Skocz do zawartości
DeathEvil

winchester 3000+ nowy krol OC!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

ale ja mam jeszcze 6600Gt to tez duzo pozera pradu chlodznei proca to pentagram 92Cu wiec to moim zdaniem jest zasiłka

1409130[/snapback]

ja mam to co w podpisie gainwarda 6600GT więc oszczędny to oin nie jest.

procek więcej nie wyrabia i tyle....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety ja dorwałem procka z tej wspaniałej serii 0805GPMW i już wywala 3dmarka05 przy 210x9 HT4x 1.5V, pamięci na 2-2-3-8 2.7V

procek absolutnie nie nadaje się do o/c. albo ja coś źle robie :/

1409229[/snapback]

Widać się nie nadaje... Ja swojego spokojnie puszczam na 245x9 przy 1,4V :) Pewnie jakbym podniósł napięcie poszedł by wyżej,ale na razie nie chce tego robić. Mam BOX-a ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no raczej wszystko robisz good, ale 0805 już są :|?????

nowe wicherki tak już mają, że cięzko stabilne 2GHZ osiągnąć :D

pcmax i Cro :-P :-P

pomyliły mi sie fora :lol:

tutaj podpis jeszcze w trakcje tworzenia, przemyśluję jeszcze sprawę procka i zasilacza :-)

Edytowane przez dszywala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

Witam cie Pavlo widzisz jakimi jesteśmy nieudacznikami, że nie umimy soboe złatwic proca z 2004 roku, oj niektorzy to mają narąbane w czerepach, chyba wiesz o co mi chodzi. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz w sklepach widzialem boxy 0509.

Mam dos przedania blache która znajdowala sie na moim procku, oznaczenia 0450WPMW zdjolem bo bez niej proc mi sie lepiej kreci, polecam osobą które maja procesory z 05 roku po zdjeciu swojej blachy i zalozeniu mojej z 04 powinny sie lepiej krecic :lol:

Edytowane przez PITer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety ja dorwałem procka z tej wspaniałej serii 0805GPMW i już wywala 3dmarka05 przy 210x9 HT4x 1.5V, pamięci na 2-2-3-8 2.7V

procek absolutnie nie nadaje się do o/c. albo ja coś źle robie :/

1409229[/snapback]

Z tego co widzę to po prostu proc wymiatacz. Hehehhe.... (sorry za śmiech). Toż to wogóle fabryki nie powinno opuszczać. 1890 MHz i errory... Śmiech na sali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@.PaVLo.:

Może żeś LDT nie obniżył bo kurde 1,5v dla 1890MHz to jakaś paranoja ! To nawet Palomino się o więcej MHz kręciło…

1409635[/snapback]

Neo2 nie ma kontroli napięcia LDT albo robi to automatycznie... tak jak z napięciem dla nForce3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, mam pytanie, 0451 seria jak sie kreci ?

bo z tego co wyczytalem w tym topicu do 50 sie spoko kreca, dalej wiem ze z 2005 sa kiepskie

a ten 0451 ? bo mam taki na oku i mam 1 dzien na podjecie decyzji :)

z gory dzieki za odp

1410472[/snapback]

Loteria, ale zawsze lepiej niż 0508 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yeeeha , udało mi się uruchomić stabilny system z wyższym taktowaniem procka, poniżej info:

HT 4x

FSB 235x9

Vcore 1,36 (default)

Memory

2:3 ustawione na 166 efektywnie 195 -2-2-3-11

Command Rate (CR) 1T

Vdimm 2.8V

jutro spróbuje puścić pamięci na 133 i sprawdzić maksymalne stabilne FSB

Edytowane przez .PaVLo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czemu wcześnie przeoczyłem tego screena ale kurde MHz pinkne !

Szkoda tylko że ram trochę słabo tak to byś miał niezły wynik w PI. A i jeszcze jedno jaką masz max temp przy takich MHz ?

Edytowane przez Mardok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam 0508G i jak widac jest spoko tylko trzeba trafic na dobry egzemplarz

1411424[/snapback]

Powiem tak, miałem 30procków A64 3000 z lutego tego roku (niestety nie mogę powiedzieć z jakiego sklepu bo była to by pseudo reklama)... Nie chcecie znać wyników o/c... Poprostu istny CRAP!! Słownie 4 procki przekroczyły 2300mhz, 3 z nich 2400mhz, a jeden tylko 2520mhz osiągnoł... To jest poprostu totalna lipa!! Żeby na 30proców 4 poszły tak... Te nowe procki jest naprawdę ciężko trafić coś porządnego, myślałem że sobie coś zarobię sprzedając super procki, no ale niestety tylko 3 wziołem z nich bo nie było sensu reszty... W zasadzie poszły wszystkie od ręki. No nic, teraz z nowych to chyba trzeba czekać na Venice :( A propo, nie wiecie czym się procki z Japoni różnią od naszych?? Bo w Japoni są już Venice a może miałbym możliwość ściągnięcia kilku! Ale proszę o jedną odpowiedź żeby się OT nie zrobiło!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Japoni są już Venice a może miałbym możliwość ściągnięcia kilku"

Jedno grupowe zamówienie moim zdaniem to najlepsze rozwiązanie. Chętnych na pewno nie braknie ;)

1411481[/snapback]

To to wiem, muszę się skontaktować z kolegą z Japoni jak to u nich wygląda i czy na bank są w sklepach, bo narazie tylko z newsów na stronkach wyczytałem :) No i pytanie ile wysyłka :) Jak się cośdowiem dam znać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie patrze ze te winchestery coraz gorsze! ale sie trzeba cieszyc tym co sie ma:D venice jeszcze mi nie grozi poniewaz co dopiero kupilem tego proca i jest warty swojej ceny! porownujac go do bartoina mobile@2640mhz to powiem ze roznica jest znaczna! a w raju sa Ci co maja dobre pamieci! choc Ci co ich nie maja trez nie powinni sie zalamywac bo \tryb asynchroniczny rownie dobrze dzaiał!

ps. ile kosztuuja na swiecie te venice?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Japoni są już Venice a może miałbym możliwość ściągnięcia kilku"

Jedno grupowe zamówienie moim zdaniem to najlepsze rozwiązanie. Chętnych na pewno nie braknie ;)

1411481[/snapback]

Heh, procki przyjadą , a tu się okaże, ze mamy 30 procków typu "Venice - padaka" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi