cloot Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Właśnie dokonałem drobnej modyfikacji i nie jestem pewien jak najlepiej rozwiązać zasilanie. Z mojego Radka 9700 pro (FIC) zdjąłem osłonkę i firmowy wentylek (chałaśliwy) i na odsłoniętym w ten sposób radiatorze zamontowałem Noiseblockera S1. Wszystko fajnie, ale gniazdo zasilające od poprzedniego fan'a to 2-pin, a przy nowym jest 3-pin i przejściówka na molex. przy kablu zasilającym samą kartę jest z kolei rozgałęzienie na dwa molexy - jeden (z pinami) łączy się z kablem od zasilacza, a drugi (z otworami) jest wolny. Właśnie do tego drugiego molexa chciałbym podpiąć wentylator (przez przejściówkę oczywiście, poza tym kontroler obrotów ale to już nie jest tu ważne). 2 pytania: - czy to wogóle będzie działać? - czy zasilanie zrobione w ten sposób będzie odpowiedniej jakości, czy lepiej puścić zasilanie wentyla no osobnej linii z zasilacza? schemat poglądowy: [zasilacz] | | (molex-molex) | ____(molex-molex)---(3pin-3pin)---(kontroler obrotów)---(3pin-3pin)---[wentylator karty] | / / | | [karta] a może pociągne kabel do gniazda system-fan na płycie i przynajmniej będę miał monitoring obrotów; tylko z kablem niewygodnie.... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Twoj dylemat jest straszny :wink: - mozesz podlaczyc pod zlacze na karcie; zmieniajac wtyczke na 2pin (nie podlaczasz zoltego kabelka) - mozesz tez do molexa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...