Skocz do zawartości
DeathEvil

winchester 3000+ nowy krol OC!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

@kassiunia:

Tweak nie reklamuje i nie współpracuje z tego co mi wiadomo a to zdjęcie z ową kartką było zrobione dla frumowiczów a dokładnie dla tematu o owym sprzedawanym DFI jak potwierdzenie że są już w Polsce po przeciągającym się o ponad 2tygodnie terminie wysyłki do kupujących. Potem jakoś „same” się znalazły na aukcji. Wiem bo sam prosiłem o wykonane takowego zdjęcia, gdyż wtedy nigdzie indziej tej płyty kupić nie można było a pieniądze już wpłaciłem i chciałem jakiś dowodów że owa osoba choć posiada te płyty.

A co do faktury nie mam nic więcej do dodania niż powiedział Hanu….

Żeby choć zminimalizować mój OffTopic:

SuperPI 16MB 9x300(166) 245MHz

Edytowane przez Mardok =:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie a ja mam taki problemik, przed chwila odebrałem grafe i płyte na gwarancji bo stare padły:( podłączyłem wszystko, w między czasie jeszcze na wszelki wypadek wymieniłem za dopłatą 50zł chiefteca 360w 302df na 420w 302df i cóż postanowiłem się zabrać za oc. I tu nastąpił mój szok , każde ustawienia poza standardowymi powodują że komp nie wstaje, nawet jak dam pamiątki na ddr200 a ht na 200, ustawienie choćby fsb 210 powoduje nie wstanie kompa:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Śledzę ten wątek (i kilka innych) od jakiegoś czasu. Nie rejstrowalem sie i nie wypowiadałem jeszcze, ale w tej sprawie muszę się odezwać.

:)+Mar 1 2005, 09:50-->

CYTAT(Mardok =:) @ Mar 1 2005, 09:50)
A co do faktury nie mam nic więcej do dodania niż powiedział Hanu….

Widzę, że koledzy mają taki sam problem jak jak z "firmą". Stawam na to że takowej faktury tak jak i ja sie nie moge doczekać tak i Wy sie nie doczekacie. Słałem emalie, próbowalem GG, rozmawialem telefoniocznie i nic. Przyczyna jest prozaiczna IMHO - od wystawionej faktury VAT (sprzedaż) trzeba ten VAT odprowadzić. Nie ma faktury kasa zostaje - proste nie :? . A to że ja nie mogę sobie go odpisać "firmę" wali jak widać - coż :? . Co prawda mój błąd, że kasę z ESCROW puściłem łatwowiernie po otrzymaniu przesyłki.

PZDR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)+Mar 1 2005, 11:16-->

CYTAT(Mardok =:) @ Mar 1 2005, 11:16)
@Jordi23:

DFI ma do 4,0v dla ramu ;) A tymingi hoh niższych się nie dało ;)

1304526[/snapback]

no rewelacja, ale jak widze tych plyt jak na lekarstwo

Edytowane przez Jordi23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Śledzę ten wątek (i kilka innych) od jakiegoś czasu. Nie rejstrowalem sie i nie wypowiadałem jeszcze, ale w tej sprawie muszę się odezwać.

Widzę, że koledzy mają taki sam problem jak jak z "firmą". Stawam na to że takowej faktury tak jak i ja sie nie moge doczekać tak i Wy sie nie doczekacie. Słałem emalie, próbowalem GG, rozmawialem telefoniocznie i nic. Przyczyna jest prozaiczna IMHO - od wystawionej faktury VAT (sprzedaż) trzeba ten VAT odprowadzić. Nie ma faktury kasa zostaje - proste nie  :? . A to że ja nie mogę sobie go odpisać "firmę" wali jak widać - coż  :? . Co prawda mój błąd, że kasę z ESCROW puściłem łatwowiernie po otrzymaniu przesyłki.

PZDR

1304501[/snapback]

Tak po prawdzie to w tym momencie nawet nie wiem GDZIE wysąłć MoBo w razie jak padnie. Ani adresu, ani danych, ani potwierdzenia sprzedaży.... Tylko numer na pudle i sticker NTT.

Jordi23, zauważ jednak , ze Mardok ma bh5 i na takich kostkach 260-270 2-2-2-5 jest mozliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ;) to rozumiem hehe ;) (umiescilo tu pare osob wyniki sa generalnie identyczne 13:16 13:20 13:33 13:14

wczoraj chcialem sprawdzic na ile mi pojda te pamieci na maxa, dalem napiecie 2.8vol. i jechalem najpier na tymingach

cl2.5 /3/3/10/1T sprawdzalem z dzielnikiem /200 wiec byly tak samo jak proc i poprostu zmniejszalem szyne proca.

