Skocz do zawartości
stolec

Celeron 2.6GHz

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzedaj tego Celka póki ktoś jeszcze wyłoży za niego 200 zł. Dorzuć jjakieś 300 i będziesz miał coś koło 2.6 GHz. Inne możliwości nie widze abyś kiedykolwiek mógł w coś zagrać poza 800x600 i low detal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To juz lepiej by bylo go wymienic na jakiegos Celerona D, nawet na takiego 2,2ghz i krecisz go stary na 3,2 bez problemu jak nie wiecej.

Wydajnosc bedize o wiele lepsza niz tego co teraz masz.

1236273[/snapback]

Nie wiem czy zauważyłeś ale to właśnie jest celeron i dlaczego miałbym wymieniać C2.6 na C2.2?? To się chyba mija z celem...

PS.

<-----o co chodzi z tym ostrzeżeniem??

Edytowane przez stolec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QUOTE(psychol @ Jan 25 2005, 23:51)

To juz lepiej by bylo go wymienic na jakiegos Celerona D, nawet na takiego 2,2ghz i krecisz go stary na 3,2 bez problemu jak nie wiecej.

Nie wiem czy zauważyłeś ale to właśnie jest celeron i dlaczego miałbym wymieniać C2.6 na C2.2?? To się chyba mija z celem...

Z tego co piszesz, wynika, że masz "starego" Celerona, a jest on sporo wolniejszy od "nowego" Celerona D, który również lepiej się kręci, tak więc wymiana na Celerona D 2,2 wcale nie jest taka pozbawiona sensu. Tutaj jest całkiem niezły teścik, po polsku i z zestawieniem z procesorami z tego przedziału cenowego:

http://sprzet.pclab.pl/art11940-1.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

800x600??

mi się wydaje że mój ustawiony na 3.8 spokojnie wyprzedza northwooda 2.8c...

niemiałem takiego na warsztacie to może mi się tylko wydawać, ale różnica w cenie jest powalająca!! dodatkowe 300zł to dodatkowy celeron!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QUOTE(psychol @ Jan 25 2005, 23:51)

Z tego co piszesz, wynika, że masz "starego" Celerona, a jest on sporo wolniejszy od "nowego" Celerona D, który również lepiej się kręci, tak więc wymiana na Celerona D 2,2 wcale nie jest taka pozbawiona sensu. Tutaj jest całkiem niezły teścik, po polsku i z zestawieniem z procesorami z tego przedziału cenowego:

1236559[/snapback]

Sorki, faKtycznie, nie zauważyłem tego "D" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedaj tego Celka póki ktoś jeszcze wyłoży za niego 200 zł. Dorzuć jjakieś 300 i będziesz miał coś koło 2.6 GHz. Inne możliwości nie widze abyś kiedykolwiek mógł w coś zagrać poza 800x600 i low detal

1202571[/snapback]

celeron 2,6 za 200zl!!! - powiedz gdzie a kupie kazda ilosc :)

co do wydajnosci natomiast, to testowalem na Abicie IS7 Celerona 2,0@3,1GHZ i w 3DMarku 03 uzyskal wiecej pkt. - przy tym zegarze i na tej samej plycie - od P4 2,4GHZ Prescott!!! :blink:

z tym graniem nie jest wiec chyba az tak zle? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi