Skocz do zawartości
ravka

z deszczu pod rynne?

Rekomendowane odpowiedzi

cze , chciałem się zapytać dlaczego mimo tak wielkiej zmiany jaką przeprowadzilem w moim komputerze różnieca jest tak niewielka a być może nawet 0 , mianowicie zmieniłem płytę głowna na AsRock K7S8X i kupilem 512 Mb ddr 400Hz elixir a wczesniej korzystalem z ECS K7VZA - rev.3.0 i mialem 320mb srdram no name czyli zmiana powinna byc znaczaca posiadam Gf 2 mx 400 64mb/128 bit (podkrecana) a w 3d marku z 2001 mam 2460 3d markow dokladnie tyle samo co po ze starą płytą i ramem ( oprucz tego teraz zainstalwoalem service packa 1 , sterowniki do płyty głównej i omegi sterowniki do grafy [na wydajnosc]) co zrobic zeby zaczeło działąć jak nalerzy :?: :?: help pliz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyniki w 3dmarku 2001 sa mocno uzaleznione od procesora a jego nie zmieniales

przeprowadz testy w aidzie na pamiec ( powinny znaczoąco się różnic), przetestuj kompa za pomocą super_pi i takze zmiany powinny byc widoczne

ogólnie porównaj kompa w testach ktore kładą nacisk na wymienione podzespoły w Twoim komputerze a za 100% zobaczysz różnice :]

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a pozatym moj kolega co ma kompa bardzo podobnego do mnie oprucz tego ze ma srram i gorsz aplyte glowna dołancza sie szybciej ode mnei do gier takij jak warcraft 3 , i czasami mi starsznie laguje w grasz diablo 2 i warcraft 3 wczesniej tak nie bylo ://

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze nie wal post pod postem bo się punktów doigrasz, jest do tego opcja zmień.

Co do dołączania się do gier to czasem może to być wina sieci. A jeśli to wykluczysz to może kolejny format by się przydał. Poszukaj nowsze stery do płyty może to od tego.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-sorka nowy jestem

- format byl dopiero bo płyta byla zmeiniana , stery tez specjalnie zainstalowane omegi na wydajnosc , direktx9 (najnowszy) a wina sieci nei mozliwe bo to local pozatym inny kumpel co ma 512 drr dolancza sie o wiele szybciej w tej samej grze , podobne procki , oprucz tego ma gorsza karte graficzna i mowi ze mu sie nei zawiesza , ja mam gf2 podkrecone a on stara rive :// a stery do płyty glownej jakeis takie 117E :/ dokladnej nazy nie znam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi