Varrol Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 W związku z tym, że zmieniam sprzęt przełożyłem to co mam obecnie (konfig) do drugiego kompa z zasilaczem 250W. Zauważyłem, że w niektórych programach (np. Kaazaa) zaczęły mi się dziwne przeskoki - jak ruszam myszką, to kursor przeskakuje zamiast przesówać się płynnie. Pomyślałem, że to zasilacz, bo tylko to zmieniłem. Po części potwierdza to to, że jak dałem FSB na 66MHz (procek - 800MHz), to wszystko zaczęło działać prawie tak jak trzeba. W kompie mam oprócz tego co w konfigu jeszcze dwie karty sieciowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 co to za zasilacz - bo przy Twoim konfigu to nawet dobra 230/235 powinna dac sobie rade (przy procku na 100MHz) BTW sprawdz czy przy max obciazeniu za bardzo nie spada +5V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 W związku z tym, że zmieniam sprzęt przełożyłem to co mam obecnie (konfig) do drugiego kompa z zasilaczem 250W. Zauważyłem, że w niektórych programach (np. Kaazaa) zaczęły mi się dziwne przeskoki - jak ruszam myszką, to kursor przeskakuje zamiast przesówać się płynnie. Pomyślałem, że to zasilacz, bo tylko to zmieniłem. Po części potwierdza to to, że jak dałem FSB na 66MHz (procek - 800MHz), to wszystko zaczęło działać prawie tak jak trzeba. W kompie mam oprócz tego co w konfigu jeszcze dwie karty sieciowe. ty no to raczej nie zasilacz zobacz jaki ja mam konfig i zasilacz 235W nawet na athlonie 1700+@1900+ chodzi ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 raczej nie jest to wina zasilki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Zasilacz ma już ok 3 lata. Zaraz sprawdzę z moim 300W. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Napięcie 5V nie spada, ale 12V jest na 11.67V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 ???? Teraz się nie zacina i wystko chodzi jak trzeba. :?: Te komputery wciąż nie przestają mnie zadziwiać. Zachowują się tak, jakby czasami miały zły humor. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...