SuChyY Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Wlasnie pomyslalem ze moze wyciagnolbym cos wiecej z tego Athlonka niz 1466, niestety nie chcial za bardzo isc na magistrali 145x10.5, ani innech roznych kombinacjach, poszedl dopiero na 137x11 - wynik 1511 ;) Ocywiscie nie obeszlo sie bez podnoszenia napiecia ktore wynosi teraz wg speedfan 1.86... jak wiaodmo Abit KT7A zawyza... sprzet jak w podpisie... Temperetura 5 min op uruchomieniu 52, mysle ze w stresie bedzie ponad 60, ale to nie tak strasznie znowu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 BTW. Chlodzenie Titan D5TB... bez zadnych innych w obudowie, jedna czesc obudwy zdjeta... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 eee, berkut na FC ;) zrobił 1,8... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Taaaa, daleko Ci do Berkuta 8) Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ST@LOWY SZCZUR Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 eee, berkut na FC ;) zrobił 1,8... :DPo pierwsze czeba mieć szczeście zeby znależć dobrego proca co sie kreci :lol: :lol: a kot sie zastanowł czym ten gostek to chłodził (azotem) i jak długo mial stabilny system 8) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 eee, berkut na FC ;) zrobił 1,8... :DPo pierwsze czeba mieć szczeście zeby znależć dobrego proca co sie kreci :lol: :lol: a kot sie zastanowł czym ten gostek to chłodził (azotem) i jak długo mial stabilny system 8) 8) Przecież jest napisane FC czyli Freon Cooling 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Hehe niestety komp sie resetowal po kilku minutowym tescie - teraz dalem 11.5 x 133 i mam Athlona XP 1800+... zaraz zapuszcze testy, jakby tak chodzil przy temperaturze 65* to bym go tak zostawil, ale watpie... BTW - dlaczego sie resetuje ? A co do Berkuta... nie jestem takim fanatykiem... a jego post czytam regularnie - ciekawe ile wycisnie z Athlona 1600+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 przy 65 stopniach to troche niebezpiecznie. Zywotnosc procka stopnieje. Dlugo tak nie pociagniesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Wlasnie pomyslalem ze moze wyciagnolbym cos wiecej z tego Athlonka niz 1466, niestety nie chcial za bardzo isc na magistrali 145x10.5, ani innech roznych kombinacjach, poszedl dopiero na 137x11 - wynik 1511 ;) Ocywiscie nie obeszlo sie bez podnoszenia napiecia ktore wynosi teraz wg speedfan 1.86... jak wiaodmo Abit KT7A zawyza... sprzet jak w podpisie... Temperetura 5 min op uruchomieniu 52, mysle ze w stresie bedzie ponad 60, ale to nie tak strasznie znowu... what??? 60 St. C 8O to wedlug ciebie nie duzo. Zycze dlugiego zycia twojemu prockowi choc pewnie ono takie dlugie nie bedzie. Spojrz na moj config i u mnie po uruchomieniu jest 45 a podczas kilku godzinnej pracy w systemie 47 - 49 w grafie 3d najw. temp jaka zanotowalem to 52 st. C. Zastanów się czy gra jest warta swieczki!!! Na twoim miejscu zmienilbym chlodzenie kup Volcano 9 albo 7+ a jesli nie masz na tyle kasy to przynajmniej jakiegos spire na miedzi lub Titana Cu5TB pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Hmmm, komp chodzil prze jakies 4 miesiace ze spalonym jednym coolerkiem - mial wtedy non stop ponad 60* i jakos nic mu nie bylo, teraz ma 54 - nie pociagne tak dlugo na nim - bo go skrece zaraz do 1400, albo 1450... chociaz mi sie sytuacja nie zmienia duzo... temp dalej wysoka... Na 1533 sie resetuje przy wiekszym wysilku... BTW - mam prawie 1.9 VCORE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 U qumpla At 1.33GHz pociągnął na samym FSB do 146MHz na płytce ECS K7S5A. Niestety nie wykrywało zmiany mnożnika ( :?: ) - kompletne zero reakcji jakby nic nie było robione :P System zawieszał się przy 63 stopniach więc zastosował lepshe chłodzenie i teraz w stresie ma 55st. SuchyY; z jakiej serii masz tego Athlona?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 hmmm, nie smiac sie ze mnie, ale boje sie zdjac coolerek, i nie wiem jaka to seria.... interesuje sie harwarem od niedawna... i nie doszedlem jescze to zabawy z prockiem... U mnie sie resetuje rowniezprzy okolo 63* i raczej praca na nim nie ma sensu - VCORE mialem 1.9 prawie... teraz dalem VCORE 1.7 i 1200 mhz... temperatura spada po tym 1533 - na razie jest 43 stopnie.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 hmmm, nie smiac sie ze mnie, ale boje sie zdjac coolerek, i nie wiem jaka to seria.... interesuje sie harwarem od niedawna... i nie doszedlem jescze to zabawy z prockiem... U mnie sie resetuje rowniezprzy okolo 63* i raczej praca na nim nie ma sensu - VCORE mialem 1.9 prawie... teraz dalem VCORE 1.7 i 1200 mhz... temperatura spada po tym 1533 - na razie jest 43 stopnie.. a moze na swojej plycie masz taka funkcje jak nowy asus a7v333 ze przy okreslonej temp. komp akurat w twoim przypadku ma sie resetowac bo w asusie sie wylancza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 nie, mam tylko alarm jak nie ma podlaczonego coolerka... innych nie zauwazylem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...