Skocz do zawartości
DeathEvil

winchester 3000+ nowy krol OC!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

mógłbyś od razu linkiem rzucić ...

1228187[/snapback]

sorki wielkie - rano to było i zaspany strasznie byłem :huh:

jak kolega podał - ESC i jeszcze ZNAK

ja ide jutro na gielde - z tego co mpamietam to tam juz tydzien temu mieli ale nie mialem kasy wiec nie dopytywałem :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam wszystkich czytałem pare waszych postów i mam nadzieje ze poradzicie sobie z czyms takim :Dwa dni temu miałem athlona 1700xp thundercostam na płycie Albatron kt 400 wynik w 3demark 03 -3450 wczoraj zakupiłem płytke abita av8 zamotowałem nania procka Athlon 64 3000+S939 i ruszam na 3demark i wynik---2760:((((((((((( karta radeon 9500 na omegach ramy 512 te same co na tamtej płycie i ta sama karta nic nie krecone ani tu ani na tamtej wgrałem winxp od nowa nowe stery sciagnełem i NIC!!!!mysle ze cos jest nie tak z biosem ale dlamnie to czarna magi (bios jest nic nie ruszany) co myslicie i radzicie?????????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam wszystkich czytałem pare waszych postów i mam nadzieje ze poradzicie sobie z czyms takim :Dwa dni temu miałem athlona 1700xp thundercostam na płycie Albatron kt 400 wynik w 3demark 03 -3450 wczoraj zakupiłem płytke abita av8 zamotowałem nania procka Athlon 64 3000+S939 i ruszam na 3demark i wynik---2760:((((((((((( karta radeon 9500 na omegach ramy 512 te same co na tamtej płycie i ta sama karta nic nie krecone  ani tu ani na tamtej wgrałem  winxp od nowa nowe stery  sciagnełem i NIC!!!!mysle ze cos jest nie tak z biosem ale  dlamnie to czarna magi (bios jest nic nie ruszany) co myslicie i radzicie?????????????

1244276[/snapback]

a stery tak samo ustawione ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja takie pytanko o jakies dobre dwie serie tych winchesterów, takie co się najcześciej dobrze kręcą i jak w najgorszym wypadku moze sie ten winchester wykręcić, czy chociaż pójdzie jak 3800 czyli na 2,2ghz?? i co sądzicie o wyborze płyty msi k8n neo2 platinium? do tego idą 2x512 geil pc3200 cl2,5 i chieftec 360 df 302

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ejj chlopaki a wy jak podajecie te swoje wyniki OC to mozecie podawac czy robicie to synchro czy asynchro z pamiatkami bo tak to nie wiadomo w jakiej plaszczyznie ten procesor jest dobry.

1260600[/snapback]

następny z asynchro wyskakuje ...

CO do OC A64 mają pamięci ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No obrazki nie chodzą...

Odezwałem sie bo od jakiegoś czasu śledze ten dział forum i jeszcze nic nie napisałem..

:-P No ale o czym? Palomino się nie kręci,zwłaszcza na tej płycie :?

A tak poważnie to zacząłem ciułać kase na a64 i na razie czytam wszystko o prockach, płytach itp...

Oby mi szybko kaski przybywało w portfelu a platforma a64 równie szybko taniała :P

Może tak za pół roku będe mógł coś bardziej konstruktywnego pisać- np. moje spostrzeżenia z podkręcania super proca na super płycie :lol:

Więc pamiętajcie o mnie ja tu jeszcze wróce... :wink:

ps. kurde zazdroszcze wam tych a64.... :smile2:

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Interloper:

Ale jak już tak podajesz te wyniki procesorów to, chociaż byś mógł podać ich oznaczenia. Ja wiem, że tobie chodzi o ich sprzedaż, ale takie numery mogłyby pomóc przy z grubsza określeniu, jakie serie A64 są podatne na O/C nazwijmy to „na rynku polskim”.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mardok =:),

Interloper ma już wyraźnie dość tych procesorów i w sumie mu się nie dziwię :P Więc pozwolę sobie go wyręczyć ;)

ADA3000DIK4Bi

CBBHD 0450WPBW

1167689L4007x

pod "x" kryją się chyba 6 i 8 jeśli dobrze pamiętam ;)\

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry jeżeli to pytanie jest jakieś lamerskie ale jestem nowy jeżeli chodzi o kręcenie amd64 (Może niedługo sobie kupie tego proca...)

Zastanawiam sie jakie pamiątki musiałyby być żeby pójść stabilnie z tym procem na synchro 300 MHz. Jest to wogóle możliwe?? Na razie widziałem jedne takie pamiątki: A-data vitesta ddr600 ale nie wiem czy rzeczywiście chodzą na tych 300 MHz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi