Skocz do zawartości
DeathEvil

winchester 3000+ nowy krol OC!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

no całkiem spoko, wbrew pozorom mozna jeszcze znaleźc cos dobrego.

Sam kupiłęm 0450 przez allegro tyle że troche  drogo bo oema za 530zł. ;/

Ile ty dałeś??

PS również czekam na DFI grafe i zasilacz :-DD

PS2  kupiłeś DRke na allegro?:> za 550?

1391335[/snapback]

Ja dałem 520 zł w Resecie (Bydgoszcz).

P.S.

Mobo zakupione poza Allegro, ale u kolegi z forum za 540 zł :-P Karajanik "880" wyciągnięty i czeka na wysyłkę do producenta celem wymiany na "850". Zasiłke mam w miare dobrą - HuntKey 400W więc myślę że jeszcze da radę...

Edytowane przez Boxster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dałem 520 zł w Resecie (Bydgoszcz).

P.S.

Mobo zakupione poza Allegro, ale u kolegi z forum za 540 zł  :-P Karajanik "880" wyciągnięty i czeka na wysyłkę do producenta celem wymiany na "850". Zasiłke mam w mire dobrą - HuntKey 400W więc myślę że jeszcze da radę...

1391393[/snapback]

heh ja sie dalej zastanawiam :-((Znasz tego gościa? Nie są to jakieś wersje wadliwe poza karajanem 880:>??

bo kusi bardzo ale z drugiej strony gdybym miał ja co chwile po serwisach wysyłac to wole sobier podarować dodatki....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"...Karajanik "880" wyciągnięty i czeka na wysyłkę do producenta celem wymiany na "850" ..."

tez jestem bardzo zainteresowany tym modelem dfi, ale...

o czym wy gadacie

co to "Karajanik"

i o co chodzi z tym 880 i 850  :blink:  ?? ??

1391462[/snapback]

Poczytaj człowieku a nie zadawaj głupie pytania :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale co mam poczytac - jak nawet nie wiem o co chodzi

podajcie jakies namiary to sie chetnie czegos nowego dowiem

1391490[/snapback]

Jakbyś poczytał to byś wiedział o co chodzi :/

np topic o DFI ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę na środek i dokładnie rozsmarować czymś cienkim/płaskim (np. kawałek tekturki czy cos podobnego) i po kłopocie. Tylko to ma być naprawdę cienka warstwa. Sam jak pierwszy raz smarowałem A64 to dałem dużo za dużo i odkleić potem procesor od BOXa to już nie była taka prosta sprawa…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uważam tak jak PITer. Rdzeń na A64 jest w zasadzie tak mały jak w XP - wystarczy więc mała kropa w centrum i docisnąć radiator. Nawer jak zrobimy to trochę krzywo (powtarzam trochę :) ) jak obawia się Mardok to i tak pasta powinna pokryć miejsce styku proca z obudową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak przy założeniu ze idealnie dociśniesz i idealnie się pasta rozprowadzi, ja jakoś wole nie zakładać a robić jak ma być.

1396656[/snapback]

testowalem na 3 coolerkach, XP-120, Glacialtech, Freezer 64 i zawsze najlepsze efekty byly z mala kropka idealnie na srodku i zawsze pasta idealnie sie rozpływała i pozostawala minimalna warstwa.

Edytowane przez PITer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skonczylem zabawe ze swoim procem.

OZNACZENIA: 508 CBBID FPMW

CHLODZENIE: jakis zwykly radiator Speeza - dolphin 2 czy cus takiego....

MOBO: EP-9NDA3+

PSU: Chief HPC 420-302

Max co z niego wyciagnalem to 8x300=2400 MHz na 1.55 V

Temp maxymalna jaka widzialem (odczyt z Epoxa): 45 C

Nie jest wiec tragicznie, ale dobrze tez nie, moze jak zbiore fundusze na wode bedzie lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie a ja mi sie procek strasznie grzeje:( na nie kręconym mam 44-48stopni przy otwartej budzie;( pasta ceramiczna od arctic silver

1397877[/snapback]

Nie wierz odczytom z mobo :D, jesli jestes w 100+ pewien ze chlodzenie dobrzez zalozone, a radiator nie jest goracy, to powinny byc OK. (wzglednie masz zle zalozonego IHSa :D).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi