HQ12 Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 1.7V 2660MHz prime95 45*C mnie się wydaje że stosunek jakość do ceny jest na wysokim poziomie, do tego cooler ma bardzo ciekawą konstrukcje, odpowiednia wentylacja obudowy pomaga chłodzić znacząco procesor. wystarczy porównać do wyników jordiego i samemu ocenić czy warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 hmmm zainstrygowales mnie tym coolerem wiec poczytalem w necie recenzje, i prawie w kazdej mowia to samo Ze ten coolerek jest super cichy, ale niestety konsekwencja tego jest tylko 32 CFM przeplywu powietrza, jest to raczej malo. Generalnie oceniaja pozytywnie... Cena ok 35 dolcow wiec jakies 100zl + vat i pewnie jakies oplaty mysle ze ok 120-130zl, jak dla mnie to wole dolozyc 30zl i kupic zalmana 7700AlCu ale to moje zdanie pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 warszawa giełda 80PLN n/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 warszawa giełda 80PLN n/c 1293159[/snapback] no jezeli taka jest cena to zeczywiscie godne zainteresowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 (edytowane) ale wam te procki dopraszaja sie o Volty :P nie to co moj , 2700MHz @ 1.475V w biosie ustawione 1.5V ale mobo zaniza do 1.46~1.47V 9x300 on 1.475V Edytowane 23 Lutego 2005 przez VerB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 No i co w tym dziwnego.... A Prime stabilny tak jak SuperPi? Link nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 (edytowane) z tymi testami to wlasnie roznie jest u mnie np na 2600MHz 325x8 przy napieciu 1.5v PI przechodzi caly ale np wywala sie SP2004 po 10min 3dmarki tez cale przechodza no ale jezeli cos sie wywala tzn ze stabilnosci 100% nie ma, dlatego podnioslem napiecie i teraz na 1.6 wszystkie znane mi testy przechodza bez problemu. a temperatury mam tak niskie ze o napiecie sie nie boje, chociaz 1.6 dla winchestera to troszku duzo ale co tam wytrzyma z rok dwa potem go zmienie a jak padnie wczesniej to tez co za problem gwarancja jest, a kto ci wykryje w serwisie ze podnosiles napiecie. Edytowane 23 Lutego 2005 przez Jordi23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Dlatego właśnie SuperPi nie można traktować jako wyznacznika stabilności. Raz, że 16 czy 32M może fikać i dobę i da złudne wyobrażenie, bo Prime i tak wywali po góra pół godzinie. Dwa, to to, że SuperPi nie rozgrzewa tak procka jak Prime ( w moim przypadku róznica 4-5C). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 dodam ze p95 wywala mi sie na def ustawiniach procka plyty i ramu , 3dmarki mam stabilne robione nawet kilkanascie razy z rzedu , super pi 8 razy z rzedu , gram w kazda gre jaka mam , seti od 2 dnie biega sobie i liczy szybciutko , siedze dlugo przy kompie i nie maikem zadnego problemu :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Koles powiedział ze sie zapyta typow co mu testuja, ze bedzie na gg wieczorem po czym odłożył słuchawke bez zadnego do widzenia :[ CO JA MOGE TERAZ ZROBIC? Dzwonilem przed momentem i otrzymalem identyczna odpowiedz, jutro ma sie dowiedziec co tam zaszlo, ale chodziaz do widzenia uslyszalem. I jak ta sprawa się zakończyła? Wyjaśniona została? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solid Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 No PITer chce kase z powrotem a ja czekam. Powiedział ze rzeczywiscie szit wyslali przez pomylke (?) i ze nowe proce beda pod koniec tygodnia bo musza teraz przetestowac je i sprawdzic ktore sie kreca. Ciekaw jestem. Puki co - nie kupuj od niego. Jak sprawa sie zakonczy to Ci powiem czy warto czy nie warto kupowac w AMASOFT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 dodam ze p95 wywala mi sie na def ustawiniach procka plyty i ramu , 3dmarki mam stabilne robione nawet kilkanascie razy z rzedu , super pi 8 razy z rzedu , gram w kazda gre jaka mam , seti od 2 dnie biega sobie i liczy szybciutko , siedze dlugo przy kompie i nie maikem zadnego problemu :]podbijałeś napięcie dla chipsetu - wczoraj to samo miałem przy 1.5V a przy 1.6V dla chipsetu prime działał bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 napiecie na chipsecie - 1.75V napeicie dla cpu - 1.45V , na mem 2.8V timingi 2.5-3-3-6 , reszta bez zmian p95 wywala blad po 1 minucie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Do ilu jest projektowana plyta??? 230gram chyba cos ci sie pokickalo??? przeciez sam uzywam i masa ludzi Zalmanow 7000 i nie ma problemow a waza ponad 700gr. wiec az tak strasznie nie jest Czytaj dokladnie i ze zrozumieniem :mur: Lancer pisal o PCB vga- rowniez dla mnie zakladanie tego ac na vga jest idiotycznym pomyslem. BTW- co ten twoj wynik w 16M tak marny?? Proc na 2.7GHz, a wyniki w okolicach 16 minut? Z leksza podejrzane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazdajj Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Mam pytanko, wie ktos moze gdzie mozna zalatwic jakiegos selekcjowanego a64 3000? Najchetniej z krakowa to chetnie odkupie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Mam pytanko, wie ktos moze gdzie mozna zalatwic jakiegos selekcjowanego a64 3000? Najchetniej z krakowa to chetnie odkupie.były i się skończyły (Interloper miał - ja troche wcześniej też miałem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazdajj Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 były i się skończyły (Interloper miał - ja troche wcześniej też miałem) 1294401[/snapback] :-| :mur: :mur: :mur: :mur: Zostaje mi metoda na chybil-trafil..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 (edytowane) Lancer pisal o PCB vga- rowniez dla mnie zakladanie tego ac na vga jest idiotycznym pomyslem. no cóż w takim razie jestem idiotą jak się odwarzysz zrobić coś podobnego to wtedy pogadamy Edytowane 23 Lutego 2005 przez HQ12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Do ilu jest projektowana plyta??? 230gram chyba cos ci sie pokickalo??? przeciez sam uzywam i masa ludzi Zalmanow 7000 i nie ma problemow a waza ponad 700gr. wiec az tak strasznie nie jest 1292629[/snapback] No jak juz koledzy odpowiedzieli chodzilo mi o PCB grafy a nie mobo. Plyta glowna jest mocowana do obudowy w 9 miejscach i jest wzmacniana w okolicach socketu roznymi podkladkami. Do tego ma wieksza powierzchnie na ktora rozklada sie obciazenie w stosunku do grafy. dodam ze p95 wywala mi sie na def ustawiniach procka plyty i ramu , 3dmarki mam stabilne robione nawet kilkanascie razy z rzedu , super pi 8 razy z rzedu , gram w kazda gre jaka mam , seti od 2 dnie biega sobie i liczy szybciutko , siedze dlugo przy kompie i nie maikem zadnego problemu :] 1293575[/snapback] Znaczy sie masz cos nie tak :) U mnie SPi dziala na 9x300 na 1,43V, Prime fast FFT wymaga juz 1,45V, a Prime small FFT to z kolei 1,48V. Ja nie znam pojecia - prawie stabilnie. Dla mnie wszystko musi dzialac po o/c. Prime nie ma prawa protestowac. no cóż w takim razie jestem idiotą jak się odwarzysz zrobić coś podobnego to wtedy pogadamy 1294557[/snapback] Nie widze sensu laczenia "odwagi" z czysto rozumowym podejsciem do sprawy. VPU nie wydziela az tak wielkich ilosci ciepla jak procesor i skutecznosci tak wielkiej nie bedzie. Sam kiedys testowalem rozne koncepcje i droga eksperymentow do tego doszedlem. Pochwal sie jakie masz tempteratury. Obawa zwiazana z wsadzaniem czegos tak wielkiego/ciezkiego na grafe mnie przezwycieza. Sa duzo prostsze (mniejsze) i skuteczniejsze metody chlodzenia karty. Bez porzadnych wzmocnien raczej to dugo nie wytrzyma. Dosc powiedziec ze moja grafa obciazona 8 miedzianymi radiatorami na pamieci wyraznie sie wygiela po 2 tygodniach, a co dopiero mowic o czyms takim. Choc tu ciezar radiatora nie jest jeszcze zbyt daleko wysuniety w stosunku do punktu podparcia. PCB projektuje sie pod konkretne obciazenia - z tego co wyczytalem to cos wazy prawie 0,5kg. W przypadku takich graf jest to o tyle trudne ze plytka jest nieco mniej wytrzymala juz chocby z uwagi na rosnaca ilosc warstw ktorymi prowadzone sa sciezki. Jest ich tam bodaj 8, a kazda kolejna warstwa zmniejsza wytrzymalosc ogolna ukladu (wszak jest coraz wiecej cienkich elementow laczonych ze soba). No ale ja tu gadu gadu, ale sprawa Twoja. Pochwal sie wynikami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 :-| :mur: :mur: :mur: :mur: Zostaje mi metoda na chybil-trafil..... 1294428[/snapback] Jezeli masz szczescie w totolotku to moze trafisz na dobrego proca, tak bedzie ciezko. Ja zamówilem na allegro procek z 0450 podobno maja jeszcze 3, w piatek go dostane i pochwale sie jak chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 HQ12 daję Twojej karcie miesiąc życia z takim obciążeniem może nawet mniej. Sam kiedyś byłem młody i głupi i bawiłem się w takie rzeczy... oczywiście zakończyło się śmiercią karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 (edytowane) lancer text który zacytowaleś niebył skierowany do ciebie, to nie ty w końcu nazwałeś mnie idiotą. jak już ci napisałem w pm tak samo kilka postów wyrzej headpipe tak ułożone nie oddaje ciepła na żeberka w związku z czym cooler się zachowuje gorzej jak stockowe chłodzenie, po przekręceniu PC do góry nogami układ dopiero zyskałby 100% wydajności ale tego nie zamierzam już robić i szukam kolejnego rozwiązania. "grafa nie wydziela tyle ciepła ile procesor" owszem wydziela nawet czasmi więcej jak procesor wszytklo zależy od napięcia i zegara ;) myślisz że po co to ja robie ? z nudów czy po to żeby przekręcić core na max możliwości ? tak czy inaczej mierzenie odwagi swoją drogą a doświadczenia z PC swoją droga, jesli dobrze się oriętuje jestem jedyną osobą która dokonała tego typu modyfikacji, czyli jestem pionierem, przecieram dla was droge, a słowa które padają określaja mnie idiotą, no cóż, dzięki za mój trud, sądze że można sobie darować opisywanie tego na forum bo nikomu ta wiedza się w końcu nie przyda, w takim układzie żałuje też że dałem ogromnom ilośc wskazówek co do modów napięcia na pcb 9700 @interloper nie jestem młody ani głupi chyba że 27lat nazywa się młody a soba prowadząca własną firme jest zwyczjnie głupia. już nie takie odwarzniki upychałem na grafe i odziwo wytrzymała to, jak słusznie lancer zauwarzył radiator jest mocowany blisko slotu PCI i trzyma się tam doskonale, a żeby grafa się nie wyginał wystarczy ją usztywnić. dla chcącego nic trudnego, to tak jak z odprowadzeniem ciepła na P4. Ludzie byli zszokowani tym że pamięcią dałem 5V grafa chodzi tak już prawie rok, ale tam mnie nikt idiotą nie nazwał, rozumiem że może szkować to co zrobiłem, ale bardzo proszę, o nie mieszanie mojej osoby z błotem. nie wiem czy ktokolwiek widział jaki ładny klocek miedzi miał na karcie chociażby bruce, tamto warzyło 800g jakoś się nic nie stało. Edytowane 24 Lutego 2005 przez HQ12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 draak : zeczywiscie nie przeczytalem uwaznie, zwracam honorek ale poprostu nawet nie przeszlo mi na mysl ze HQ12 chce to na grafe zalolzyc, ale jak widze po screenach tak zeczywiscie jest i naprawde dziwie sie czemu to robi ale coz jego sprawa, za 80zl ma arctiva ati4 ktory super chlodzi x800 co do wyniku PI 16Mb zeczywiscie troche dlugo to robil ale tego screena robilem chyba wtedy gdy mialem ten problem ze swoim mobo, opisywalem to wczesniej, gdy audigy2 wlozona w zly slot PCI zwalniala mi komputer do poziomu XP 1600+ zreszta opisywalem to na forum. Wczoraj robilem test 8M i wyszlo cos ok 6-7min wiec pewnie 16Mb bedzie teraz jakies 12-13min dzis zrobie ak wroce do domu. Lancer: sorka zle cie zrozumialem, a co do tego ze nie akceptujesz takiego czegos jak prawie stabilny, ja mam takie samo zdanie, wszystkie testy musza przejsc bez bolu wtedy mozna powiedziec ze ma sie stabilny komputer... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Wiec pewnie 16Mb bedzie teraz jakies 12-13min dzis zrobie ak wroce do domu. 1294714[/snapback] Z tymi pamięciami raczej możesz zapomnieć o czymś niżej niz 13:15 - 13:20.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 ...tak czy inaczej mierzenie odwagi swoją drogą a doświadczenia z PC swoją droga, jesli dobrze się oriętuje jestem jedyną osobą która dokonała tego typu modyfikacji, czyli jestem pionierem, przecieram dla was droge, a słowa które padają określaja mnie idiotą, no cóż, dzięki za mój trud, sądze że można sobie darować opisywanie tego na forum bo nikomu ta wiedza się w końcu nie przyda, w takim układzie żałuje też że dałem ogromnom ilośc wskazówek co do modów napięcia na pcb 9700... 1294705[/snapback] Tak trzymaj HQ12!!! Jestem z tobą!!! B) Jak sie komuś przeróbki nie podobają to niech ich nie robią i tyle. Ale żeby obrażać kogoś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 (edytowane) ja na hynixach robie 13:33 przy procku A64 ~2650 B) jak dostane nowa zasilke to powalcze dalej. Edytowane 24 Lutego 2005 przez gulises Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximus Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 widze ze madrze piszecie...Powiedzcie jak zobaczyc serie proca.... na jakims sofcie.... i czy moge swoj sprzecik podkrecic na mojej plycie Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulv Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Serie można tylko odczytać z samego proca. A kręcić mozna na każdej płycie tyle że z różnym efektem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 zgadza sie i to te roznice sa ogromne, kupmel kupil sobie Gigabyte GA-K8NS-939 nVidia nForce3 Ultra i procka ktory po przelozeniu do epoxa biegal na 2700MHz a tym gigabycie nie poszedl nawet na 2GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Tak trzymaj HQ12!!! Jestem z tobą!!! B) Jak sie komuś przeróbki nie podobają to niech ich nie robią i tyle. Ale żeby obrażać kogoś... 1294849[/snapback] Sorry ale kto tu kogokolwiek obraża? Jak narazie sam siebie obraziłem. A że sam kiedyś robiłem takie rzeczy i karta mi padła cóż... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...