Skocz do zawartości
Ptasior86

Problem z sound blasteram live 24 bit

Rekomendowane odpowiedzi

Posłuchajcie miałem do wyboru Liva 24bit i Audigy LS..,bo Augigy ES - nie było już w Wawie.

Wiec z jedyne 90zł kupiłem nowego sb liva 24 bit.

Wróciłem szczęśliwy do domu.... i zainstalowałem.Patrze dzwięk leprzy niz na SB 128 PCI hyhy.

Jednak ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m hitmana 2 i co.......i gra chodzi jak krew z nosa. Nagle wszystki gry zaczeły mi wolnej chodzi. Windows - mam 98 se, zamulił się strasznie. Zaczołem szukac przyczyn.

Tak sobie pomysałem,ze to musi byc prze ta k. muzyczną.

Wziołem pod lupe tego sb liva 28 bit, w dokumentacji ani na stronie nie mogłem znaleść informacji na jakim chpisecie jest oparta ta k. dziwiękowa. Tak, więc postanowiłem sciagnąc program diagnostyczny.

Ku mojemu przerażeniu dowiedziałem się, że sb live 24 bit jest opraty na chipestecie AUDIGY LE....... krew mnie zalała..Jak wiadomo Audigy LE..ma EAX softwerowy i obciaza procka, a że mam P3 733, który jest słabym prockiem to wszystko chodzi tragicznie.

Czy jest jakaś możliwosc,ze odciązyc procka,albo sa jakies stery dla tej k. dzwiekowej,aby bylo ok?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi