emul Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Po wymianie karty graficznej z RIVY TNT2 m64 na GF FX5200 128MB/128bit pojawiły się problemy z włączaniem gier. Otóż: podczas włączania NFSU komp mi się zawieszał i pozostawał tylko reset. Później zorientowałem się, że podobny problem jest w grze FIFA 2005. Zawiechy te wyglądały tak: komp stawał nieruchomo, nie można było ruszyć kursorem, nie reagował na ALT+CTRL+DEL. Bez problemu działało natomiast demo CMR 2005. Mój konfig: pł. gł. ECS K7VZA chpset VIS KT133 k. graf. Palit GeForce FX5200 128MB/128bit proc. Duron 850 MHz pamięć DIMM Kingston 256MB PC133 dysk. twardy Seagate 40 GB (7200 r.p.m.) zasilacz Codegen 300W* *UWAGA! Mój zasilacz jest 300W! Za pomyłkę przepraszam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRX Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 BIOS Poszukaj ustawień AGP, jeżli wisi AGPx2 zmień koniecznie na AGPx4. Jeżeli to nie pomoże przetestyuj kartę na innym kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 BIOS Poszukaj ustawień AGP, jeżli wisi AGPx2 zmień koniecznie na AGPx4. jesli nie pomoze to zmien zasilacz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj.skorek Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 gent zasilacza nie bedzie trzeba zminaic to nie jest sprzet pradozerny ale ja i tak bym sie bal takiego uzywac chociaz ja mam podobny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 gent zasilacza nie bedzie trzeba zminaic to nie jest sprzet pradozerny(...)ale napiec dobrze nie trzyma :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Po prostu wyłącz Vsync w sterownikach, nic więcej i będzesz miał po problemie :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emul Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Po prostu wyłącz Vsync w sterownikach, nic więcej i będzesz miał po problemie :) .A mógłbyś dokładniej to wytłumaczyć? Jestem doipiero początkujący :) Napięcia mam takie: Pole Wartość +3.3 V 3.21 V +5 V 4.98 V +12 V 12.11 V To ostatnie waha się w granicach 12.05 - 12.49V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emul Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Właśnie odkryłem, że żadna gra mi nie chodzi, nawet DSJ2! Pomóżcie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Po prostu wyłącz Vsync w sterownikach, nic więcej i będzesz miał po problemie :) .A mógłbyś dokładniej to wytłumaczyć? Jestem doipiero początkujący :) (...) Musisz wyłączyć synchronizację pionową (Vsync) w sterownikach karty graficznej. Co i jak napisałem Ci już w mailu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...