Lenox Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 Najlepiej niechtoś poświęci kilka minut i niech ustali HTT na 800Mhz zapuści 3DMarka (najlepiej 2001, bo jest czuły na te sprawy) potem HTT 1000Mhz i znowu 3DMark. I będziemy mieli problem z głowy, a nie bedziemy teoretyzować liczy sie praktyka. Na XS dawno to zrobili i dlatego dziwię się co poniektórym podjaranym wysokim HTT ... A kto się jara wysokim HT? Przecież 1000 to default na mojej płycie !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 A kto się jara wysokim HT? Przecież 1000 to default na mojej płycie !!i może być max jaki wyciągniesz - poczytaj na XS - było porównanie HT pracujacego na 2x, 3x, 4x, 5x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi_tom Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 Macie sie z czego cieszyc... moj proc chodzi na 250x9 i tez system niestabilny :( A ludzie wyciagali na nim ~2,7Ghz....a ja mam niestabilnie 2250... nie ma to jak miec plyte na KT... ABIT AV8 SUX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 Witam Asus A8V Deluxe - niestety, ale powyżej bałem się o zasilacz - Enlight 300W Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 focus - gratuluje....zdejmij heatspreeder -dostaniesz gratis 8 stopni mniej i około 50-100MHz do przodu na tym samym vcore :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Ale procek niezły do O/C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 focus - gratuluje....zdejmij heatspreeder -dostaniesz gratis 8 stopni mniej i około 50-100MHz do przodu na tym samym vcore :) Chyba niestety nie, juz rapra pisał w jakimś topciu ( chyba o A64) ze nie warto tego robić bo ryzyko niewspółmiernie duze w stosunku do uzyskanych rezultatów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathEvil Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 maly update processor hula na 2500mhz przy vcore 1.35!!!!!!!!!! stabilnie z prime95 przez przeszlo 4godziny. WHOOOHOHO:) zmienilem mnoznik na 8X i FSB na 313 z max ddr166 co daje mi 250mhz fsb dla memory (czyli 500mhz) przy 1T 3-3-2-10!!!!!!!!!!!!!!!!! kocham moj system:) potestuje jeszcze troche to wrzuce zdjacko pzodrawiam i caluje:D Szczesliwego nowego roku!!!!! (u mnie bylo 2 godziny temu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 focus - gratuluje....zdejmij heatspreeder -dostaniesz gratis 8 stopni mniej i około 50-100MHz do przodu na tym samym vcore :) Chyba niestety nie, juz rapra pisał w jakimś topciu ( chyba o A64) ze nie warto tego robić bo ryzyko niewspółmiernie duze w stosunku do uzyskanych rezultatów Ja tam wierzę ludziom którzy to robili na xtremesystems. Zysk 8 stopni i 50-100Mhz moim zdaniem warty zachpdu...szczególnie jeśli ktoś chłodzi powietrzem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 no to chyba mamy kolejnego króla o/c,może ktoś HTT 300 przeskoczy?? bo jest blisko :) .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 hmmm....na mnożniku 9 to focus_ juz by przekroczył..ale nie pozwala mu na to płyta... jak dostanę w swoje łapki mój sprzęcik to zobaczymy co da się zrobić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 hejka panowie! sorka, ale czy ktos moglby z laski swojej pokazac cokolwiek wiecej niz tylko screeny CPU-Z.... nie wiem dlaczego tak sie dzieje, ale wszyscy sie chwala jakie to maja wyniki i jak to im Prime95 chula prz xxxx MHz, a jakos sie widze zadnych screenow... pokazcie cos niedowiarkowi.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 co to jest te Strained Silicon?? (nie wiem nic o a64 wiec pytam :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 co to jest te Strained Silicon?? (nie wiem nic o a64 wiec pytam :P )www.google.pl i dowiesz sie wszystiego o Strained Silicon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Posiadam Athlona 64 Winchester 90nm 3200+ (2.0GHz) Nr seryjny: ADA3200DIK4BI CBBFD0440XPMW 1123677J40048 To jest dobra seria? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 focus - gratuluje....zdejmij heatspreeder -dostaniesz gratis 8 stopni mniej i około 50-100MHz do przodu na tym samym vcore :) Chyba niestety nie, juz rapra pisał w jakimś topciu ( chyba o A64) ze nie warto tego robić bo ryzyko niewspółmiernie duze w stosunku do uzyskanych rezultatów Ja tam wierzę ludziom którzy to robili na xtremesystems. Zysk 8 stopni i 50-100Mhz moim zdaniem warty zachpdu...szczególnie jeśli ktoś chłodzi powietrzem... Pokaż gdzie to wyczytałeś ... bo ja tam słyszałem, że paru łebków na XS zdjęło i raczej bez sensacyjnych efektów ... Mam nadziej, że będziesez pierwszy na tweaku, który tego dokona 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 nie anjlepsza...najlepsze są 0441 i 0444/5 update: czytałema n xtremesystems włąsnie....hmmm będę szukał:) jak znajdę to dam linka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 No i mam dowody ;) http://xtremesystems.org/forums/showthread...5&highlight=ihs wypowiedź IvanAndreevich z 25.12 z 12.09: "8C down under load, +50MHz overclock. Not as much as others are getting, but it's FREE." owszem, daje to pewne ryzyko(znanczie trudniej zamonotwać cooler, łatwo uszkodzić rdzeń)..ale chyba warto... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathEvil Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 holera cos musze popracowac nad bandwidth-em mojej memorki hmmm http://deathevil.00freehost.com/Overclocki...king/Snap_1.jpg http://deathevil.00freehost.com/Overclocki...king/Snap_2.jpg http://deathevil.00freehost.com/Overclocki...king/Snap_3.jpg http://deathevil.00freehost.com/Overclocki...king/Snap_4.jpg http://deathevil.00freehost.com/Overclocki...king/Snap_5.jpg jak na razie nie jest zle:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Wrzuć to na jakiś ludzki serwer bo to to mi sie nawet nie otwiera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 www.imageshack.us ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathEvil Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 mnie sie otwiera blyskawicznie co do zdjec to snap_5 jest najbardziej aktualny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathEvil Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 http://img71.exs.cx/img71/5322/snap59cl.jpg no to macie z tego imageshacka :wink: ale u mnie oba zrodla tak samo szybkie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 no a mnie żadne, wrzuć to na lepszy serw bo jestem ciekaw wyników... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathEvil Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 to z imagechacka tez jest wolne???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathEvil Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 to z imagechacka tez jest wolne????to z imagechacka tez jest wolne????to z imagechacka tez jest wolne???? grrr ale cos forum tweak szfankujeto z imagechacka tez jest wolne???? grrr ale cos forum tweak szfankujeto z imagechacka tez jest wolne???? grrr ale cos forum tweak szfankujeto z imagechacka tez jest wolne???? grrr ale cos forum tweak szfankujeto z imagechacka tez jest wolne???? grrr ale cos forum tweak szfankuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathEvil Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 to z imagechacka tez jest wolne????to z imagechacka tez jest wolne????to z imagechacka tez jest wolne???? grrr ale cos forum tweak szfankujeto z imagechacka tez jest wolne???? grrr ale cos forum tweak szfankujeto z imagechacka tez jest wolne???? grrr ale cos forum tweak szfankujeto z imagechacka tez jest wolne???? grrr ale cos forum tweak szfankujeto z imagechacka tez jest wolne???? grrr ale cos forum tweak szfankujeto z imagechacka tez jest wolne???? grrr ale cos forum tweak szfankujeto z imagechacka tez jest wolne???? grrr ale cos forum tweak szfankuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 http://www.photobucket.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Po co Ty dajesz te linki? Z imgshacka już przecież działa.... Mi tam forum w ogóle nie muli :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 http://dwunastka.szkoly.lodz.pl/~lodooowa/snap59cl.jpg macie an dobrym serwie screen DeathEvila... narazie jeszcze wrzucam wiec nie załadowuje się do końca:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...