Dojechalem do 265MHz na takim zegarze proca 9x265MHz pamieci przeszszly caly test gold memory i mem testa z timingami cl 2.5 /3/3/10 1T - wiec nie sa takie zle ;) testy robilem tylko z takimi tymingami bo gorsze juz mnie nie interesuja

nawet kosztem MHz. Tylko jest jeden problem nie chca te pamieci biegac na 260 gdy dam fsb procka na 325 ;( i dzielnik 166

i to jest problem, bo tak mialo byz w zalozeniu, ze puszcze procka na 325x8=2600MHz i pamieci na 166 co da 260MHz, niestety komputer nie chce sie uruchomic. Dziwne bo wiem ze pamieci na tyle pojda i proc tez spokojnie, potwierdza to fakt ze epox ma zrabany dzielnik 166 dla fsb proca powyzej 300MHz - moze nowy bios to poprawi, cholera musi to poprawic

1304316[/snapback]

No to Cie niemile zaskocze na DFI mam podobnie ... CPU na 328 i RAM ( dzielnik 166) 7-3-3-2.5cl przechodzi mi memtesta, bootuje do windy ale już na testach sie wywala - Sandra sama się zamyka lub zawiesza - na RAM dawałem nawet 3.1V bez skutku.

Na razie siedzę na 238MHz na RAM 7-3-3-2cl i Bank Interleave ON i wycisnąłem w SuperPi 16M 13.10s (screen po połuniu - w pracy jestem) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co to daje bo tego nie testowalem, w biosie jest ta opcja??? i on / off cos pomaga w kreceniu ??

1304726[/snapback]

W DFI ta opcja jest. Na forum Xrtemesystems wyczytałem, że działa to na 2x512MB, po wyłączeniu tej opcji spada zapis ale odczyt (według Sandry i Everesta) pozostaje na tym samym poziomie. Z załączonym Bank Interleave w Memtest - test 8 - mam błędy przy 238 7-3-3-2cl, po wyłączeniu błędy zniknęły. Nie przetestowałem na razie jaka jest różnica w wydajności/stabilności ale na przy dzielniku 160 i tak jest niestabilnie pomimo wyłączenia tej opcji ...

Edytowane przez epoxer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Widzę, że koledzy mają taki sam problem jak jak z "firmą". Stawam na to że takowej faktury tak jak i ja sie nie moge doczekać tak i Wy sie nie doczekacie. Słałem emalie, próbowalem GG, rozmawialem telefoniocznie i nic. Przyczyna jest prozaiczna IMHO - od wystawionej faktury VAT (sprzedaż) trzeba ten VAT odprowadzić. Nie ma faktury kasa zostaje - proste nie  :? . A to że ja nie mogę sobie go odpisać "firmę" wali jak widać - coż  :? . Co prawda mój błąd, że kasę z ESCROW puściłem łatwowiernie po otrzymaniu przesyłki.

PZDR

1304501[/snapback]

Witam

O czym ty piszesz nie kapuje !!!

Kupowales u nas coś !!

AMASOFT sie klania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak po prawdzie to w tym momencie nawet nie wiem GDZIE wysąłć MoBo w razie jak padnie. Ani adresu, ani danych, ani potwierdzenia sprzedaży.... Tylko numer na pudle i sticker NTT.

Jordi23, zauważ jednak , ze Mardok ma bh5 i na takich kostkach 260-270 2-2-2-5 jest mozliwe.

1304566[/snapback]

Witam, Mam nadzieje ze ja w końci odebrałeś ta nieszczesna FAKTURE !!

Pozdrawim, sorki za opóźnienia z papierkami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, Mam nadzieje ze ja w końci odebrałeś ta nieszczesna FAKTURE !!

Pozdrawim, sorki za opóźnienia z papierkami

1305692[/snapback]

W porządku, ważne by była. Ja rozumiem, ze macie zawalenie głowy z klientami, ale troszeczkę szybciej mogłoby to być załatwone. Tak czy inaczej trzymam za słowo i mam nadzieję, że dalsze interesy przebiegną w jak najlepszym porządku..

:wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

O czym ty piszesz nie kapuje !!!

Kupowales u nas coś !!

AMASOFT sie klania

1305688[/snapback]

Oczywiście DFI LanPatry nForce4 Ultra-D. Tu mam innego nika niż na Allegro (Romek_74). Rozmawialiśmy przez telefon w zeszłym tygodniu w sprawie faORT: ORT: ORT: ktury, ale jakoś nie mogę się doczekać - dane już dwa razy wysyłałem. Ale i trzeci raz wyślę jak potrzeba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1304566[/snapback]

Jeżeli NTT System to serwis znajduje sie w WESOŁEJ pod Warszawą ul. Trakt Brzeski nie pamiętam nr ale jak chcesz to mogę go zdobyć. Tą firmę obsługuje firma kurierska STOLICA to powinni przyjąć reklamację na swoj koszt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli NTT System to serwis znajduje sie w WESOŁEJ pod Warszawą ul. Trakt Brzeski nie pamiętam nr ale jak chcesz to mogę go zdobyć. Tą firmę obsługuje firma kurierska STOLICA to powinni przyjąć reklamację na swoj koszt.

1306158[/snapback]

Ja wlasnie jestem tym drugim kolegą co dostal nie tego proca. Jutro mija kolejny termin dostarczenia porca z fakturą. Jestem ciekaw, bo wg zapewnień firmy Amasoft ma być to jak najbardziej OSTATECZNY termin. Zobaczymy czy dostane i co dostane, bo kupiłem proca ktory na 1.38V idzie na 2600Mhz a co dostane to sie okarze.

Mam DFI SLI-D, numerek na pudle i stickera NTT. No i powiedzmy ze mi padnie płyta. To jak mam ją reklamowac? Nie mam zadnego papieru. NTT mi przyjmie na sam sticker i pudło? Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

No to Cie niemile zaskocze na DFI mam podobnie  ... CPU na 328 i RAM ( dzielnik 166) 7-3-3-2.5cl przechodzi mi memtesta, bootuje do windy ale już na testach sie wywala - Sandra sama się zamyka lub zawiesza - na RAM dawałem nawet 3.1V bez skutku.

Na razie siedzę na 238MHz na RAM 7-3-3-2cl i Bank Interleave ON i wycisnąłem w SuperPi 16M 13.10s (screen po połuniu - w pracy jestem)  :)

1304609[/snapback]

jordi- ustaw 200 proca i 166 RAm i podnoś powoli co 5MHz. a jak już wyczułeś ża na takim ustawieniu RAM dobrze lata przy 245 to ustaw na tyle i podnoś co 1MHz. Popróbuj tez z Bank interleave tak jak epoxer mówi. Ale większe OC to wróże ci dopiero jak zapodasz ze 3V na RAM. Może bedzie niedługo jakiś bios czy mod do tego Epoxa. TYlko pamiętaj dobrej wichurze na RAM bo on się troche grzeje.

Chociaż możesz nie zrobić tyle co epoxer bo NF3 to nie NF4 :?

A co do wyniku w SuperPi to robisz go na niezoptymalizowanym systemie !!! czyli 5-10s w plecy. Zoptymalizuj system i wtedy zobacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jordi- ustaw 200 proca i 166 RAm i podnoś powoli co 5MHz. a jak już wyczułeś ża na takim ustawieniu RAM dobrze lata przy 245 to ustaw na tyle i podnoś co 1MHz. Popróbuj tez z Bank interleave tak jak epoxer mówi. Ale większe OC to wróże ci dopiero jak zapodasz ze 3V na RAM. Może bedzie niedługo jakiś bios czy mod do tego Epoxa. TYlko pamiętaj dobrej wichurze na RAM bo on się troche grzeje.

Chociaż możesz nie zrobić tyle co epoxer bo NF3 to nie NF4 :?

A co do wyniku w SuperPi to robisz go na niezoptymalizowanym systemie !!! czyli 5-10s w plecy. Zoptymalizuj system i wtedy zobacz.

1306401[/snapback]

"O ne, ne. Tako se ne da" - 3V na TCCD to dopiero można zapodać jak przekraczamy 300. 245 to powinny lecieć bez zająknięcia na 2,6V. U mnie 2,7V wystarcza do 282 2,5-3-3-7 lub 300 2,5-4-3-7. Do 307 2,5-4-3-7 jeszcze wystarcza 2,8V...

Wyłączenie Bank Interleave powoduje spadek wydajności, więć IMHO nie warto rezygnować.

Edytowane przez Hanu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"O ne, ne. Tako se ne da" - 3V na TCCD to dopiero można zapodać jak przekraczamy 300. 245 to powinny lecieć bez zająknięcia na 2,6V. U mnie 2,7V wystarcza do 282 2,5-3-3-7 lub 300 2,5-4-3-7.

Wyłączenie Bank Interleave powoduje spadek wydajności, więć IMHO nie warto rezygnować.

1306479[/snapback]

to ja wine zwalam jedynie na epoxa, moze jego bios sa juz nie wiem. Tak jak juz pisalem wczesniej max dojechalem

na tych pamieciach z tymingami cl2.5/3/3/10 1T do 265MHz z dzielnikiem 200 (proc tez wtedy oczywiscie altal a 265)

ale jak np dam proca na 325x8 co daje 2600MHz i dzielnik 166 co niby daje dla pamieci 260MHz to nawet komp nie wstaje niezaleznie jakie dam tymingi dla pamieci, co za gown....:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie zalatwilem lukkowi (z tweka) takiego winchesterka 0450 jutro bede go testowal rano, jak ktos cos to na stan obecny jeszcze 10szt. zostalo z tej seri 0450. i walcie na priva, jutro jeszcze bede mial neta tak do 13 potem dopiero w poniedzialek.

a jak bardzo zalezy to walcie do lukk - on ma moja komore, majkel84 tez ma

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm panowie i co ja mam zrobić z tym kompem bo juz mnie krew zalewa i chyba go wywale przez okno:( wczesniej chodził na 1,55v na 2,4ghz bez problemu a teraz jak mu dam cokolwiek więcej niż 200 to kupa komp sie nie odpala:( zmniejszyłem ht do 800, potem 600,400 i 200, pamieci z ddr400 na 333,266 i 200 i nadal nic:( podniesienie na pamieciach V do 2,7 tez nic nie dało:( co jest grane??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi