Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mój problem dotyczy sterowników a mianowicie tego że jak instaluję stery i oprogramowanie z płytki to przy słuchaniu muzy(głownie niskie tony) słychać coś w rodzaju trzasków(stereo i 5.1)

W momencie kiedy instaluję stery przez pliki .inf problem nie występuje, ale oprogramowanie nie działa(system zamiast SBLive widzi kartę o nazwie EMUxxxx)

Co może być przyczyną ?

Jeśli znacie odpowiedź to fajnie.

Ewentualnie zapodajcie linka do sterowników z oprogramowaniem które mogą rozwiązać ten problem(najlepiej ze strony Creative'a, ja szukałem, ale tyle tego jest że nie wiem jakie to mogą być)

Dzięki! Mam nadzieję że mi pomożecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyłączcie wszystkie efekty i podbicia tonów ( bass i treble na środek ). W ustawieniach EAX w zakładce master dajcie : Original sound - suwak max w prawo , a reverb i chorus max w lewo. W zakładce source_wave - original sound na 100% a cała reszta na 0% w kolejnych po wave czyli microphone , analog mix itd. wszystko na 0% (łącznie z original sound). W ustawieniach głośności wyciszcie wszystko poza wave i play control. W ustawieniach nagrywania wszystko na zero i zaznaczyć jakieś cyfrowe źródło (np. sp/dif). Ponadto uziemienie obudowy ma wpływ, jak i zasilacz (codegeny miewają przebicia). Może to pomoże ......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!!

Panowie, mialem to samo!!! Ale poradzilem sobie!!!

Oto przyczyna!!

Najprawdopodobnniej.. macie Radeonka. i w nim tkwi problem... Wiem ze wydaje sie to dziwne, ale rzeczywsice!!! Panowie.

Zelecam wgranie!!

Starownikow do plyty glownej. Chodzi mi o AGP. Sciagniecie ze strony ATI.com nowe Catalyst. i wgrnie calosci.

Natsepnie wgranie Sterownikow do SBLive!! LiveDrvUni-Pack(ENG)

Teraz wszytko powinno pieknie smigac!!

Pozdrawiam Szymon!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi