esem Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 PO CO? A to sobie miej 120 GB jedną partycję. A później zakładają tematy że im system muli co zrobić? Straciłem wszytskie dane bo mi partycja poszł. I np po to. Dysk sam wiem z doświadczenia (WD caviary 80 wiodą tu prym poczytajcie na forum ) potrafią zepsuć partycję zlikwidować. Mając 1 partycje tracisz wszystko. Mając duże partycje mniej zmieścisz na nich danych. Defragmentacja to koszmar. Chcąc formatować jakiś dysk tracisz wszystko. PO TO 1212556[/snapback] Czytaj uważniej a potem odpisuj. Ja mam 2 HDD: 160GB system (mam taką potrzebę) i 80GB (dane). Już teraz wiesz PO CO? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 #_JFK_ czy ta partycja na plik wymiany pomogla troche? przegladalem forum i niektorzy twierdza ze to nie przynosi efektow? postanowilem sprawdzic samemu, ale w tym celu wykozystalem opcje z oddzielnym dyskiem na innym kanale IDE, tylko jak ustawic aby partycja z plikiem stronicowania byla ukryta? jak ja ukryje to nie moge ustawic na niej pliku? 1203057[/snapback] U mnie dalo dosc sporo, tak mniej wiecej 5-10% niz ze swapem o tym samym rozmiarze ale na NTFS, wazne jest, aby partycja na swapa byla jak najblizej poczatku, zrobilem tak u siebie, przydzielilem jej literke S i zalozylem 1536MB swapa i hulaj dusza :D, jest bardzo dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 podstawą powinny być absolutnie 2 partycje : systemowa i na dane. jak ktoś potrzebuje więcej to dzieli sobie jeszcze tą z danymi. przy takiej zawodności zwłaszcza windowsów na jednej partycji nie da się długo działać bez straty danych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejay999 Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 #SpiderMAN rozumiem ze masz to na jednym dysku? (1 kanal IDE) jak wygladal twoj spsob ustawienia tego pliku na poczatku dysku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_JFK_ Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 esem zadałeś pytanie. To takie zdanie zakończone znakiem zapytania. "Widzę, że krawcy i krawcowe dominują na tym forum. Moje zdanie jest niezmienne: kto nie musi - to nie robi partycji. Masz 2 HDD? To tak naprawdę po co Ci jeszcze niewiadomo ile partycji?" - widzisz znak zapytania. To ja tylko odpowiedziałem więc się czlowieku nie gorączkuj. Trochę spokoju. Że ty potrzebujesz 160 Gb na system ok, masz jakieś powody . Ale weź nie polecaj i nie mów że to ok, że jak sie am 2 hdd to jest normalne . Bo nie jest normalne system 160 Gb. Mam dysk 80 i 40 i co mam dać 80 na system?? a jak padnie partycja bo to bardzo "modne ostatnio wśród dysków" to tracę pełno danych, które mogłem mieć na innej. Zresztą jak masz nasrane na systemowej partycji to zaczyna mulić a weź to zdefragmentuj. Zanim zaczniesz jechać an kogoś pomyśl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...