marcin.mb Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 kto chce kalkulator mocy to tu jest super: www.jscustompcs.com/power_supply Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidose Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Jestem kolejnym przykladem tego ze winchestery 05 to syf totalny. Sam mam procka 0505GPEW i max co mozna z niego wyciagnac to htt250, a zeby stabilnie pracowac musze jechac na htt235. Plakac sie qrfa chce :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Nie tak do końca. Mam z 8 tygodnia i jestem zadowolony. Do codziennej eksploatacji leci 267x9 przy napieciu tylko lekko podniesionym napięciu do 1,43V (smartguardian) Temp 28oC bez obciazena (max to 39) Zauważ, że wyniki powyzej 2600 na forum sa uzyskiwane przy wyzszych napieciach/temperaturach ale wiekszość w codziennej pracy schodzi na 2500-2600 co w porownaniu z moim 2400 mowi ze zdarzja sie przyzwoite wyjatki w 2005. Moja rada: jeżeli kupić z 2005 to najlepiej po selekcji. Atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 :lol: Winchester przestal byc krolem :lol: Teraz bedzie krolowal Venice, z ktrorego na zachodnich stronach wyciagaja B) ponad 3GHz B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 :lol: Winchester przestal byc krolem :lol: Teraz bedzie krolowal Venice, z ktrorego na zachodnich stronach wyciagaja B) ponad 3GHz B) 1432842[/snapback] Odkrywcze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 :lol: Winchester przestal byc krolem :lol: Teraz bedzie krolowal Venice, z ktrorego na zachodnich stronach wyciagaja B) ponad 3GHz B) 1432842[/snapback] Sie zobaczy jak to wszyscy na forum powyciągaja ponad 3Ghz.... Heh niektórzy mysla że każdy Venice to maszynka do kręcenia..... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Eh tak jak by Wini 3GHz nie umiał by zrobić (na zachodnich forach)… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Kurcze ja to niektórych ludzi nie rozumiem... Weźmy np. takiego Wrześniaka, pytam ile za proca, a ten odrazu że 670zł... Za proca IMO gorszego od wielu sprzedanych na tweaku za dużo niższą cenę... Potem jeszcze rozmawia z potencjalnym klientem w taki sposób, jakby to była niechciana konieczność... ;/ Pisz że oddałby za 600 po czym że taniej jak za 640zł nie odda... Ludzie co Wy robicie, chcecie sprzedać to rozmawiajcie z klientem a nie łaskę robicie... :mur: Tymbardziej jak się Wam spieszy ze sprzedażą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Sekcjonowanym procesorem zawsze są „jaja” gdyż nie kupuje się go na podstawie wartości nominalnej np. 3000+ tylko na podstawie jego nazwijmy to ładnie „umiejętności”. Co za tym idzie wartość takiego proca wynosi tyle ile sobie ceni go sprzedający, a od kupującego zależy czy tyle jest w stanie, chce zapłacić… Tak patrząc na ceny to Wini robiący 2,7GHz jest teraz wart około 650zł i w zasadzie musi być to cena rozsądna bo proca są za tyle sprzedawane i są osoby które je kupują… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Mardok, mi tam o cenę specjalnie nie chodziło, choć 670 na dzień dobry to IMO za dużo, ale tak jak mówisz każdy woła ile chce... Ale podejście do kupującego... :) A pozatym jak ktoś chce sprzedać na szybko od ręki to zawsze sprzedaje taniej niż normalna cena rynkowa, tzn. żeby wziać swoją cenę trzeba troszkę poczekać, a od ręki trzeba trochę zejść, takimi prawami się rządzi rynek od niepamiętnych czasów ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 u mnie przy 9x305@1.53V temperatura w stresie max 40st.C przy wentylu @5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
William Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 witam! ja na moim procku jakoś nie potrafie poszaleć.... jego seria to 0451 EPAW. Max co udało mi sie go puścić przy nie zmienionym napięciu to fsb 240, mnoznik default i ht oczywiście 4. nO! Może ktoś tu na forum ma tez procak z takiej serii to by mógł coś o nim napisać :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 ja mam 0451 - chodzi 2.75G/1.53V primestable Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ament_76 Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Eh... Na pewno 05 jest slabszym rokiem ale tak jak juz tu wiele razy pisalem - wszystko to loteria - moj jest z 0508 a na codzien smiga na 2.4GHz a od swieta puszczam na 2.7GHz i tez chodzi stabilnie... Takze wszystko zalezy od szczescia i na co sie trafi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Nie da sie ukryc 05XX to perelki , mialem kilka ktore robily cale 2300mhz 1.6V prime stable :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 (edytowane) Hardcore :D zobaczcie siga kto chetny? :D Edytowane 8 Maja 2005 przez kubasiek1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyker (banan) Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 chlopaki powiedzcie mi cos na temat tego: ADA3000DIK4BI LBBID 0512DPMW Z624549C51086 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 chlopaki powiedzcie mi cos na temat tego: ADA3000DIK4BI LBBID 0512DPMW Z624549C51086 1434134[/snapback] Nieciekawie, 12 tydzien 2005 roku....moze być cienko, ale nie musi B) A nuż trafi sie perełka i bedzie OK :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 No, no Kubasiek zacny wynik! Na jakim to v- core? Gratulki, BTW ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 (edytowane) Dzieki ;] 1.6v to kto wpadnie z pamieciami jakimis fajnymi do mnie ? :D Edytowane 8 Maja 2005 przez kubasiek1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 kubasiek1 stabilne to 2.9G/1.6V ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Stabilnie 2835 na 1.6v..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Uuuuaaa! Kubasiek, to procek z selekcji czy w ciemno brany? No powiedziałbym - rewelacja. Idealny egzemplarz dla "zapatrzonych na" Venice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 a ja mam pytanie dlaczego komp mi sie wiesza tzn reset przy wchodzeniu do windy z napeiciem 1,65V (proc nawte ni ebyl krecony) dlaczego mozecie mi powiedziec? chlodznei pentagram 92Cu max obroty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 A po co 1,65 v-core na niekręconego proca...? Odpowiadając na pytanie, jeśli masz restarty przy tak wysokim v-core to jedyną rozsądną odpowiedzią może być za słaby PSU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwo Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 (edytowane) chieftec 360 raczej nie jest za słaby. u mnie ciągnął bez problemu konfig z podpisu bez żadnych zwiech/problemów. (enermaxa raz włączyłem, zanim płyta nie padła) więc to raczej coś innego Edytowane 8 Maja 2005 przez Iwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Ale wiesz, że jeden zasilacz innemu nierówny. Może akurat jego psu szwankuje? Niech sprawdzi na innym, wtedy poznamy odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Temp ? Wini lubi się grzać a ciepło mu nie służy (przy założeniu ze zasiłka jest „OK.” i mobo nie mówi „NIE”) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 to jak patrzę na te wasze procki i temp. to wnioskuję że grzeją się mniej niż bartony przy takich samych częstotliwościach :) POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Eh nie można tych CPU porównywać do bartonów, szczególnie pod względem temp, gdyż Wini znacznie szybciej mówi „NIE” niż barton… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...