szymon4417 Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Witam, mój sprzęt to GIGABYTE 7VT600P-RZ i SEMPRON 2200+ i mam pewien kłopot z temperaturą. Mianowicie w Biosie i programie EasyTune pokazuje mi 50 stopni w AIDZIE 41 a SANDRA wyświetla 29 stopni (dodam,że w tym momencie komp nie jest podkręcany) W co mam wierzyć??? I jeszcze jedno. Kiedy podkręcam proca i dojdę do 1,7GHz to komp mi się zawiesza po kilku sekundach. Czy jest to spowodowane tą temperaturą??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 dotknij radiatora :?: naluz dobra paste i potem sprawdz temp moze radiator dobrze nie dolega :?: nie wierze w zaden odczyt no chyba ze masz wlasny termometr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon4417 Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Już nałożyłem drugą pastę i dalej to samo :( :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 no to ja szczelam taK: 50 dioda cpu 41 socet 29 mobo nie ma sie co martwic ;] co do oc jeszcze pamieci dobre sa potrzebne itd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon4417 Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Moje pamiątki to APACER 256MB CL 2.5 400MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 wszystko jest spox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon4417 Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Więc dlaczego nie mogę podkręcić??? Dodam że po podkrę ceniu na 1,7GHz komp zawiesz się po 2 sek od włączenia, ale jeśli zostawie go na 10 min wyłączonego a później włącze to chodzi dłużej( tak że mogę wejść do biosu i z powrotem przestawić FSB), więc może jednak jest to wina temperatury??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapson Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 pozycz od qmpla lub kup jakis szybki niekoniecznie cichy wentyl i zamontuj, lub pozycz na jakis czas caly radiator tylko by byl wypasniejszy do twojego naluz duzo pasty, moj qmpel tez mial takie problemy ale u niego winą bylo za malo pasty i proc maial jakies 10 czasem 20 C* wyzsza niz powinien!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon4417 Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Przy montowaniu pasty nałożyłem dużo więc myślę że to nie to jest przyczyną, ale nie dawno wstawiłem dodatkowy wiatrak w obudowę i jeśli komp chodzi bez specjalnych wysileń to temp w biosie jest o 2* mniejsza ale przy grubszej robocie dalej osiąga 52*. A może to wina zasilacza??? Jak mogę to sprawdzić, bo nie wiem co bardziej opłaca się kupić nową zasilkę, czy zestaw do chłodzenia wodnego. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_JFK_ Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 HA HA a myślałem że to tylko u mnie. Było tak maiłem płytkę Kt266 maiłem temp na maxa 50 wymieniłem plytkę na taką jak wpodpisie i temp podskoczyła o 10 stopni. I tu smarowanie pasty złe nakładanaie nie wchodzi w grę. Ale wo było jak napisałeś w biosie i Easy Tune we wszystkich innych temp wskazywała z 10 stopni mniej. I teraz nie wiedziałem czy bios i ten program źle odczytuje temp czy co? To wszytsko działo się na Palomino 1800 Sprzedałem go - kupiłem (bez dopłaty) Semprona 2300 temp spadła o jakies 8 stopni ale dalej we wszystkich innych programach pokazuje mniej. Widzę że gigabyte coś skopał z tą płytą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...