Radek Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Mardok na jakim taktowaniu CPU i vcore działasz na codzień? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 @Radek: 1,550v (w biosie) Real 1,520v 2648MHz, Prime95 stable. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greebqu Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 (edytowane) ale ze mnie pala. :D nie wylaczylem cool'n'quiet i na 1600rpm chodzil wentylek. jak go puszcze w 2800 temperatura podkreconego i 'spoconego' nie przekracza 53*C dzisiaj jeszcze sie pobawie z tym prockiem. napiecie +10% (1,55V) jeszcze jest bezpieczne nie? moze na 2500mhz pojdzie... i czym sprawdzac SuperPi czy Prime95? zawsze testowalem SuperPi i chyba tak zostawie... EDIT no i na tym sie chyba skonczylo podkrecanie... 273x9. not bad. :wink: na napieciu +10%. na wyzszej FSB juz wywala SuperPi. bede musial mu zapodac albo wode albo (w wakacje, juz o tym gadalem z kuzynem :D ) FREON. Edytowane 4 Kwietnia 2005 przez Greebqu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 ale ze mnie pala. :D nie wylaczylem cool'n'quiet i na 1600rpm chodzil wentylek. jak go puszcze w 2800 temperatura podkreconego i 'spoconego' nie przekracza 53*C dzisiaj jeszcze sie pobawie z tym prockiem. napiecie +10% (1,55V) jeszcze jest bezpieczne nie? moze na 2500mhz pojdzie... i czym sprawdzac SuperPi czy Prime95? zawsze testowalem SuperPi i chyba tak zostawie... EDIT no i na tym sie chyba skonczylo podkrecanie... 273x9. not bad. :wink: na napieciu +10%. na wyzszej FSB juz wywala SuperPi. bede musial mu zapodac albo wode albo (w wakacje, juz o tym gadalem z kuzynem :D ) FREON. 1367855[/snapback] ale 32M sprawdzasz ?? Prime przeważnie szybciej wywala od PI ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 "Prime przeważnie szybciej wywala od PI ..." Oj tak, mi komp potrafi zrobić PI 16MB czy 32MB a Prime95 wywala się po 1s... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greebqu Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 hahaha :D na 1M sprawdzalem. :-P nie chce porcka meczyc- i tak taka wydajnosc jest mi niepotrzeba. macie linkosa: http://greebqu.w.interia.pl/273x9.JPG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 @Radek: 1,550v (w biosie) Real 1,520v 2648MHz, Prime95 stable. 1367816[/snapback] To może ja zejde z tych 2.75 GHz hehe. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Ke ? Jak proc masz 2,75GHz stabilnie to bardzo dobra sztuka ci się trafiła, tylko ten ram… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 hahaha :D na 1M sprawdzalem. :-P nie chce porcka meczyc- i tak taka wydajnosc jest mi niepotrzeba. macie linkosa: 1367929[/snapback] takie tam sprawdzanie to wiesz:)) mozesz sobie wsadzic :wink: ja tez moge odpalic pi 1mb na 9x300..ale co z tego? jak i tak procek bedzie niestabilny..najlepiej pomecz go sp2004..ja teraz akurat to robie narazie 8x315 na 1,525V nie bylo stabilny..wywalil sie po 1h..wiec teraz dalem 8x313@1,525..zobaczymy..mam nadzieje na stabilnosc..bo juz mi sie nie chce dalej bawic:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greebqu Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 wlasnie tak sobie pomyslalem i... moze przez zasilacz mam takie cienkie wyniki w OC? heh, tzn nie cienkie, ale czuje ze mogloby byc lepiej. :wink: napiecia mam teraz takie (zasilacz Colorsit 400W, jak widac w podpisie): 3,3V = 3,44V 5V =5V 12V = 11,66V jaki zasilacz byscie polecili? cena tak raczej ponizej 200zl... kasy teraz nie mam, wszystko w A64 wpakowalem. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boryna Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 (edytowane) wlasnie tak sobie pomyslalem i... moze przez zasilacz mam takie cienkie wyniki w OC? heh, tzn nie cienkie, ale czuje ze mogloby byc lepiej. :wink: napiecia mam teraz takie (zasilacz Colorsit 400W, jak widac w podpisie): 3,3V = 3,44V 5V =5V 12V = 11,66V jaki zasilacz byscie polecili? cena tak raczej ponizej 200zl... kasy teraz nie mam, wszystko w A64 wpakowalem. :? 1368280[/snapback] Do 200zeta to polecam Ci CHIEFTECA, tego co mam w podpisie. Mozna go za tyle na allegro wyrwac z gwarancja. Za taka kase nic lepszego nie znajdziesz :rolleyes: POLECAM! Edytowane 4 Kwietnia 2005 przez boryna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greebqu Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 a jak trzyma ci napiecia? zobacz, pliz. ktos jeszcze moze sie wypowie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 wlasnie tak sobie pomyslalem i... moze przez zasilacz mam takie cienkie wyniki w OC? heh, tzn nie cienkie, ale czuje ze mogloby byc lepiej. :wink: napiecia mam teraz takie (zasilacz Colorsit 400W, jak widac w podpisie): 3,3V = 3,44V 5V =5V 12V = 11,66V jaki zasilacz byscie polecili? cena tak raczej ponizej 200zl... kasy teraz nie mam, wszystko w A64 wpakowalem. :? 1368280[/snapback] Podane wyniki sa mierzone woltomierzem czy odzytane programowo ? Najlepiej zmierz woltomierzem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greebqu Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 (edytowane) no oczywiscie ze programem. miernikiem sie nie bede bawil bo kumpel przez to spalil plyte glowna i zasilacz to sie troche boje. :wink: mowie wam, nowy sprzet i w ogole to chce zeby mi troche posluzyl. dajcie mi wyniki tych napiec zasilaczy, zwlaszcza ci co kreca tak ladnie A64. :D EDIT a wracajac to tematu. :wink: odpalilem Winniego na 280x7 i +8%V- stabilnie (2x 1M SuperPi :lol: ). gdy ustawilem na 285x7 i +8%V... blue screen. teraz nasuwa sie pytanie: czy to jest wina mojej plyty glownej? skoro samo FSB idzie na te 280mhz i mnozniku 7x przy 1,52... nie wiem co o tym myslec, ale czuje ze to wina MB... trzeba bedzie ja wymienic :mur: Edytowane 4 Kwietnia 2005 przez Greebqu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Siemka:-] Mam na oku takiego oto clocka ADA3000DIK4BI CBBHD 0450UPEW 1166649L40663 Chyba seria całkiem niezła..... :? no i ten 0450 :-P ehh wyczaiłęm też takie cuś: CBBID 0451 MPM I CBBID 0450 MPM Jednak po lekturce kilku forów.com/.de/.uk biorę tego pierwszego..... Jak będę miał go w domku dam namiar na tego drugiego jakby kto chciał :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Ja mam 0450 UPAW i spisuję się nawet nieźle, więc może niedaleko pada jabłko od jabłoni? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sivy(R) Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Witam Stoje przed wyborem procka, bedzie to napewno A64, tylko teraz jaki ? nigdzie nie moge znalesc juz prockow z roku 2004 :/ no chyba ze ktos ma taki do obchniecia to sie chetnie nim zaopiekuje :) i teraz jest problem, kompa musze do konca tygodnia zlozyc nowego wiec nie ma co czekac na E0. I teraz czy jest sens sie ladowac w cos wiekszego niz 939 3000+ ? na poczatku myslalem o 3200+ 939 z 'dobrej' serii i go ladnie wykrecic, ale teraz czy bedzie roznica czy to bedzie 3000+ czy 3200+ ? Czy sa jakies serie z 2005 ktore sie 'jakotako' kreca ? bo mysle ze kupie teraz cos bo musze i jak cos to potem zmienie, jak sie cos trafi, ale na razie to chyba nie ma sie na co porywac. Czy te procki z 2005 pojda przynajmniej do 2300-2400 MHz ? Plyta do tego to jeszcze nie wiem, chociasz wybor padnie miedzy DFI LanParty NF4 Ultra-D a MSI K8N Neo4 Platinum. DFi niby lepsza, ale posiada TYLKO 2 PCI to jest troche malo na dalsza rozbudowe. Jak jeszcze nie bylo DFi to K8N bylo na czele OC, troche gorsze wyniki w OC mnie nie przerazaja, bo i tak sa na wysokim poziomie. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo23 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 no sa takie z 2005 ktos pisal ze z 8 tygodnnia mu sie zakrecil na ookolo 2.6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 5 tydzień 2005 zakręcony na ~2,5GHz, niestety dalej już nie idzie, chyba że dać mu większe napięcie ale tego niechcę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sivy(R) Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 a czy jest roznica miedzy 3000+ a 3200+ ? chodzi mi o OC, 3200+ ma mnoznik 10x wiec jak pamieci nie wyrobia to przynajmniej bedzie mozna go wyzej taktowac. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 a czy jest roznica miedzy 3000+ a 3200+ ? chodzi mi o OC, 3200+ ma mnoznik 10x wiec jak pamieci nie wyrobia to przynajmniej bedzie mozna go wyzej taktowac. Pozdrawiam. 1369453[/snapback] Pamieci nie muszą iść synchro :/ to nie nF2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 @Sivy®: W ogóle czegoś takiego jak synchron nie ma na A64, jedyna różnica miedzy kręceniem 3000+ a 3200+ toto że dla 3000+ potrzebujesz mobo która nie ma problemów z większym HTT czyli powiedzmy powyżej 300MHz (bo są i takie co dla nich 300 to dużo) i to wszystko… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Mardok :arrow: Chyba nie HTT a FSB :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 @Outlander: Ke ? Gdzie ty masz FSB na A64 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 (edytowane) @Outlander: Ke ? Gdzie ty masz FSB na A64 ? 1369645[/snapback] Między CPU a pamięcią. Łącze HTT jest między procesorem a mostkiem. Edyt: Zapomniałem dodać że częstotliwość HTT wynosi FSB * mnożnik HTT, zazwyczaj między 800 a 1000Mhz i podnoszenie jej niema sensu bo i tak jest wydajniejsze niż potrzeba na dziś. Edytowane 5 Kwietnia 2005 przez Outlander Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nEwbiesz Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 mam pilne pytanko - dorwalem a64 3000+ w wersji BOX z 4904 - brac i sie nie zastanawiac czy nie ? slyszalem ze BOXy gorzej sie kreca - nie mam niestety mozliwosci oc sprawdzic ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 A co za różnica czy BOX czy OEM ?? To te same procki. Bier go. Teraz ciężko dostać proca z 2004, 49 tydzień powinien być niezły ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sivy(R) Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 mam pilne pytanko - dorwalem a64 3000+ w wersji BOX z 4904 1369719[/snapback] jak go nie bedziesz bral do powiedz gdzie on jest :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Siema chłopaki widze ze tutaj ładnie podkrecacie i wogóle.Cały czas sie zsastanawiam jak sie kreca te wasze proce na 1.4V i na 1.475V tylko takie V mnie interesuja jk mozecie to napiszcie z góry dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam Stoje przed wyborem procka, bedzie to napewno A64, tylko teraz jaki ? nigdzie nie moge znalesc juz prockow z roku 2004 :/ no chyba ze ktos ma taki do obchniecia to sie chetnie nim zaopiekuje :) i teraz jest problem, kompa musze do konca tygodnia zlozyc nowego wiec nie ma co czekac na E0. I teraz czy jest sens sie ladowac w cos wiekszego niz 939 3000+ ? na poczatku myslalem o 3200+ 939 z 'dobrej' serii i go ladnie wykrecic, ale teraz czy bedzie roznica czy to bedzie 3000+ czy 3200+ ? Czy sa jakies serie z 2005 ktore sie 'jakotako' kreca ? bo mysle ze kupie teraz cos bo musze i jak cos to potem zmienie, jak sie cos trafi, ale na razie to chyba nie ma sie na co porywac. Czy te procki z 2005 pojda przynajmniej do 2300-2400 MHz ? Plyta do tego to jeszcze nie wiem, chociasz wybor padnie miedzy DFI LanParty NF4 Ultra-D a MSI K8N Neo4 Platinum. DFi niby lepsza, ale posiada TYLKO 2 PCI to jest troche malo na dalsza rozbudowe. Jak jeszcze nie bylo DFi to K8N bylo na czele OC, troche gorsze wyniki w OC mnie nie przerazaja, bo i tak sa na wysokim poziomie. Pozdrawiam. 1369092[/snapback] Co do mobo to chyba nic lepszego od DFI nie kupisz, a TU masz full wypasa za 550 zł Edit: ------ Na Allegro dostaniesz już za 520 zł :razz: Edytowane 7 Kwietnia 2005 przez Boxster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...