pfirlej Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Czesc, mam plyte MSI Delta-SR oparta o chipset VIA KT600, plyta posiada mozliwosc ustawienia FSB w przedziale 100-280 (!) Mhz... Chipsety VIA KT600 maja najwiekszy mozliwy mnoznik/dzielnik 1:6, a musimy przeciez caly czas pamietac o tym, zeby na PCI i AGP nie przekroczyc tych 40/80 Mhz... Po co zatem taka plyta ma cokolwiek ponad 240 Mhz?? Moze jest dla tego jakies zastosowanie? Moze jakies alternatywne BIOSy (nie wiem czy to by wogole cos dalo) Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Te 280Mhz to masz tak dla pocieszenia oka i nic wiecej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 A jak wygląda sprawa w przypadku KT880 ? Podobno ma blokade PCI/AGP ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Kt8080 ma blokade ale nie wszyscy produceci jązastosowali (Napewno zastosował ja Asus) co do wydajności to poszukaj recenzij, i o tym ukladzie było już na forum napisane b.dużo terz poszukaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pfirlej Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Cytat Te 280Mhz to masz tak dla pocieszenia oka i nic wiecej ;) 8O Totalnie bez sensu :evil: Kto chce kupic MSI Delta-SR? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Wy nazywac to bez sensu ? Ja mam na orginalnym biosie od K7VT2 FSB do 262 (idzie max 156) :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OClokowiec Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Mi raz poszło na 160, ale norma dla mojej płytki (K7VT2):( to 159. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Po prostu maksymalne wartosci należy traktować z przymrużeniem oka, to ze pisze 280 to nie znaczy ze tyle osiagniesz, tak samo jak z prędkosciomierzami w samochodach :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 MSI dalo poprostu pelen zakres PLL to lepiej niz na moim Epoxie bo PLL jest do 233MHz a max fsb w biosie to 200 ,a plyta wyciaga fsb226 (nie moja sztuka tylko rekord taki padl - choc mojej nie sprawdzalem ,narazie fsb200 bez problemow to moze jakis rekordzik by sie pobilo :P ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...