Skocz do zawartości
DeathEvil

winchester 3000+ nowy krol OC!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Nie tak do końca. Mam z 8 tygodnia i jestem zadowolony. Do codziennej eksploatacji leci 267x9 przy napieciu tylko lekko podniesionym napięciu do 1,43V (smartguardian) Temp 28oC bez obciazena (max to 39)

Zauważ, że wyniki powyzej 2600 na forum sa uzyskiwane przy wyzszych napieciach/temperaturach ale wiekszość w codziennej pracy schodzi na 2500-2600 co w porownaniu z moim 2400 mowi ze zdarzja sie przyzwoite wyjatki w 2005. Moja rada: jeżeli kupić z 2005 to najlepiej po selekcji.

Atomel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: Winchester przestal byc krolem :lol:

Teraz bedzie krolowal Venice, z ktrorego na zachodnich stronach wyciagaja

B) ponad 3GHz  B)

1432842[/snapback]

Odkrywcze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: Winchester przestal byc krolem :lol:

Teraz bedzie krolowal Venice, z ktrorego na zachodnich stronach wyciagaja

B) ponad 3GHz  B)

1432842[/snapback]

Sie zobaczy jak to wszyscy na forum powyciągaja ponad 3Ghz....

Heh niektórzy mysla że każdy Venice to maszynka do kręcenia..... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze ja to niektórych ludzi nie rozumiem... Weźmy np. takiego Wrześniaka, pytam ile za proca, a ten odrazu że 670zł... Za proca IMO gorszego od wielu sprzedanych na tweaku za dużo niższą cenę... Potem jeszcze rozmawia z potencjalnym klientem w taki sposób, jakby to była niechciana konieczność... ;/ Pisz że oddałby za 600 po czym że taniej jak za 640zł nie odda... Ludzie co Wy robicie, chcecie sprzedać to rozmawiajcie z klientem a nie łaskę robicie... :mur: Tymbardziej jak się Wam spieszy ze sprzedażą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sekcjonowanym procesorem zawsze są „jaja” gdyż nie kupuje się go na podstawie wartości nominalnej np. 3000+ tylko na podstawie jego nazwijmy to ładnie „umiejętności”. Co za tym idzie wartość takiego proca wynosi tyle ile sobie ceni go sprzedający, a od kupującego zależy czy tyle jest w stanie, chce zapłacić… Tak patrząc na ceny to Wini robiący 2,7GHz jest teraz wart około 650zł i w zasadzie musi być to cena rozsądna bo proca są za tyle sprzedawane i są osoby które je kupują…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mardok, mi tam o cenę specjalnie nie chodziło, choć 670 na dzień dobry to IMO za dużo, ale tak jak mówisz każdy woła ile chce... Ale podejście do kupującego... :) A pozatym jak ktoś chce sprzedać na szybko od ręki to zawsze sprzedaje taniej niż normalna cena rynkowa, tzn. żeby wziać swoją cenę trzeba troszkę poczekać, a od ręki trzeba trochę zejść, takimi prawami się rządzi rynek od niepamiętnych czasów ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam!

ja na moim procku jakoś nie potrafie poszaleć.... jego seria to 0451 EPAW. Max co udało mi sie go puścić przy nie zmienionym napięciu to fsb 240, mnoznik default i ht oczywiście 4. nO! Może ktoś tu na forum ma tez procak z takiej serii to by mógł coś o nim napisać :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh... Na pewno 05 jest slabszym rokiem ale tak jak juz tu wiele razy pisalem - wszystko to loteria - moj jest z 0508 a na codzien smiga na 2.4GHz a od swieta puszczam na 2.7GHz i tez chodzi stabilnie... Takze wszystko zalezy od szczescia i na co sie trafi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chlopaki powiedzcie mi cos na temat tego:

ADA3000DIK4BI

LBBID 0512DPMW

Z624549C51086

1434134[/snapback]

Nieciekawie, 12 tydzien 2005 roku....moze być cienko, ale nie musi B) A nuż trafi sie perełka i bedzie OK :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam pytanie dlaczego komp mi sie wiesza tzn reset przy wchodzeniu do windy z napeiciem 1,65V (proc nawte ni ebyl krecony) dlaczego mozecie mi powiedziec?

chlodznei pentagram 92Cu max obroty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co 1,65 v-core na niekręconego proca...?

Odpowiadając na pytanie, jeśli masz restarty przy tak wysokim v-core to jedyną rozsądną odpowiedzią może być za słaby PSU.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chieftec 360 raczej nie jest za słaby. u mnie ciągnął bez problemu konfig z podpisu bez żadnych zwiech/problemów. (enermaxa raz włączyłem, zanim płyta nie padła) więc to raczej coś innego

Edytowane przez Iwo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi