stolec Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Przy jakiej wartości taktowania magistrali mogą się zacząć problemy w Celeronie 2,6GHz? Ja doszedłem do 130Mhz (x26.0), dalej boje się kręcić, może ktoś z was doszedł dalej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 zacznij od Podkręcamy...zaczynamy (dla mocno początkujących) później pogadamy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Dajesz do 200 stary wtedy będzie to pierwszy wydajny celeron :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitz Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Sprzedaj tego Celka póki ktoś jeszcze wyłoży za niego 200 zł. Dorzuć jjakieś 300 i będziesz miał coś koło 2.6 GHz. Inne możliwości nie widze abyś kiedykolwiek mógł w coś zagrać poza 800x600 i low detal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolec Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Inne możliwości nie widze abyś kiedykolwiek mógł w coś zagrać poza 800x600 i low detal 1202571[/snapback] tu bym się trochę pokłócił no ale dobra, pomyśle o czyś lepszym (a kupiłem go z oszczędności) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychol Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 To juz lepiej by bylo go wymienic na jakiegos Celerona D, nawet na takiego 2,2ghz i krecisz go stary na 3,2 bez problemu jak nie wiecej. Wydajnosc bedize o wiele lepsza niz tego co teraz masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolec Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 (edytowane) To juz lepiej by bylo go wymienic na jakiegos Celerona D, nawet na takiego 2,2ghz i krecisz go stary na 3,2 bez problemu jak nie wiecej. Wydajnosc bedize o wiele lepsza niz tego co teraz masz. 1236273[/snapback] Nie wiem czy zauważyłeś ale to właśnie jest celeron i dlaczego miałbym wymieniać C2.6 na C2.2?? To się chyba mija z celem... PS. <-----o co chodzi z tym ostrzeżeniem?? Edytowane 26 Stycznia 2005 przez stolec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 QUOTE(psychol @ Jan 25 2005, 23:51) To juz lepiej by bylo go wymienic na jakiegos Celerona D, nawet na takiego 2,2ghz i krecisz go stary na 3,2 bez problemu jak nie wiecej. Wydajnosc bedize o wiele lepsza niz tego co teraz masz. Nie wiem czy zauważyłeś ale to właśnie jest celeron i dlaczego miałbym wymieniać C2.6 na C2.2?? To się chyba mija z celem... Z tego co piszesz, wynika, że masz "starego" Celerona, a jest on sporo wolniejszy od "nowego" Celerona D, który również lepiej się kręci, tak więc wymiana na Celerona D 2,2 wcale nie jest taka pozbawiona sensu. Tutaj jest całkiem niezły teścik, po polsku i z zestawieniem z procesorami z tego przedziału cenowego: http://sprzet.pclab.pl/art11940-1.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperRzeźniK Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 800x600?? mi się wydaje że mój ustawiony na 3.8 spokojnie wyprzedza northwooda 2.8c... niemiałem takiego na warsztacie to może mi się tylko wydawać, ale różnica w cenie jest powalająca!! dodatkowe 300zł to dodatkowy celeron!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolec Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 QUOTE(psychol @ Jan 25 2005, 23:51) To juz lepiej by bylo go wymienic na jakiegos Celerona D, nawet na takiego 2,2ghz i krecisz go stary na 3,2 bez problemu jak nie wiecej. Wydajnosc bedize o wiele lepsza niz tego co teraz masz. Nie wiem czy zauważyłeś ale to właśnie jest celeron i dlaczego miałbym wymieniać C2.6 na C2.2?? To się chyba mija z celem... Z tego co piszesz, wynika, że masz "starego" Celerona, a jest on sporo wolniejszy od "nowego" Celerona D, który również lepiej się kręci, tak więc wymiana na Celerona D 2,2 wcale nie jest taka pozbawiona sensu. Tutaj jest całkiem niezły teścik, po polsku i z zestawieniem z procesorami z tego przedziału cenowego: 1236559[/snapback] Sorki, faKtycznie, nie zauważyłem tego "D" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Sprzedaj tego Celka póki ktoś jeszcze wyłoży za niego 200 zł. Dorzuć jjakieś 300 i będziesz miał coś koło 2.6 GHz. Inne możliwości nie widze abyś kiedykolwiek mógł w coś zagrać poza 800x600 i low detal 1202571[/snapback] celeron 2,6 za 200zl!!! - powiedz gdzie a kupie kazda ilosc :) co do wydajnosci natomiast, to testowalem na Abicie IS7 Celerona 2,0@3,1GHZ i w 3DMarku 03 uzyskal wiecej pkt. - przy tym zegarze i na tej samej plycie - od P4 2,4GHZ Prescott!!! :blink: z tym graniem nie jest wiec chyba az tak zle? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek345 Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Sprzedaj tego Celka póki ktoś jeszcze wyłoży za niego 200 zł. 1202571[/snapback] Ja swojego Celerona 2.2 sprzedałem za 230 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitz Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Ja swojego Celerona 2.2 sprzedałem za 230 :D 1238036[/snapback] A ja swojego 2.5 sprzedałem za 205 zł :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...