Skocz do zawartości
DeathEvil

winchester 3000+ nowy krol OC!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Przymiotnik 'idiotyczny' nie mial byc odebrany przez ciebie hq12 ad persona, wiec wyluzuj.

Masz taka fajna zakladke w sterach z temp. vpu. Zapodaj nam tu screena i napisz na jakim napieciu masz puszczonego wentyla na tym cudaku na grafie. I ile stopni u Ciebie w budzie/ pokoju.

Wtedy sie okaze jakiej swieczki ;] byla warta ta gra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadza sie i to te roznice sa ogromne, kupmel kupil sobie Gigabyte GA-K8NS-939 nVidia nForce3 Ultra i procka ktory po przelozeniu do epoxa biegal na 2700MHz a tym gigabycie nie poszedl nawet na 2GHz

1295149[/snapback]

A to dziwne... bo u mnie na tej płycie chodzi na 2500Mhz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ;)

Kupiłem sobie winchesterka selekcjonowanego, całkiem sympatycznego, bo powinien chodzić:

2600Mhz na 1,4V - działał nawet na 1,35V

2700Mhz na 1,5V - na 1,45 wywalał będy w pi

No właśnie... powinien... przy mnie na takich ustawieniach śmigał bez problemu, ale jak wsadziłem go do siebie to sprawa nie wygląda tak różowo :| Tamto mobo do ASUS A8N + ToPower P6 420W, ja mam MSI K8N (2 sztuka, bo na pierwszej był głośny wentyl więc wymieniłem) + ToPower P5 500W. Sprawa wygląda tak:

ustawiam sobie pamiątki na dzielnik 133 (bo w tej chwili mam pożyczane hynixy), fsb na 300, zapodaję napięcie 1,45V z kopem 3,3% co daje ~1,5V Htt ustawiam x1 i wita mnie blue screen.... sytuacja się powtarza nawet przy 8,3% O_o. Na poprzedniej płycie było to samo.

Chłodzenie proca ThermalRight XP-90. Dziwi mnie to trochę, bo na moich oczach ten proc przechodził PI i inne badziewia a u mnie nie chce chodzić jak powinien :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raptor,

Nic nie daje :/ Może nie lubią się z hynixami te mobo :/ W weekend wpadnie do mnie chyba Interloper z g.skillami to sprawdzimy, bo aż mnie to po prostu ciekawi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrobilem jak pisaliscie i ustawilem napicie 1.55v puscilem proca 8x325=2600 i zapodalem SuperPI 16MB

i przeszedl caly 3dmarki 3 sztuki tez cale przelecialy, ale wystarczylo ze wlaczylem SP2004 to juz po 6 minutach sie wywalil

(caly test trwa 15min) dlatego nie ma stabilnosci, dla mnie stabilnosc to jak wszystko przejdzie, a u mnie zeby przeszedl caly SP2004 w takich ustawieniach proca potrzebuje juz 1.6v. MOge sie zalozyc ze jak bym dal 1.475 albo 1.5 v to te Pi16MB tez cale przejdzie, dlatego mowie porobcie testy w SP2004, i domyslam sie ze wiekszosc z was bedzie musiala podniesc napiecie zeby ten test przeszedl caly

Stress Prime 95 http://sp2004.fre3.com/

Dołączona grafika

jednak dlugo mi robi tego 16MB 15min, ale pamieci mam na 162MHz wiec pewnie tego wina

Edytowane przez Jordi23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedziałbym że bardzo długo, u mnie przy pamięciach 240 i HT 290 jest 13.17 proc 2.6GHz

1296660[/snapback]

no wlasnie masz pamieci na 240 u nie jedyne 162MHz, jak dojada do mnie pamiatki na TCCD i puszcze je z dzielnikiem 166 wtedy beda lecialy na 260MHz (wiem ze tyle pojda) i pewnie zjade 2-3 minuty nizej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak jak obiecywalem dojechaly do mnie pamieci TCCD synik SuperPI 16MB 13min 15 sek.

Aha i moje nowe wyniki w benchamrkach

AMD 64 winchester 9x295=2655MHz napiecie 1.5v

pamieci 2x512MB Kingston HyperX TCCD DDR400 @ 245MHz (DDR490) cl 2.5 3/3/10 T1 napiecie 2.7v

Radek x800Xt @ core 530 mem 610

3DMark 2001 = 29.109

3DMark 2003 = 13.811

3DMark 2005 = 6.212

Aquamark3 = 81.087

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

tak se mysle ze chyba z wynikami jestem na drugim miejscu na tweaku za yotomeczkiem :D

Edytowane przez Jordi23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz TCCD więc czemu nie puścisz ich 1:1 na 295?

1300737[/snapback]

hmmm jak bys mi powiedzial i pomogl jak to zrobic to by bylo fajnie ;)

nie moge i tyle, komputer uruchamia sie z pamieciami na 295MHz ale nie wchodzi do windy

probowalem z cl2.5 cl3 timingami 2,3,4,5 i powyzej 10 1T i 2T, napiecie max moge dac 2.8v i nic

u majkela84 pamieci biegaly bez problemu na 278MHz z cl2.5 3/3/10 a u mnie nie chca

moze to wina plyty on uzywal MSI ja mam EPOXA.

Masz jakies sugestie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Verb : tak dzielnik na 166, i na FSB ponizej 300MHz nie ma problemu jak tylko dam FSB powyzej 300 to juz dzielnik 166 powoduje ze komp nie wstaje ;(

btw. super pi na procu ~2640 i pamieciach ~237(hynix) robi mi 13:33 ...  :-P

1302191[/snapback]

no wlasnie to ja nie wiem czemu Hanu stwierdzil ze moje 13:15min w Pi to sredni wynik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co wy chcecie więcej od tych HyperX'ów Jordi'ego. Na tych timingach to już max. Pewnie że można i na 270 je puścić ale to już 2,5-4-4-x więc chyba nie ma sensu. Ewentualnie spróbuj jeszcze na 2,5-4-3-x do ilu pójdą i oczywiście jak będzie z przyrostem wydajności, czy będzie to opłacalne. Przy okazji mam możliwość wziąć Winniego 3000+ CBBHD 0450UPNW. Wiem że Jordi ładny egzemplarz trafił ale może ktoś jeszcze ma tą serie i powie czy warto brać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co wy chcecie więcej od tych HyperX'ów Jordi'ego. Na tych timingach to już max. Pewnie że można i na 270 je puścić ale to już 2,5-4-4-x więc chyba nie ma sensu. Ewentualnie spróbuj jeszcze na 2,5-4-3-x do ilu pójdą i oczywiście jak będzie z przyrostem wydajności, czy będzie to opłacalne. Przy okazji mam możliwość wziąć Winniego 3000+ CBBHD 0450UPNW. Wiem że Jordi ładny egzemplarz trafił ale może ktoś jeszcze ma tą serie i powie czy warto brać?

1302952[/snapback]

co chce ? to iz na hynixach ja robie 255FSB z cl2.5-3-3-11 1T :huh: a Jordi na TCCD tylko 245 przy tych samych timingach ? chyba cos nie tak :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W koncu dostalem procka ktory kupilem na http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43651029 jest to dokladnie taki sam proc tyle ze ja kupilem w lepszej cenie poza allegro, 533zł z przesylka.

Kreci sie dobrze, w tej chwili na 2664Mhz 8x333 1.45v, super PI bez problemu, 16MB 13:14min.

Jezeli ktos szuka dobrego proca to polacam ta aukcje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W koncu dostalem procka ktory kupilem na 1303668[/snapback]

PITer , długo czekałeś na dostawę? Seria dokładnie ta sama? A co z tym procem z od tego magda3214 ? Na allegro widzę , że sporo sprzedał znowu...

Edytowane przez joshua

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PITer , długo czekałeś na dostawę? Seria dokładnie ta sama? A co z tym procem z od tego magda3214 ? Na allegro widzę , że sporo sprzedał znowu...

1303767[/snapback]

Ja mialem z dokladnie tej aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42801368

A tamten lezy czeka na zwrot którego raczej sie nei doczeka.

Odradzam wszelkich interesów z magda3214 tak problematycznego czlowieka nigdy nie spotkalem.

Niby zrobil przelew w srode i twierdzi ze pienaidze caly czas ida do mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mialem z dokladnie tej aukcji 1303847[/snapback]

Witam wszystkich forumowiczów

To nie czas i nie miejsce, ale :.

Pan Pit-er ma mój procek i moja kase. To sa fakty !!! . Jak komus sie niechce ruszyc tyłka do banku i sprawdzic to trudno. Nieodpowiadam za to. Faktem jest, że przez pomylke on i kolega z forum otrzymali nie ten procek co trzeba. I z tego powodu jest mi nie zmiernie głupio dlatego :

Zgodzilem sie na zwrot kasy i owszem, zaproponowalem również, ze dopiero jak dojdzie kasa, niech mi zwroci procek,

:mur:

Kasa dawno wyszla, jednak proca jak nie bylo tak nie ma. Mam nadzieje, ze w końcu jutro sie zamknie ta felerna dla nas obu transakcja.

Wpadki zdarzaja sie wszystkim, mam jednak nadzieje, że wszystko skonczy się pomyślnie.

