Skocz do zawartości
GenghisKhan

Telekineza i inne wałki!

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm ja nie wiem czy dokladnie oto Wam chodzi - ale wiekszosc moich snow jest jakby kontrolowana... dokladnie wszystkiego nie pamietam - ale wiem ze decyduje o tym gdzie chce isc itp. Wogole to zadko mam sny ale jak juz mam to czesto kontrolowane. A najbardzioej nie lubie jak koncza sie spadaniem w dol... i to mam czasami... lece lece i nagle przy udezeniu sie budze ... w sumie to nawet fajne uczucie ;)

Pamiętam kilka snów że leżę na b.wąskiej półce i za chwilę spadnę w przepaść, uczucie średnio przyjemne :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja aktualnie jestem na etapie pierwszego tygodnia w czerotygoniowym kursie wpływania na materię siłą woli (czyli potocznie "zginaniem łyżek"). Sztuka nie jest łatwa i wymaga duzego samozaparcia i "pewności" w niktóre zupełnie absurdalne żeczy. Właśnie dlatego kurs trwa aż cztery tygonie. Jak mi się uda, to powiadomię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja aktualnie jestem na etapie pierwszego tygodnia w czerotygoniowym kursie wpływania na materię siłą woli (czyli potocznie "zginaniem łyżek"). Sztuka nie jest łatwa i wymaga duzego samozaparcia i "pewności" w niktóre zupełnie absurdalne żeczy. Właśnie dlatego kurs trwa aż cztery tygonie. Jak mi się uda, to powiadomię.

taki kurs samemu mozna sobie zrobic - proste codziennie pol godz medytacji a pozniej godzina cwiczen z przesowaniem przedmiotu albo zaginaniem - powtarzane az do skutku. Tak wiec niektorym to po miesiacy przychodzi a niekotrzy muszą kilka lat cwiczyc .... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A z naukowego punktu widzenia(mam nadzieje, ze sie nie pomyle), deja vu zazwyczaj wystepuje, kiedy jestesmy zmeczeni. Wszystko co sie dzieje, nie jest pakowane do pamieci podrecznej(tymczasowej), tylko na dysk twardy - od razu, ze zla data zapisu. Dlatego wydaje nam sie, ze to juz mialo miejsce kiedys dawno temu, chodz tak naprawde dopiero co sie stalo :)

kompletna bzdura - gdzie to wyczytaleś co??? 8O

kurde i wcale nie wystepuje jak jestesmy zmeczeni :P

Skoro kompletna bzdura, to moze wytlumaczysz czym jest deja vu i skad sie bierze, skoro jestes tak dobrze poinformowany... ? Bo ja przy kazdym temacie moge zgrywac eksperta i wypowiedzi innych kwitowac slowami "kompletna bzdura".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A z naukowego punktu widzenia(mam nadzieje, ze sie nie pomyle), deja vu zazwyczaj wystepuje, kiedy jestesmy zmeczeni. Wszystko co sie dzieje, nie jest pakowane do pamieci podrecznej(tymczasowej), tylko na dysk twardy - od razu, ze zla data zapisu. Dlatego wydaje nam sie, ze to juz mialo miejsce kiedys dawno temu, chodz tak naprawde dopiero co sie stalo :)

Skoro kompletna bzdura, to moze wytlumaczysz czym jest deja vu i skad sie bierze, skoro jestes tak dobrze poinformowany... ? Bo ja przy kazdym temacie moge zgrywac eksperta i wypowiedzi innych kwitowac slowami "kompletna bzdura".

nie wytlumacze ci tego na forum bo to temat na pare godzin do gadania na zywca :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta a pomysl sobie budzisz sie, widzisz wszystko dokola ciebie, poznajesz pokoj, normalnie jestes pewien ze nie spisz a nie mozesz nawet palcem ruszyc. Chcesz krzyczec a glos staje ci w gardle lezysz i myslisz tylko co sie stalo. Pierwszy raz jak cos takiego mialem to jak jush zasnolem po jakiejs godzinie sie obudzilem i zaczelem krzyczec  8) starsza przylecial i pyta sie co stało :).

to jest dopiero przezycie  :twisted:  

teraz to nawet mi sie podoba, nawet fajna sprawa mozna w tym czasie sie na maxa rozluznic i latwo potem o jakies LD czy cus  :)

Miałem tak samo ze cztery razy. Raz udało mi się tak otworzyć oczy, że zobaczyłem gniazdko na ścianie w miejscu, gdzie go nie ma, więc nie mogłem na prawdę otworzyć oczu, ale to jest na serio bardzo realistyczne. To jest właśnie to co ja miałem.

Deja vu mam często i każdy, kogo pytałem, też to miał. Faktyczie bierze się to przez błąd mózgu. Nie idzie za jego pomocą poznać przyszłości, ani odpowiednio zareagować. To przeczucie to tylko złudzenie, które znika, gdy je wykryjemy bądź skupimy się na nim. Na mnie to już nie robi wrażenia, po prostu fajne uczucie. Zazwyczaj uśmiecham się tylko.

P.S. Nie sądzicie, że skoro mamy tyle tych "błędów" to coś jest z naszymi mózgownicami nie tak??? A może tylko my to zauważamy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wytlumacze ci tego na forum bo to temat na pare godzin do gadania na zywca :)

Ja tej opini, ktora przedstawialem, nigdzie nie czytalem. Uslyszalem w telewizji przy okazji jakiegos tam programu. Wypowiedzenie tego, zajelo ok. 20 sekund... Mysle, ze w skrocie Ty tez mozesz powiedziec czym wg. ciebie jest deja vu. Np. rzucisz tutaj teza, ze jest to informacja od naszych poprzednich wcielen (zart oczywiscie) cyz cos w tym rodzaju - i mi to wystarczy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HYHY zaciekawiliscie mnie tym panowie :). W wakacje spruboje to jakos rozwinac, hehe. Mam pytanie-a co z przyciaganiem przedmiotow? Czy mozna to w sobie tez tak "wytworzyc" tak jak owe giecie przedmiotow sila woli?. Mialem chyba raz LD... nie smiac sie, chodzilo o stosunek z kobieta wiec bardzo przyjemny:D. Bylo tak jak opisywaliscie-normalnie czulem ze ja dotykam itd. A co deja vu to mialem raz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja nie mam tych sennych zwiech, ale mam coś innego.

Czasami mi się cos śni i nie pamietam później wszystkiego dokładnie, ale później "na jawie" po paru dniach/tygodniach jestem w jakimś miejscu i mam wrażenie, że już tu byłem, wiem, co się za chwilę wydarzy (nie w przyszłości tylko w danej chwili), 8O  albo gadam z kumplami i wiem, co za chwilę dany koleś powie... Wiecie o co chodzi? Też "to" macie?

b.czesto mam tajkie cus! troche glupie uczucie,ale z drugiej strony fajne!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jestem kolejnym wciagnietym :) Daja vu zdarza mi sie dosyc czesto, i tez wlasnie sobie uswiadamiam ze prawie wiem co sie stanie, raz udalo mi sie nawet domyslic kto do mnie zadzwonil !

Uwielbiam jak sni mi sie, ze spadam... Cholernie fajne uczucie ! Czujesz to na calym ciele - przeszywa cie, rewelka !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w sumie dwa razy miałem coś lepszego. I zawsze z telefonami komórkowymi! Siedzę sobie na statku w Chorwacji, opalam plecy, patrzę n falę i zacząłem sobie cicho taką fajną melodyjkę i za chwilę komuś obok dzwoni komórka dokładnie z tym samym!

Drugi raz wychodziłem ze sklepu i też zacząłem sobie niby coś nucić i po chwili zza rogu wyszła kolesiówa z dzwoniącą tak komórą!!! Węcej mi się to nie zdarzyło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sory ale wyniose ten topic "na wierzch" ;) Żeby i inni skorzystali z tych informacji ;)

No coś mi się zdaje ze kontrolowany sen to juz nie jest dla mnei taka tajemnica :)

Jk ma ktoś jakies linki, to śmiało... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tej opini, ktora przedstawialem, nigdzie nie czytalem. Uslyszalem w telewizji przy okazji jakiegos tam programu. Wypowiedzenie tego, zajelo ok. 20 sekund... Mysle, ze w skrocie Ty tez mozesz powiedziec czym wg. ciebie jest deja vu. Np. rzucisz tutaj teza, ze jest to informacja od naszych poprzednich wcielen (zart oczywiscie) cyz cos w tym rodzaju - i mi to wystarczy).

Zgadzam się we wszystkim z Szymonem. Po pierwsze genghiskhan cwaniakuje tu i tam, we wszystkich mozliwych kategoriach, a nie potrafi dac jakiejs racjonalnej riposty, chociazby na post Szymona.

Po drugie, tak jak Szymon, slyszalem ze deja vu to po prostu symptom zmęczenia mózgu.

genghiskhan: radzę się wyspać, albo na jakis urlop się wybrać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się we wszystkim z Szymonem. Po pierwsze genghiskhan cwaniakuje tu i tam, we wszystkich mozliwych kategoriach, a nie potrafi dac jakiejs racjonalnej riposty, chociazby na post Szymona.

Po drugie, tak jak Szymon, slyszalem ze deja vu to po prostu symptom zmęczenia mózgu.

genghiskhan: radzę się wyspać, albo na jakis urlop się wybrać.

na urlop to juz niedlugo sie wybieram - koniec roku nadchodzi to bedzie tez wiecej czasu na experymenty - wtedy ozywie ten topik troche - poki co to nie zajmowalem sie tymi sprawami ostatnio....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odświeżę trochę temat. :D

genghiskhan, odkryłeś coś nowego? : >.

Co do deja vu to według mnie każdy po śmierci odradza się i staje się tą samą osobą, i ma te same przeżycia, dlatego wydaje się nam (i dobrze się nam wydaje :) ), że już to widzieliśmy :wink: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podpisuję się pod tym. Słyszałem bardzo podobne wytłumaczenie Deja vu. W moim przypadku nawet by to się zgadzało bo deja vu miewam (często) prawie zawsze gdy jestem zmęczony,niewyspany (często).

U mnie wygląda to tak, że nagle dana sytuacja zaczyna wydawać się baaardzo znajoma, mam wrażenie że wiem co za chwilę nastąpi, jestem przekonany że biorę udział w tych wydarzeniach po raz drugi..., a po chwili uczucie to odpływa.

Edytowane przez alCatraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja ma deja vu jak jestem wypoczęty :blink: .

Z tymi Włochami to było coś dziwnego :? , pierwszego dnia dojechaliśmy na parking w Wenecji, a potem sam wiedziałem jak dojechać np. do Placu Św. Marka :unsure: .

Edytowane przez eragonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale z Was ostatnio archeolodzy :D

A do tematu deja vu... Jest teoria wg której wszechświat rozszerza się do jakiejś z góry ustalonej wielkości, a potem się kurczy i "eksploduje" od nowa i tak w nieskoczoność. Wydaje mi się że to bardzo ciekawe wyjaśnienie deja vu :]

Jakiś czas temu podczas "alkoholizacji" z kimś o tym rozmawiałem i doszliśmy do wniosku że po śmierci następuje stan "zawieszenia" i człowiek czeka na ponowne narodziny wszechświata. Wtedy następuje "reset" i człowiek odradza się znowu we właściwym mu miejscu i czasie... Ba! Wymyśliliśmy więcej ! :D Niektórzy ludzie potrafią jakoś złamać ten reset i "odzyskać utracone dane" w związku z czym widzą przyszłość i stają się jasnowidzami !

Hehe, mocno sobie wtedy poimprezowaliśmy bo pamitam że mieliśmy teorie na wszystko i już chcieliśmy książke pisać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi