s0lid Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 (...) i nadal nic:( podniesienie na pamieciach V do 2,7 tez nic nie dało:( co jest grane?? 1306757[/snapback] O ROTFL. Przy takim napieciu to on pewnie dostał mały upgrade w postaci nowej operacji - tanczenie break'a na slocie (Butterfly i headspin included) :blink: B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Witam wszystkich forumowiczów To nie czas i nie miejsce, ale :. Pan Pit-er ma mój procek i moja kase. To sa fakty !!! . Jak komus sie niechce ruszyc tyłka do banku i sprawdzic to trudno. Nieodpowiadam za to. Faktem jest, że przez pomylke on i kolega z forum otrzymali nie ten procek co trzeba. I z tego powodu jest mi nie zmiernie głupio dlatego : Zgodzilem sie na zwrot kasy i owszem, zaproponowalem również, ze dopiero jak dojdzie kasa, niech mi zwroci procek, :mur: Kasa dawno wyszla, jednak proca jak nie bylo tak nie ma. Mam nadzieje, ze w końcu jutro sie zamknie ta felerna dla nas obu transakcja. Wpadki zdarzaja sie wszystkim, mam jednak nadzieje, że wszystko skonczy się pomyślnie. Przepraszamy za problemy wynikle z oczekiwania na paczke i pomylki z nią związane. Pozdrawiam PS. Macie doczynienia z firma AMASOFT z Gliwic - Redrystrybutor DFI. Sa ludzie z forum, ktorzy byli bardzo zadowoleni ze wspolpracy z nami !! 500548588 GG:1907484 1303983[/snapback] Witam mam identyczne problemy z firmą AMASOFT z Gliwic kupiłem proca i pł. główną : http://allegro.pl/show_item.php?item=41667196 , http://allegro.pl/show_item.php?item=42803931 dwa tygodnie temu.Paczke dostałem po 3 dniach w niej znajdowała sie aby płyta główna i pudełko po athlonie 64 bez procesora. Po przedzwonieniu do pani magda3214 dowiedzialem sie ze zapomnieli wlozyc procesora i juz wysylajo do mnie 2 paczke z procesorem.Czekałem 1,5 tygodnia a paczki nadal nie bylo wiec zadzwonilem znowu i dowiedzialem sie ze paczka zaginela w firmie kurierskiej (GLS). Nie chcialem juz dłuzej czekac zazodalem zwrotu pieniedzy, mialy zostac przelane w ponedziałek 28.02.05 do dzis pieniedzy nie ma jeszcze na koncie. nie polecam tego sprzedawcy. CZEKAM NA PIENIĄDZE cyb3728 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 O ROTFL. Przy takim napieciu to on pewnie dostał mały upgrade w postaci nowej operacji - tanczenie break'a na slocie (Butterfly i headspin included) :blink: B) 1306803[/snapback] Ale o so chozi? 1,55V na proc - jeszce może być , 2,7 na pamięci też w porządku.... Zrób CLEAR CMOS... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 No sory, spojżałem na topic, napiecie i tak mi sie skojarzyłe ze 3000+ wini na napieci 2.7 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Panowie, proszę o ciszę!!!!! Zachodzę do domu i w skrzynce list. Otwieram, a tam ...... FAKTURA Z FIRMY AMASOFT. Wszystko co potrzeba uwzględniono i z adnotacją o długości gwarancji. Jak widać sprawa idzie w dobrym kierunku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Moze bojkot na forum w jakims stopniu zmobilizował Pana Adama. To dla mnie znak ze jutro proc powinien byc u mnie. No zobaczymy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Hanu, masz pewnie na f-rze adres tej firmy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 musi miec :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Hah a do mnie jeszcze na GG koles z amasoft wyjezdzal ze cos tam obrozilem polskiego dystrybutora DFI ahhahahah. Mozesz mi naskoczyc koles, mialem uzasadnione pretensje bo paczka miala byc jakies 2 tygodnie wczesniej a teraz widze ze nie proznuja... IMHO nie ma co sie z takimi targowac a zadac zwrotu pieniedzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Na fakturze jest wszystko co na "normalnej" fakturze. Teraz jestem w robocie, ale jak wrócę zapodam Wam wszystko co potrzeba , żeby wiedziec gdzie reklamować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Hym jak Hanu ma już swoją fakturę to pora żebym ja się przypomniał w naszej „kochanej” firmie, gdyż też „pragnę” takowy papierek… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Hanu problem nie polega na tym ze komp wogóle nie działa, bo clear mos za kazdym razem pomaga, tylko w tym ze nie chce chodzic nawet na 9x210:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 A może po prostu przegrzałeś procka.... Jak tak to kupa wielka :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Hmm według biosu i cpu cool i everesta i fanspeed temp nigdy nieprzekroczyła 57C. No i tak jak mówie przed oddaniem sprzętu do serwisu chodził na 266x9 bezproblemu, w primie po 2h miał 53C a teraz nawet na 210 nie chce ruszyc:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 NO I OCZYWIŚCIE WIELKA [gluteus maximus]! PROCA NIE MA! JA POWOLI KONCZE CIERPLIWOŚĆ. JAK SIE WKUR.WIE A BEDZIE TO LADA DZIEN TO ROBIE TAAAAAAAKI BOJKOT FIRMY AMASOFT ZE NIKT! DOSŁOWNIE NIKT TAM NIC JUZ NIE KUPI! TO JEST OSTATNIE OSTRZEŻENIE. JA STRACE 20 ZŁ NA ZMIANIE PROCA ALE AMASOFT GRUBA KASE NA BRAKU KLIENTÓW :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Hmm według biosu i cpu cool i everesta i fanspeed temp nigdy nieprzekroczyła 57C. No i tak jak mówie przed oddaniem sprzętu do serwisu chodził na 266x9 bezproblemu, w primie po 2h miał 53C a teraz nawet na 210 nie chce ruszyc:( 1308154[/snapback] A sprawdzałeś czy procka Ci w tym serwisie nie podmienili? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 No też by mi to przyszło do głowy gdyby nie fakt ze proc zostawiłem u siebie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Mój winchester 3200+ na boxie przy napięciu 1,5 bez problemu robił 2600mhz.Pokusiłem się więc i kupiłem COOLERMASTERA HYPER 6 + 2x80mm.I co!?Nie mogę wydusić z niego nic więcej nawet przy 1,68V!!!Myślicie że 2600mhz to juz bedzie ta końcowa granica?Najbardziej dziwi mnie to że 2,6 robi na stosunkowo niskim napięciu a na dużoooo większym nie idzie nic więcej :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 jesli cie to wrobel pocieszy to moj robi 9x300 na 1.475V a jesli tylko htt dam 301 , 302 i wyzej to nawet na 1.6V nie jest stabilny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Jeżeli chodzi o ten temat to przyznaję zdarzają się cpu które chodzą np na 2600 przy 1.35v a 2700 jest niemożliwe do osiągnięcia nawet powyżej 1.55V i wcale nie chodzi tu o fsb itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Mój winchester 3200+ na boxie przy napięciu 1,5 bez problemu robił 2600mhz.Pokusiłem się więc i kupiłem COOLERMASTERA HYPER 6 + 2x80mm.I co!?Nie mogę wydusić z niego nic więcej nawet przy 1,68V!!!Myślicie że 2600mhz to juz bedzie ta końcowa granica?Najbardziej dziwi mnie to że 2,6 robi na stosunkowo niskim napięciu a na dużoooo większym nie idzie nic więcej :( 1308271[/snapback] Podnieś napiecie na chipsecie, może pomoże B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 NO I OCZYWIŚCIE WIELKA [gluteus maximus]! PROCA NIE MA! JA POWOLI KONCZE CIERPLIWOŚĆ. JAK SIE WKUR.WIE A BEDZIE TO LADA DZIEN TO ROBIE TAAAAAAAKI BOJKOT FIRMY AMASOFT ZE NIKT! DOSŁOWNIE NIKT TAM NIC JUZ NIE KUPI! TO JEST OSTATNIE OSTRZEŻENIE. JA STRACE 20 ZŁ NA ZMIANIE PROCA ALE AMASOFT GRUBA KASE NA BRAKU KLIENTÓW :[ 1308177[/snapback] ja chrzanie net i wsie sklepy. poczawszy od allegro, przez braw, komputronik wsie mniej lub wiecej daly ciala. wrocilem do starych zwyczajow i kupuje tylko na gieldzie w wawie na batorego. widze co mam w pudle, serie proca itp. do tego mozna sie potargowac. i ta przyjemnosc zakupow. Net i zakupy maja w nim sens ale nie w rzeczpospolitej kretcko zlodziejskiej. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Namiary na firmę AMASOFT: Amasoft Systemy Informatyczne, Adam Chęciński ul. Toszecka 101 44-100 Gliwice adres korespondencji: ul. Sztabu Powstańczego 27/14 44-100 Gliwice Co ciekawe faktura wystawiona....14 lutego. Chyba rzeczywiście ktoś z firmy niedopełnił formalności wysłania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Ja swoją fakturę też mam dostać za niedługo, hym w zasadzie to ja do Amasoft nie mam żadnego „ale” prócz faktury reszta bez problemu, ale znowu mobo kupowałem od dyszwala nie bezpośrednio od nich wiec to też jak by nie ich wina. No ale to w końcu temat o A64 3000+ a nie fakturach i problemach z różnymi firmami wiec proponuję zakończyć tą dyskusje i zająć się tytułowym prockiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GULON Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 witam panowie ja moze nie bede pisal nic o O/C ale mysle ze tez ma to jakis zwiazek z tematem :P Interesuje mnie czy istnieje jakas reoznica w wydajnosci i O/C co do procesora A64 3000+ winchester w dwuch wersjach OEM i BOX pomijajac roznice dluzszej gwarancji i dolaczonego wentylatora :D moze ktos zauwazyl ze np. BOX sie lepiej kreca czy mniej grzeja interesuje mnie co kowiele a moze nie ma roznic oprucz tych ktore napisale wyzej bo przeciez to te same procesory :D jak ktos bedzie cos wiedzial czy cos zaobserwuje to prosze pisac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Napisze to co sie samo nasuwa- nie, nie ma takiej relacji miedzy podatnoscia na o/c a wersja box/ oem. Jesli ktos ma jakies inne wnioski oparte o empiryczne badania to czekam na sprostowanie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Ale mój OEM się lepiej kręci od BOXa ;) A tak na poważnie to tak jak już napisał draak nie ma żadnej równicy a wszystko zależy od szczęścia na jaki model trafisz, tak się kręcić będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 No też by mi to przyszło do głowy gdyby nie fakt ze proc zostawiłem u siebie:) 1308248[/snapback] a moze c ico innego wymienili? mobo? ramy? zasilacz? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 (edytowane) Az tak zle to chyba te nasze serwisy nie sa...? Edytowane 3 Marca 2005 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 wymienili mi ramy, zasilacz i mobo,. Mobo na takie samo czyli na dziadoskiego msi k8t, ramy na takie same czyli 2x512 geil cl2,5, a zasiłkę z chiefteca 360 302 df na 420 302 df. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...