RoZy Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 witam, mam pytanie, 0451 seria jak sie kreci ? bo z tego co wyczytalem w tym topicu do 50 sie spoko kreca, dalej wiem ze z 2005 sa kiepskie a ten 0451 ? bo mam taki na oku i mam 1 dzien na podjecie decyzji :) z gory dzieki za odp 1410472[/snapback] No ja np. mam takiego. Dokręcił się do 2250 (9x250) i to zdaje sie kres jego możliwości . Może jak pokombinuje w wolnym czasie to jeszcze choć to 50 Mhz z niego wyduszę. Choć nie powiem winda wstała i przy 9x280 ale o stabilności to można zapomnieć :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Przy napieciu 1,7 temperatura nie przekracza mi 55*, mam na procu freezera 64 z wentylem 50CMF, mam nieźle wentylowaną budę termaltake ( z otwarta boczna częscią ) i otwarte okno w pokoju, aktualnie 17,5* :D dzisiaj go jeszcze będę ostro kręcił, bo wczoraj zaliczyłem pad systemu i moje plany poszły sie kochać <_< przewiduje podskoczyć w rankingu cinebench :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 (edytowane) 1,7v na Freezer 64 ?! Nie mam pytań… Widać to chyba tylko ja się „pieszczę” z moim CPU i max 1,65v Real… Edytowane 26 Kwietnia 2005 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Kurcze, przeprowadziłęm testy na 1,7v i [gluteus maximus], nic to nie dało, po prostu więcej już nie wyciągnę na Ac :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Wini lubi się „sypać” od temp a przy 1,7v i AC to raczej zimno mu nie było… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Sygnał żeby zacząć robić WC albo Fc <_< , trochę to potrwa.... ciekawe jak mój proc będzie wypadał przy Venice kiedy już będą ogólnodostępne i pare osób z tweka je dorwie do OC :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 (edytowane) Wini lubi się „sypać” od temp a przy 1,7v i AC to raczej zimno mu nie było… 1412307[/snapback] Mardok, powiedz mi zwiększasz coś napięcia LDT Bus i NB przy kręceniu?? Bo właśnie dostałem procka a64 3000+ 0450UPAW ale nie jest tak jak być powinno :/ I dla pewności chcę się spytać :) Odpowiedz jak najszybciej możesz... Pozatym jeszcze pytanko, mam Twin-Moski na M-techach (przejściowo), jaki bios ogólnie wziąć żeby wszystko to jakoś hulało ze sobą? Mam bodajże 414-1. Nie wiem czy to czasem przez to tak słabo mi proc nie idzie (280x9 przy 1.55 full stabile, gość mnie zapewniał że proc robi 300x9 przy 1.45v, po czym w dzisiejszej rozmowie mówi że "Ale ja przecież nie wspominałem że stabilnie" i zaczyna kręcić że max stabilnie uzyskał 9x290 na 1.48V, no to tak puszczam ale dalej kupa, zero stabilności, na co typek "nic takiego nie mówiłem", a 5min wczesniej do mnie to pisał :/ I to poważny gość z TWEAKA i z kontem na allegro mającym 160komentów :/).... No nic chyba będe musiał zbierać na Venica, tylko że wyszło że teraz zamieniłem przysłowiową siekierkęna kijek i to w dodatku musiałem trochę dopłacić :/ Proszę o odpowiedź na moje pierwsze pytanie w szczegółności!! Edytowane 26 Kwietnia 2005 przez mak777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Heh, procki przyjadą , a tu się okaże, ze mamy 30 procków typu "Venice - padaka" :lol: 1411584[/snapback] Dokladnie! Nie widze sensu takiego gania. Przeca nie jest powiedziane ze kazdy Venice kreci sie wymienicie. To bedzie czysta ruletka. A nie daj Boze trafia sie same odpadki? Ja spokojnie czekam az bedzie mozna cos powybierac, a nie rzucac sie slepo dla samej nazwy Venice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 (edytowane) Mardok, powiedz mi zwiększasz coś napięcia LDT Bus i NB przy kręceniu?? Bo właśnie dostałem procka a64 3000+ 0450UPAW ale nie jest tak jak być powinno :/ I dla pewności chcę się spytać :) Odpowiedz jak najszybciej możesz... 1412321[/snapback] W wielu przypadkach podniesienie napięcia chipu do 1,6 poprawiało znacznie stabilność. LDT od biedy można dac na 1,3 - czasami magicznie pomaga przy SuperPi. A co do serii procka, looknij na mój podpis :lol: - IMHO koleś wpuścił Cię w malinki. Na 1,45 to mam maks stable 2520 miałem,a do 2700 potrzebuję 1,6V real. Niby nie jest źle, ale z tym napięciem to na te 2,7 GHz na codzień nie podziałam... Edytowane 26 Kwietnia 2005 przez Hanu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 @mak777: Dla NF4 daj 1,6v a dla LDT daj 1,3v co do biosa to raczej 414-2 powinien bardziej pasować niż 414-1 dla TCCD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 @mak777: Dla NF4 daj 1,6v a dla LDT daj 1,3v co do biosa to raczej 414-2 powinien bardziej pasować niż 414-1 dla TCCD. 1412345[/snapback] Wielkie dzięki chłopaki, idę dalej działać :) Mam nadzieję że cośwymotam, sprawdzałem procka już na Asusie kumpla, jutro z Zenfistem pogadam czy mi udostępni jeszcze jedną DFI i sprawdzę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 a ja jade ekonomicznie wlaczam sobie winde i zapuszczam go 4x200 i napiecie 0,8V i jest spoko bo po co mi wiecej do internetu chyba ze wlaczam cos bardziej wymagajacego wtedy sobie wlaczam szybciej i do testow to juz extreeme:D niesamowity procesor:D hehehe nie dalbym tych 880zl za vience skoro mam dobrego winchestera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 (edytowane) a ja jade ekonomicznie wlaczam sobie winde i zapuszczam go 4x200 i napiecie 0,8V i jest spoko bo po co mi wiecej do internetu chyba ze wlaczam cos bardziej wymagajacego wtedy sobie wlaczam szybciej i do testow to juz extreeme:D niesamowity procesor:D hehehe nie dalbym tych 880zl za vience skoro mam dobrego winchestera 1412520[/snapback] Hehe Lepsze jest wrogiem Dobrego ... ja tam za każde 100MHz na procu jestem w stanie sporo dołożyć :D (takie zboczenie) A co do cen to dramatyzujecie ... po pierwsze to BOX, a po drugie to 3200+ a nie 3000+ ... zwykły winchester 3200+ box to 700-850PLN .... Edytowane 26 Kwietnia 2005 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 "ja tam za każde 100MHz na procu jestem w stanie sporo dołożyć icon_biggrin3.gif (takie zboczenie)" To nie jesteś sam w tym „zboczeniu” to już prawie „grupowy” ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 niedlugo beda samogwalty na forum:D hehe ale co tam myslicie ze nie dalbym sie skusic na szybszego proca?? ja patrze jako racjonalny siedemnastolatek kttory musi sam uzbierac pieniadze na prawojazdy! nie majac stalych dochodow! w przyszlosci jak bede mial prace bede prawdopodobnie czesciej zmienial sprzety:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Ja ktoś jest zainteresowany to tutaj jest post o tym moim nieszczęsnym procku :/ Co najlepsze dopiero teraz się o tym dowiedziałem i jeszcze sięnie wypowiadałem tam :/ No ale przejżyjcie i sami oceńcie... Tylko jak coś to piszcie tam a nie tu bo się zrobi OT tak jak z VENICEm... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Jednak 1,7V to rzeczywiscie za dużo jak na AC, zmniejszyłem i mam nowy wyniczek w cinebenchu, podskoczę w rankingu :-P :-P :-P Screen :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Jednak 1,7V to rzeczywiscie za dużo jak na AC, zmniejszyłem i mam nowy wyniczek w cinebenchu, podskoczę w rankingu :-P :-P :-P 1413164[/snapback] Siuwar jak to nie tajemnica możesz zapodac serie swojego procka? bo ściągnąc radiator i looknąc to 5 minut a napewno na forum takie info by sie prydało szukającym procka.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Sorki, zapomniałem, to jest 0450 WPBW :) ciekawe czy jeszcze takiego znajdziesz i czy będzie tak ładnie chodził :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Sorki, zapomniałem, to jest 0450 WPBW :) ciekawe czy jeszcze takiego znajdziesz i czy będzie tak ładnie chodził :D 1413175[/snapback] patrząc na twoje wyniki chyba warto szukać :-P ale to i tak loteria... heh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 patrząc na twoje wyniki chyba warto szukać :-P ale to i tak loteria... heh 1413178[/snapback] Wdg. tego co mi pisałeś na gg o Twoim też wynikało że będzie się tak kręcił... Chodź na gg dokończyć temat... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Jednak 1,7V to rzeczywiscie za dużo jak na AC, zmniejszyłem i mam nowy wyniczek w cinebenchu, podskoczę w rankingu :-P :-P :-P 1413164[/snapback] yyyyyyyyyyy :blink: WOW :blink: :blink: ale z takim fartem to na twoim miejscu grał bym w toto-lotka :lol: BTW: jak cenisz swojego proca ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Jest bezcenny :D nie jest na sprzedaż w związku z pewna głupią sytuacją o której mi się juz nie chce pisać <_< Jeżeli Venice rzeczywiście okaże sie hitem to moze wtedy puszczę proca nallegro... ale na przeszkodzie wciaż moze stać wspomniana wyzej głupia sytuacja <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pacco Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Witam, pierwszy raz kupuje athlonika, wybor padl na a64 3000 (s939), i teraz nie wiem ktora plyte dobrac... Wiele osob poleca Abita AX8 oraz Asusa A8N-E (minusem jest brak FW) w sumiec ceny podobne (420-450) Ktora Wy bardziej polecacie? wymogiem jest pci-e, dobre mozliwosci krecenia, oraz milo by bylo gdyby posiadala sporo usb'kow oraz FW...a cena ok ~450zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Ktora Wy bardziej polecacie? wymogiem jest pci-e, dobre mozliwosci krecenia, oraz milo by bylo gdyby posiadala sporo usb'kow oraz FW...a cena ok ~450zl 1413285[/snapback] NAPEWNO nie Abita. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 mam okazje za ok 500 pln kupić Winchestera 3000+ BOX ( prawie nówka, kilka dni chodzona) z serii 0450GPMW opłaca się brać? ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszs Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 mam okazje za ok 500 pln kupić Winchestera 3000+ BOX ( prawie nówka, kilka dni chodzona) z serii 0450GPMW opłaca się brać? ;-) 1413354[/snapback] Bierz, a jak sam nie chcesz, to dam Ci za niego 520 + koszt transportu :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 oczywiscie ze brac! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Witam, pierwszy raz kupuje athlonika, wybor padl na a64 3000 (s939), i teraz nie wiem ktora plyte dobrac... Wiele osob poleca Abita AX8 oraz Asusa A8N-E (minusem jest brak FW) w sumiec ceny podobne (420-450) Ktora Wy bardziej polecacie? wymogiem jest pci-e, dobre mozliwosci krecenia, oraz milo by bylo gdyby posiadala sporo usb'kow oraz FW...a cena ok ~450zl 1413285[/snapback] ...jak masz ostry dylemat to może się wstrzymaj do 2006 r., bo wyjdą dwie nowe podstawki Socket M2 i S1. Cała zabawa zacznie się od nowa! Czasy Socket A to były czasy... a teraz zmieniają podstawki jak rękawiczki! :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 (edytowane) ...jak masz ostry dylemat to może się wstrzymaj do 2006 r., bo wyjdą dwie nowe podstawki Socket M2 i S1. Cała zabawa zacznie się od nowa! Czasy Socket A to były czasy... a teraz zmieniają podstawki jak rękawiczki! :angry: 1413641[/snapback] ja raczej jestem piewien że swojego obecnego sprzętu nie zmienię minumum rok. no za wyjątkiem tego że zamienię sobie 6600GT na X800pro. chyba niema sensu czekać na inna podstawkę.... do tego czasu sprzęt na socket A niesamowicie stanieje Sam musiałem sprzedfać DFI nf2 i B-m 2700mhz za niska cenę. Teraz jest najlepsza okazja nabyć NF4. Edytowane 27 Kwietnia 2005 przez dszywala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...