Barti14 Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Witam! Dziś zakupiłem płytę ciach!ą (jak w temacie). W najbliższym czasie planuję dokupić do niej procesor. I tutaj nasuwa mi się pare pytań: 1.) Jak kupić procesor lepiej do tej płyty: Athlona czy Durona i jakiego? Tak żeby jak najmnijeszym kosztem mieć jak największą wydajność... 2.) Możecie mi coś powiedzieć o karcie zintegorwanej z tą płytą (S3 Savage 4 Pro)? Jakieś parametry jesli ktoś by mógł... 3.) Mam zasilacz 300W. Do tej pory na Starej płycie i celku 400 starczał spokojnie. Czy do nowego zestawu starczy 300W tak żeby pracowało stabilnie? Oczywiście planuję zakup lepszej karty po AGP ale narazie nielicząc karty graficznej pod AGP... 4.) No i ogólnie czy może mi ktoś powiedzieć coś na temat tej płyty? 5.) Płytę kupiłem na allegro i dostałem tylko sterowniki do karty grafiki, audio i jakieś 4 in 1 via, ale w manualu są screeny z Maiboard Utility i tam jest dużo programów (BIOS Live Update, jakis program do podkręcania z poziomu windows). Czy mogę skądś ściagnąć te programu lub całego Mainboarda Utility? 6.) Możecie mi coś powiedzieć na temat wbudowanej tam karty dźwiękowej? Bo w manualu widziałem screeny coś z Creative Sound Blaster :) Będę wdzięczny za każdą odpowiedź. :) BTW. Jeśli topic jest zły, coś nie tak to przepraszam i prosze o poprawienie mojego błędu. Pozdrawiam, Barti. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 1) w sklepach antkow juz nie ma najmniejszy koszt max wydajnosc= oc jakis thorton za alegro albo sempron 2.2+ 3)300w ale jaka firma ... jak chcesz krecic to pewnie zaraz padnie reszte informacj znajdziesz na stornie producenta lub szukajac w netshopach np komputronik gdzie sa komentarze userow jaki zasilacz .. jest dzial o tym jak podkrecic itd faq tam masz info na ten temat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barti14 Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 1) w sklepach antkow juz nie ma najmniejszy koszt max wydajnosc= oc jakis thorton za alegro albo sempron 2.2+ 3)300w ale jaka firma ... jak chcesz krecic to pewnie zaraz padnie reszte informacj znajdziesz na stornie producenta lub szukajac w netshopach np komputronik gdzie sa komentarze userow jaki zasilacz .. jest dzial o tym jak podkrecic itd faq tam masz info na ten temat Nie kupie sobie semprona bo ta płyta ma ograniczenie do 1.3 GHz. :P A na komputrniku niema już nic o takich antykach. ;) Zasiilacz mam noname. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 www.multicomp.pl , pierwszy raz widze thortony w sklepie i to nówke 8O http://sklep.multicomp.pl/towary_cechy_sho...ow.asp?tid=7820 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barti14 Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 @j.h.hudy: a co to ma wspólnego z tematem? Najbardziej mi zależy na odpowiedź na pytanie 2, 4, 5. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...