Jaco_ Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Załozylem nowy cooler + wiatraczek, raczej wszystkie kable dobrze podlaczylem no i jak wlaczam kompa to na ekranie pisze "No Signal". Moja plytka glowna to Epox 8rda +. Na tym screenie malym na mobo pisze "FF", jezeli ktos wie co jest grane to napiszcie! Pewnie plyta poszla no ale czekam na wasze sugestie! Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 sprawdz karte graficzna czy dobrze jest w slocie agp / pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco_ Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 karta jest wlozona dobrze :( (agp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Może jakiś syf wlazł w slot AGP... Wyjmij karte przemuchaj czymś. Miałem tak na moim Solteku i wymiatanie pędzelkiem pomogło :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco_ Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Przeczyścilem agp i nadal lipa :( jakies pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 albo troszke wycignij ze slotu karte (mniej niz 1mm) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco_ Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Kurde no nadal to samo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Jak miałem swojego Epoxa 8KTA3+ to "FF" oznaczało brak błędów i pozytywnie zaliczone testy. A to "No signal"? Może warto sprawdzić połączenie karta - monitor? Może coś z kablem/wtyczką? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 rozłooż kompa i złooż jeszcze raz powoli . moze ukruszyłeś rdzen moze zapomniales o jakims kabelku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco_ Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 No prawdopodobnie to wina procka :P lekko ukruszony rdzen :P no nic :/ znowu wplecy o ponad 200zl :P boshe !! Mozecie polecic jakiegos procka do tej plyty mojej?? Z góry dzieki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1bo Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 No prawdopodobnie to wina procka :P lekko ukruszony rdzen :P no nic :/ znowu wplecy o ponad 200zl :P boshe !! Mozecie polecic jakiegos procka do tej plyty mojej?? Z góry dzieki! Pociesze Cie ,że ja też 2dni temu rozwaliłem swojego GeForce 4 Ti :P tylko niewiem może jeszcze się da naprawić :P Ja bym brał jakiego 2500+ Bartona normalnego albo Mobile Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 No prawdopodobnie to wina procka :P lekko ukruszony rdzen :P no nic :/ znowu wplecy o ponad 200zl :P boshe !! Mozecie polecic jakiegos procka do tej plyty mojej?? Z góry dzieki!Cały czas mnie nurtuje jedno pytanie: Jak można ukruszyć rdzeń procka :?: Ja swojego XP'eka wyjmowałem już wiele razy i nic mu się przykrego nie stało :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco_ Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Słuchajcie... jednak to nie wina procka... wykrecilem mobo z obudowy, polozylem na stole podlaczylem do zasilki ktora tesh wykrecilem, podlaczylem najpierw samą grafe do mobo - lipa, potem same pamiątki - lipa na koncu sam procek i tesh jedna wielka LIPA! :/ To chyba jednak wina plyty glownej ale zastanawia mnie to ze monitorek na mobo pokazuje caly czas FF :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Słuchajcie... jednak to nie wina procka... wykrecilem mobo z obudowy, polozylem na stole podlaczylem do zasilki ktora tesh wykrecilem, podlaczylem najpierw samą grafe do mobo - lipa, potem same pamiątki - lipa na koncu sam procek i tesh jedna wielka LIPA! :/ To chyba jednak wina plyty glownej ale zastanawia mnie to ze monitorek na mobo pokazuje caly czas FF :/Ciekaw jestem jak doszedłeś do tego, że to nie wina proca skoro nic nie działa :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco_ Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 nie wiem :P wazne jest to ze albo sie zjarało wszystko albo plyta glowna -.- macie jakies pomysły co to moze byc?? Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Weź kompa kumpla (jeżeli ktoś ma) i włóż proca jak działa OK, potem po kolei inne sprzęty. Do awarii dojdziesz drogą eliminacji :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco_ Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Hmm a moze byc taka opcja ze bios sie uszkodzil czy cos?? Jezeli tak to co gdzie jak za ile :P Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*KROKO* Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Możesz sprawdzić czy proc - włożyć go, odpalić i trzymać palec przy radiatorze - jak dostaje napięcie to się będzie nagrzewał. Najlepiej drogą eliminacji - to fakt. FF - to powinno w instrukcji do MoBo pisać co ten "magiczny" kod znaczy. Instrukcja w rękę i DO ROBOTY :D:D:D :) jeśli coś - to pisz jakie po(d)stępy ;) -pozdrawiam- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Hmm kolejne odkrycie rodem z mojego Solteka :D Więc miałem to samo jak nie podłączyłem tego złącza od p4 od zasilacza. Płyta niby startowała było dobrze lecz No signal :!: Poszukaj może też masz to gniazdko. A jak nie to napisz jaki zasilacz posiadasz może nie wyrabia na starcie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco_ Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zasiłka to megabajt 350W.Jak jush mowilem to podlaczam wszystkie kable dobrze. Na innym forum wyczytalem ze jezeli po wlaczeniu kompa plyta pokazuje odrazu FF znaczy ze cosik jest z biosem wiec narazie dzwonie do fachowca i sie spytam ile flashowanie kosztuje. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zasiłka to megabajt 350W.Jak jush mowilem to podlaczam wszystkie kable dobrze. Na innym forum wyczytalem ze jezeli po wlaczeniu kompa plyta pokazuje odrazu FF znaczy ze cosik jest z biosem wiec narazie dzwonie do fachowca i sie spytam ile flashowanie kosztuje. Pozdro Po co od razu hajs bulić na jakiegoś pseudo fachowca kiedy jeszcze kompa całego nie sprawdziłeś :!: :?: :!: :?: Od tego jest forum żeby pytać i nie wyrzucać kasy w błoto... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco_ Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 FF pokazuje się jeżeli płyta przejdzie poprawnie wszystkie testy przy starcie. Jeżeli płyta nie wykonuje żadnych testów, a od razu wywala FF oznacza to tylko błąd biosu. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 FF pokazuje się jeżeli płyta przejdzie poprawnie wszystkie testy przy starcie. Jeżeli płyta nie wykonuje żadnych testów, a od razu wywala FF oznacza to tylko błąd biosu. Pozdrawiam. No i co dasz głowę, że to na 100% bios, bo ja nie, a kasę jest najłatwiej wydać. Nie wiem w czym problem pożyczyć kompa i sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco_ Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Ale na 100% wszystko jest sprawne. Grafe, ram i proc sprawdzilem u brata i jest gitarra. Jezeli to nie bios to mobo. Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 Ale na 100% wszystko jest sprawne. Grafe, ram i proc sprawdzilem u brata i jest gitarra. Jezeli to nie bios to mobo. Pozdro! W takim wypadku to OK :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 ten jaco z tego co wynika flachowal bios i mu si nie udalo pewnie na podkreconym sprzecie flachowal :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco_ Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 ten jaco z tego co wynika flachowal bios i mu si nie udalo pewnie na podkreconym sprzecie flachowal Musze podwazyc twoją teorię poniewaz niestety biosu nie ruszalem . Czytalem ze na epoxach czasami pada bios. Fuszerkę coś w tajwanie odwalają ostatnio :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco_ Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Hmm.. bylem dzisiaj ze sprzętem u kolegi no i wyszlo takie cuś :wink: : gdy podlaczylem mojego procka pod jego plyte (epox 8rda3+) to ona tesh wywalała odrazu FF i no signal. Wzialem jego procka do mojej plyty i tesh jest odrazu FF + no signal. Co o tym sądzicie? Moim skromnym zdanie poszedł CPU + albo bios albo mobo. PS. Jeszcze jest takie cos ze ja na tej plycie zakladalem nowy cooler ktory nie jest na standardowe zaczepy tylko na te dziurki co są obok socketu. Moze jakos zle go przykrecilem (np. jakies zwarcie jest bo cos sie z czyms styka etc.) ? Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...