Przepraszamy za problemy wynikle z oczekiwania na paczke i pomylki z nią związane.

Pozdrawiam

PS. Macie doczynienia z firma AMASOFT z Gliwic - Redrystrybutor DFI. Sa ludzie z forum, ktorzy byli bardzo zadowoleni ze wspolpracy z nami !!

500548588

GG:1907484

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

co chce ? to iz na hynixach ja robie 255FSB z cl2.5-3-3-11 1T  :huh:  a Jordi na TCCD tylko 245 przy tych samych timingach ? chyba cos nie tak  :-|

1303456[/snapback]

to tylko kwestia dogrania- zobacz co epoxer robi ze swoimi, a przecież to te same pamięci!

Kingi lubią dużo V wiec Jordi daj im 2,8V i popróbuj na innych ustawieniach

gulises- ty to masz farta, żeby takie hynki trafić, i to jeszcze DT :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pan Pit-er ma mój procek i moja kase. To sa fakty !!! . Jak komus sie niechce ruszyc tyłka do banku i sprawdzic to trudno. Nieodpowiadam za to. Faktem jest, że przez pomylke on i kolega z forum otrzymali nie ten procek co trzeba. I z tego powodu jest mi nie zmiernie głupio dlatego :

Zgodzilem sie na zwrot kasy i owszem, zaproponowalem również, ze dopiero jak dojdzie kasa, niech mi zwroci procek,

Kasa dawno wyszla, jednak proca jak nie bylo tak nie ma. Mam nadzieje, ze w końcu jutro sie zamknie ta felerna dla nas obu transakcja.

Wpadki zdarzaja sie wszystkim, mam jednak nadzieje, że wszystko skonczy się pomyślnie.

Przepraszamy za problemy wynikle z oczekiwania na paczke i pomylki  z nią związane.

Pozdrawiam

PS. Macie doczynienia z firma AMASOFT z Gliwic - Redrystrybutor DFI. Sa ludzie z forum, ktorzy byli bardzo zadowoleni ze wspolpracy z nami !!

500548588

1303983[/snapback]

Firma która nie wystawia faktur ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie to ja nie wiem czemu Hanu stwierdzil ze moje 13:15min w Pi to sredni wynik

1302326[/snapback]

Średni to jak na takie częstotliwości to on nie jest - powiedziłbym normalny. Chodzi mi to to porównanie do jakichś tam miejsc na Tweaku w benchmarkach. W tym kontekście wśród userów z A64 średni...

:wink:

BTW - na pewną fakturę również czekam dwa tygodnie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Średni to jak na takie częstotliwości to on nie jest - powiedziłbym normalny.

1304166[/snapback]

no ;) to rozumiem hehe ;) (umiescilo tu pare osob wyniki sa generalnie identyczne 13:16 13:20 13:33 13:14

wczoraj chcialem sprawdzic na ile mi pojda te pamieci na maxa, dalem napiecie 2.8vol. i jechalem najpier na tymingach

cl2.5 /3/3/10/1T sprawdzalem z dzielnikiem /200 wiec byly tak samo jak proc i poprostu zmniejszalem szyne proca.

Dojechalem do 265MHz na takim zegarze proca 9x265MHz pamieci przeszszly caly test gold memory i mem testa z timingami cl 2.5 /3/3/10 1T - wiec nie sa takie zle ;) testy robilem tylko z takimi tymingami bo gorsze juz mnie nie interesuja

nawet kosztem MHz. Tylko jest jeden problem nie chca te pamieci biegac na 260 gdy dam fsb procka na 325 ;( i dzielnik 166

i to jest problem, bo tak mialo byz w zalozeniu, ze puszcze procka na 325x8=2600MHz i pamieci na 166 co da 260MHz, niestety komputer nie chce sie uruchomic. Dziwne bo wiem ze pamieci na tyle pojda i proc tez spokojnie, potwierdza to fakt ze epox ma zrabany dzielnik 166 dla fsb proca powyzej 300MHz - moze nowy bios to poprawi, cholera musi to poprawic

Wiec narazie zadowalam sie procem na 9x295=2655MHz i pamieciami na 245MHz cl 2.5/3/3/10 1T

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszamy za problemy wynikle z oczekiwania na paczke i pomylki  z nią związane.

Pozdrawiam

500548588

1303983[/snapback]

A ja mam takie pytanko do tej calej śmeisznej firmy, niech mi napisze czy portal tweak w jakiś sposób reklamuje tą firmę bo na aukcjach, jest tandetna kartka AMSFOT TWEAK, ciekawe jak to jest , osoba która się zalogowała 3 lutego już współpracuje z tym portalem?? Dla mnie dziwne bo nie widziałam aby TWEAK ją reklamowal, czekam na odp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi