ArturBoss Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Mam pytanko, czy ma ktos ta karte i podkrecal ja? Bawilem sie troche progsem RivaTuner (poczatkowe 199/143) przy 215/159 ekran robi sie zolty!? W zwiazku z tym mam pytanko: podkrecac core clock i memory clock rownoczesnie(w jakim stosunku?), czy tylko jedno? Moze ktos mnie oswiecic? pozdro;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 jednym i drugim ile wlezie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturBoss Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Tak jak zaznaczylem przy 215/159 mam zolty ekran, a na 210/154 jest OK, Czyli to wszystko co moge z tego miec? pozdro;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 A moze bys tak nam podal producenta karty? Bo NVidia kart nie robi.. :-( (moze to.. jajnik? :lol: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturBoss Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 no wlasnie to niby taki "no name" nvidii. (bezfirmowka) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 no wlasnie to niby taki "no name" nvidii. (bezfirmowka)Wobec tego wszystko (niemal) zalezy od: chlodzenia chipa karty (radiator, wentylator), oraz od jakosci kostek pamieci. Obejrzyj karte, podaj oznaczenie (czas dostepu) pamieci. Np. pomne byla swoja karte Prolinka MX400 64MB (4.5 ns) - bez anterfaktow dzialala stabilnie przy max. 220/200MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturBoss Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 nie wiem dlaczego, ale w tym momencie podnaszac o jeden i odrazu testujac wyciagnolem te 215/159. dzis rano zalozylem na radiator karty nieco za duzy wentylator od P166. -=edit=- w tym momencie idzie juz 220/164 P.S. Czy takim softowym podkrecaniem mozna fizycznie uszkodzic karte, co sie stanie jak sie zbyt mocno nagrzeje? Czy mozna jakos zalozyc czujnik temparetury? (ABIT KT7 RAID) pozdro;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 W przypadku SDRAM-u uszkodzenie karty raczej nie grozi. Jednak obawiam sie, ze z tej karty wiele juz nie "wycisniesz" :-( . "Skokowa" zmiana czestotliwosci to "uroda" rozwiazania ukladu generatora przez producenta karty (znam taka karte MX400, ktorej zaden soft-tweaker nie "widzi" - jedynie edycja BIOS-u :-( ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ST@LOWY SZCZUR Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 8) Mialem też takom grafe okazuje sie że lepiej bardziej podkrecić pamieci niz samego proca mialem Sparkleia wycisło 3000 punktów w 3Demarku 2001 SE bardziej sie nie bawiłem :lol: a normalnie wycagała 2700 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturBoss Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 W tym momencie leci mi 240/170. W 3D Mark 2001 mam 1310 3D marks, a przed (199/143) mialem 1060, wiec jakby nie bylo wystepuje nastapil wzrost wydajnosci. Narazie chodzi stabilnie, ciekawe jak rozgrzeje ja jakas porzadna gra... pozdro;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Ja na Leadtek Winfast Gf2 Mx wyciagam bez artefaktow 210/210 to chyba w miare elegancko ..A wynik w 3Dmark 2001 -3400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturBoss Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 heh, musisz miec pamieci DDR na karcie, bo na moich SDRAMach technicznie jest nie mozliwe wyciagnac 210. pozdro;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 heh, musisz miec pamieci DDR na karcie, bo na moich SDRAMach technicznie jest nie mozliwe wyciagnac 210. pozdro;) no to jesteś w błędzie, jedna z kart Gainwarda GF 2MX 400 ma ustawienia 240/240 moja MSI GF 2MX 400 chodzi na 220/220 (pamiątki Winbond 5ns) a do ArturaBossa coś mi się wydaje, że jesteś kolejną ofiarą Chin :lol: prawdopodobnie masz kartę z 64 bitową szyną danych, za niski wynik 3DMarka bodajże RivaTuner odczytuje szynę danych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Z tego co sie orientuje to sa SDR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturBoss Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 jotmar, faktycznie, karta jest made in china. prawdopodobnie masz kartę z 64 bitową szyną danych, za niski wynik 3DMarka bodajże RivaTuner odczytuje szynę danych hm... nie bardzo rozumiem co napisales, znaczy to ze np twoja karta jaka ma szyne? pozdro;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Mam pytanko, czy ma ktos ta karte i podkrecal ja? Bawilem sie troche progsem RivaTuner (poczatkowe 199/143) przy 215/159 ekran robi sie zolty!? W zwiazku z tym mam pytanko: podkrecac core clock i memory clock rownoczesnie(w jakim stosunku?), czy tylko jedno? Moze ktos mnie oswiecic? pozdro;) krec dotad dopoki nie bedzie przeklaman w obrazie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 masz kijowe pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturBoss Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 hehe, bardzo ciekawe i pomocne stwierdzenie :P dzieki:P pozdro;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 jotmar, faktycznie, karta jest made in china.........hm... nie bardzo rozumiem co napisales, znaczy to ze np twoja karta jaka ma szyne?........moja ma 128 bitową szynę danych ściągnij program RivaTuner, masz go nawet na FTP .Tweak (zobacz na stronie głównej) odpal program i w głównym okienku programu zobaczysz info o szynie, chipsecie i pamiątkach pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Wszystkiego najlepszego z okazji imienin!!! Ale tak to odradzam zakładania za duzych coolerow bo łączą ściezki(czasem :P) ale tak to żołtek bo sie przegrzewa lub overload Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 W tym momencie leci mi 240/170. W 3D Mark 2001 mam 1310 3D marks, a przed (199/143) mialem 1060, wiec jakby nie bylo wystepuje nastapil wzrost wydajnosci. Narazie chodzi stabilnie, ciekawe jak rozgrzeje ja jakas porzadna gra... pozdro;) Napewno masz karte z 64bitową szyną i w dodatku ze słabymi panięciami :? Sad but true :wink: . Począdkowe taktowanie jast/było stanowczo za niskie i teraz tylko 170 hmmmmmm. do tego bardzo niski wynik 3Dmarka, najlepiej jak możesz wymien tą kartę na pełnego MX400 bo narazie to nawet nie jest dobry MX200 (u mnie na takiej [MX200] karcie [Prolink] bez kręcenia 1300 z groszem a po delikatnym oc tylko pamięć na 183 i jest 1667 wsumie niewiele ale juz coś, gdybym chciał się dalej bawić oc [potrzebne lepsze chłodzenie teraz sam radiator] było by 1800-2000. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Mi chodzi na 220//185 bez artefaktów. MINT :( niestety. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...