mikaelus Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Tylko się nie gniewajcie :P Mam okazję zarobić trochę grosza, bo mógłbym dla niedużej firmy zrobić stronkę internetową, nie wiem jednak jak ją sobie wycenić, żeby ani nie zrazić "klienta" ani też nie pracować za grosze. Znalazłem właściwie tylko dość ogólne informacje, że koszt średnio skomplikowanej strony waha się od 200 do 1500zł co nie jest specjalnie wąskim przedziałem :P Stronka rzeczywiście nie byłaby duża (5-10 podstron), nowoczesny lay graficzny (mam w grafice trochę doświadczenia, bo od 1,5 roku robię zlecenia na różne opracowania papierowe), czysty HTML lub PHP (tu jeszcze nie wiem, bo z PHP nie miałem bliższej styczności), zapewne galeria produktów, może elementy flash'a itd. Ogólnie średnio złożony projekt, bez wielkich fajerwerków, ale porządny i "profesjonalny" ;). Jak myślicie - ile moja praca mogłaby być warta (bez większej znajomości branży ciężko mi samemu ocenić)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 100-150 ale zalezy od klijeta jak ma duzo $$$ to sie bierze wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 szwistak - chyba nie znasz realiow branzy ;] mikaelus - dla firmy zrobienie takiej strony to same korzysci: 1. reklama 2. wpisanie wszystkiego w koszty Wiem co mowie bo sam robilem www. Bierz co najmniej 1000zl, zreszta popatrz na cenniki w necie, nikt ci za 100zl strony nie zrobi ;] (no chyba ze tzw. wizytowke). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mArrAtoN Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 lay 300, strona glowna 100, kazda poddstrona 50 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 szwistak - chyba nie znasz realiow branzy ;] Wiem, dawno nie robilem dla kogos strony ostanio wziolem 150zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Na rynku Szczecinskim cos takiego tj statyczna witryna bez systemu edycji, kilka podstron i prosta grafika z dostarczonymi przez klienta ilustracjami (logo firmy etc) to ok. 700 PLN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Bez php html jakieś 1200pln. Z php można jechać daleko w górę ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Ja na twoim miejscu wiazlbym pewnie cos kolo 800-1000zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Dzięki za pomoc :) Dziś, po pierwszej rozmowie telefonicznej, widzę, że 500 to absolutny maks, ale realnie ustawiam się pod 200-300, bo stronka będzie HTML-only na jakimś darmowym serwerze i podpięta pod prv.pl. Każda kasa się przyda ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 no jak strona bedzie na darmowym serwerze to te maksymalne 200-300 zl wezmiesz :] jak firma by miala kase to wziela by profesjonalny hosting i domene Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4Fi Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Bierz co najmniej 1000zl, zreszta popatrz na cenniki w necie, nikt ci za 100zl strony nie zrobi ;] (no chyba ze tzw. wizytowke).Mylisz się, wejdz na forum.webhelp.pl do działu WebBazar i tam jest mnóstwo tzw. "dzieciaków" którzy zrobią ci lay za 20 zł + 10 zł potną do html'a, a jak im dasz 100 zł to juz wogóle, oskryptują ci (oczywiscie darmowymi skryptami) i wrzucą na własny serwer, a przez ostatnie 3 miesiace nawet by ci dali domene *info (oczywiscie domeny info mozna rejestrowac za darmo do konca tego roku...). Sama grafika serwisu, jeśli robisz dobrą to minimum 200zł, jeśli robisz profesionalną to ceny zaczynają się od 700zł za samą grafikę... Dodatkowo jeśli klient chce pociętej grafiki do xhtml'a z arkuszem styli css to minimum 100zł. Gdyby klient chciał cms'a z panelem admina itd. to ceny zaczynają się od 2000zł w zaleznosci od funkcji tego csm'a.. Za 200 - 300zł to mozna zrobić średniej klasy grafikę, pociąć, poskładać do html'a, i wypełnić treścią ;). Ceny zalezą od firm robiących strony, u jednej firmy Pana który by przyszedł i powiedział ze ma 300 zł na strone to by go wyśmiali, a w drugiej firmie by skakali wokół niego jak... :) Wszystko zalezy od tego jak się człowiek/firma ceni, jaką ma wyrobioną markę i jakiej jakości robi strony. Jeden człowiek postawi na jakość a drugi na cenę... Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 100-150 ale zalezy od klijeta jak ma duzo $$$ to sie bierze wiecej LOL Za tyle to nie zrobil bym nigdy :twisted: Jak ja robilem z 2 lata temu strony to cenna od 250-1300, ale podstrona 70-130 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 100-150 ale zalezy od klijeta jak ma duzo $$$ to sie bierze wiecej LOL Za tyle to nie zrobil bym nigdy :twisted: http://members.lycos.co.uk/szwistak/ Jak za takie strony to i tak wygorowana cena :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 100-150 ale zalezy od klijeta jak ma duzo $$$ to sie bierze wiecej LOL Za tyle to nie zrobil bym nigdy :twisted: http://members.lycos.co.uk/szwistak/ Jak za takie strony to i tak wygorowana cena :) Fes daj spokuj !! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 U, SuChyY, ale po nim zjechałeś. :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 Nie znacie sie na prawdziewej sztuce! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Ja w tej "branzy" nie siedzie jakos bardzo ale wiecie co - za stronke w HTMLU dla firmy [niekoniecznie duzej] to mysle ze spokojnie do 1k dojedziesz - jakbys umial PHP [i go potrzebowal] to naprawde troszku wiecej - ale myslze ze jak zaproponujesz 1000 a oni powiedza ze "za duzo" to powiesz 800 i bedzie git :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 http://hl2-forum.info/web4testing Layout + pociecie = 270zl Codowanie full(ciagle robione) = 100zl ========================= Wg. mnie ceny nie ktorzy daja z ksiezyca. Ale jak uslyszalem ile placil moj stary za strone dla firmy to az mnie zakrecilo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 IMHO za mało wziąłeś, naprawdę stronka bardzo dobra - firma by wzięła więcej niż 1k na bank. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...