Anomandarist Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Hmm panowie jestem strasznie zawiedziony po przesiadce na amd64 bit:( nie zauważam żadnej różnicy ani w grach ani w pracy w środowisku windows między moim obecnym winchesterem 3000@3800 a wcześniejszym sempronem 2400@2800. Owszem 3dmark 2001se pokazuje mi więcej pkt o 4tysiące ale gry chodzą tak samo, tak jak się cieły tak się tną:( a jedyna różnica jest taka że wydałem 700zł:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 A co ty myślałeś , że w nowych tytułach nagle ci po przesiadce na A64 30 fps więcej wskoczy? Zmiłuj sie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 szczerze mówiąc tomiałem nadzieje że będą lepiej chodzic niż na sempronie:( bo w takiej sytuacji jaki był sens zmiany za tyle kasy??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ediee Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 a ty myslisz, ze ten 9800 nei był wpelni wykorzytywany przez tego semprona? zobacz jaka jest róznica duza to wiem po zmianie z a2800 i 6800gt na athlona 3000 wincza i ta karta i duzo lepiej pewnemu userowi chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 no niestety jak doom3 na 1024x860 i high detail mi sie ścinał tak się tnie i jak Vampire Bloodlines na maksymalnej grafie się ścinał tak się tnie i dokładnie robi tyle samo fps co wczesniej:( a dla mnie to juz ból troszke kasy na procka, pamieci i grafe wydałem:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kassiunia Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 (edytowane) no niestety jak doom3 na 1024x860 i high detail mi sie ścinał tak się tnie i jak Vampire Bloodlines na maksymalnej grafie się ścinał tak się tnie i dokładnie robi tyle samo fps co wczesniej:( a dla mnie to juz ból troszke kasy na procka, pamieci i grafe wydałem:( 1278477[/snapback] Dziwne , przeczytałam to co piszesz i specjalnie zainstalowałam farcry a i co, różnica ogromna na x mobliku ustawinym na 2500mhz 250x10 ciło się ,ale to było spowodowane ramem 512, teraz mam kompa ustawionego 250x9 pamiątki na 500 mhz i różnica ogromna , gra gdzie niegdzie się tnie ale to jest niebo do ziemi, nawet jak w opcjach jest klasa kompa to wtedy miałam średnia a teraz wysoko, czyli coś masz nie tak, pytanie teraz co??Proc mi sie kreci na 2590 ale duże napięcie trzeba dawac a ja mam box i jak dozbieram kaskę to kupię A DATY 566MHZ poszaleje :D acha detale na maxa Acha ram mam też ten sam 512 hynixa d-43 Edytowane 15 Lutego 2005 przez kassiunia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Hm mnie się niestety trafiła słaba wersja procka:( na 1,55V chodzi raptem na 2,4ghz:( w primie po 1h testów maks temp osiągnął 58 stopni a tak mam 37-39. Tylko zastanawiam się co jest przyczyną tego że gry chodzą mi tak słąbo??:( ludzie na gf5200+512ramu+barton 2ghz grają na tych samych ustawieniach co ja i chodzi im ok:( a jednak adm64bit 2,4ghz, radeon 9800se@Pro i x512geil to może nie jest najnowszy cud techniki ale raczej górna niż średnia półka:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 A może to wszystko przez grafę która nie wydala ?? No i zmiana platformy już jej nic nie pomogła. A ztym FX5200 to trochę przegiąłeś ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Hmm no moze odrobinkę:) ale nie powiesz mi chyba że 9800 to słaba karta?? to czego wymaga doom3 i vampire bloodlines do swobodnej gry x800 albo 6800?? to juz tylko z grafą za 2tysa można spokojnie pograc??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawell262 Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Do doma 3 potrzebne jest co najmniej 768MB ramu na moim konfigu spokojnie osiągam ok 40FPS w rozdzielczości 1024x768 na FUUL DETALCH, gdy miałem 512Mb ramu gra się strasznie cieła, a config mam o wiele słabszy od twojego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Mam nadzieje ze mi wkoncu dzisiaj dadzą te geile to zobacze czy jest jakaś róznica... mam nadzieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 To byl napewno 0502 bo bylo podane zaraz za seria, sprawdzal ktos te procesory ? 