie to musisz sobie troche ponabijac. Zmien tez domyslny port mula na jakis wymyslony. Jesli masz SP2 w XP to sprawdz limit polaczen na ile jest ustawiony, moze w tym tkwi sekret wolnego sciagania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

error on ip 83.17.137.42!

This means you will likely receive a firewalled status within the client. The Help for Firewalled Users page is a good place to go for help

Connection tester written by Maurice, hosted at preinheimer.com

TAKIE INFO MI SIĘ POJAWIŁO JKA POWYZEJ uzyłem tego linka co mówiłeś do sprawdzenia low a high id

a w emule pisze ze mam HIGH ID

Wyglada mi to na firrewall jakiś co otym sądzicie ?

ale ja nie używam firewalla w xp jest wyłączony też ,SP2 nie instalowałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi