Skocz do zawartości
Barti14

Gibayte 7ZMMC - Pare pytań...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Dziś zakupiłem płytę ciach!ą (jak w temacie). W najbliższym czasie planuję dokupić do niej procesor. I tutaj nasuwa mi się pare pytań:

1.) Jak kupić procesor lepiej do tej płyty: Athlona czy Durona i jakiego? Tak żeby jak najmnijeszym kosztem mieć jak największą wydajność...

2.) Możecie mi coś powiedzieć o karcie zintegorwanej z tą płytą (S3 Savage 4 Pro)? Jakieś parametry jesli ktoś by mógł...

3.) Mam zasilacz 300W. Do tej pory na Starej płycie i celku 400 starczał spokojnie. Czy do nowego zestawu starczy 300W tak żeby pracowało stabilnie? Oczywiście planuję zakup lepszej karty po AGP ale narazie nielicząc karty graficznej pod AGP...

4.) No i ogólnie czy może mi ktoś powiedzieć coś na temat tej płyty?

5.) Płytę kupiłem na allegro i dostałem tylko sterowniki do karty grafiki, audio i jakieś 4 in 1 via, ale w manualu są screeny z Maiboard Utility i tam jest dużo programów (BIOS Live Update, jakis program do podkręcania z poziomu windows). Czy mogę skądś ściagnąć te programu lub całego Mainboarda Utility?

6.) Możecie mi coś powiedzieć na temat wbudowanej tam karty dźwiękowej? Bo w manualu widziałem screeny coś z Creative Sound Blaster :)

Będę wdzięczny za każdą odpowiedź. :)

BTW. Jeśli topic jest zły, coś nie tak to przepraszam i prosze o poprawienie mojego błędu.

Pozdrawiam,

Barti.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) w sklepach antkow juz nie ma najmniejszy koszt max wydajnosc= oc jakis thorton za alegro albo sempron 2.2+

3)300w ale jaka firma ... jak chcesz krecic to pewnie zaraz padnie

reszte informacj znajdziesz na stornie producenta lub szukajac w netshopach np komputronik gdzie sa komentarze userow

jaki zasilacz .. jest dzial o tym jak podkrecic itd faq tam masz info na ten temat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) w sklepach antkow juz nie ma najmniejszy koszt max wydajnosc= oc jakis thorton za alegro albo sempron 2.2+

3)300w ale jaka firma ... jak chcesz krecic to pewnie zaraz padnie

reszte informacj znajdziesz na stornie producenta lub szukajac w netshopach np komputronik gdzie  sa komentarze userow  

jaki zasilacz .. jest dzial o tym jak podkrecic itd faq tam masz info na ten temat

Nie kupie sobie semprona bo ta płyta ma ograniczenie do 1.3 GHz. :P A na komputrniku niema już nic o takich antykach. ;) Zasiilacz mam noname.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...