1277012[/snapback] ja wczoraj na szybko wrzuciłem do kompa - ale 9x300 1.54V nawet śladu stabilności nie było więc wyleciał od razu :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Panowie stwierdzam że czujnik temperatury na płytach msi to śmiech na sali, w zależności od uruchomienia kompa pokazuje mi temperature na procku w zakresie od 16 - 43 stopni w windowsie, odziwo temperatury na hdd i płycie zawsze są zbliżone. Ale nie było by to jeszcze powodem do mojego zwątpienia gdyby nie to że przedchwilą gdy uruchomilem kompa speedfan, everest i cpucool pokazały m izgodnie temp na procku 2 stopnie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 a mi pokazuje 47-58 stopni tak se skacze...a woda ma 36 stopni :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarlaxe Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Mi po przesiadce z A2800+ na A64 3000 @ 4000 naprawde fps skoczył i to zauważalnie - teraz widać czemu moja grafa jakoś kiepskowydalała - a teraz no problem - w grze w którą najczęściej gram (colin 2005) fps skoczył dokładnie 2x - teraz niezchodzi poniżej 90. Jestem bardzo zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 (edytowane) Jarlaxe a propos MOBO MSI ,jak w porownaniu z Epoxem?? do tematu: swego czasu robiłem testy w timedemo DIII i roznica m-dzy Bartonem 2,5GHz a A642,5GHz na 9700Pro dochodziła do 10FPS ,czyli ok 20% na kozysc A64 Edytowane 16 Lutego 2005 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Anomandarist: masz za malo RAMu - wydaj te 250zl i bedziesz mial normalnego kompa do gier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) Rapra 1024 to mało? niestety niecały tydzień temu wydałem już kase na tego amd64bity i płyte wiec kasy brak na jakies 2 miechy:( A i mam jeszcze takie pytanie to wjaki sposób mam poznać jaka jest temperatura na procku???? mam podkręconego ze zmienionym napieciem vcore i teraz troszke sie boje ze pokazuje mi np 45-50 a jest 60 stopni:( no a metoda na palucha mało efektywna bo bok radiatora jest co najwyzej letni, do ciepła mu jeszcze daleko... Edytowane 17 Lutego 2005 przez Anomandarist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Kupilem na allegro 3000+, sprzedawca zapewnial ze procesor chodzi na 2600Mhz 1.38v (doplacilem za ten wynalazek 20zł wiecej) i co otrzymalem ? procek z 0503 i na 1.4v max 2150Mhz, po podniesieniu do 1.55 max 2400 nie stabilnie, super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 hehehe PITer to zrobiles biznes roku , nie no wspolczuje ci , a co na to sprzedawca ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej86 Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 K****, ja też tam na aukcji kupiłem procka, ale jescze nei wpłaciłem kasy, i nei wiem co robić :/ Cholera jasna. A gadałeś moze z nią o wymianie? Tam było napisane, ze sa z 44tygodnia, masz podstawy do reklamacji. Chyba, ze nei chodzi nam o tą samą aukcje. Chodzi mi o tą: mam nadzieje, ze nie dostane bana za to, ze podaje) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41803160 :/ :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Kupilem poza aukcja razem z plyta, i powiedzialem sprzedawcy ze jezeli nie bedzie chodzil tak jak on zapewnial to go oddam, zobaczymy, jutro go chyba odesle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 QRWA! Kupiłem tak samo! DFI i 3000+ 0503. Mowi ze sie kreci. Zobaczymy. Jak sie nie kreci to mu najazd na chate zrobie. Dam wyniki pod wieczór. Zabije gada jak sie krecic nie bedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Nie chcę być złym prorokiem ale 0503 nie ma prawa się kręcić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 E tam prawo ma tylko że nie duże ;) A tak na serrio jak było obiecane 2,6GHz na def VCore a tak nie jest, poza tym miał być 44 tydzień a nie jest to nie pozostaje nic innego jak walczyć o swoje ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 No i to samo :[ 2300 nie przekroczy ni luja! :[[[[[ Obojtenie jakie ustawienia pamieci, mnoznika, htt itp. Poprostu Z DOOOOOPY!!!!!!!!! Co za typ. Bedzie dym, oj bedzie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Koles powiedział ze sie zapyta typow co mu testuja, ze bedzie na gg wieczorem po czym odłożył słuchawke bez zadnego do widzenia :[ CO JA MOGE TERAZ ZROBIC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 hmm panowie a co powiedzicie o ADA3000DIK4BI CBBID 0451EPEW 1172829a50376 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Moim zdaniem przy dość sporym szczęściu ~2500Mhz przy 1.55 - 1.58V Napewno lepszy niz cokolwiek z 2005 roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Moim zdaniem przy dość sporym szczęściu ~2500Mhz przy 1.55 - 1.58V Napewno lepszy niz cokolwiek z 2005 roku. 1288132[/snapback] Skoro to CBBID to musi mieć duże szczęście :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...