Skocz do zawartości
DeathEvil

winchester 3000+ nowy krol OC!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

"NO I OCZYWIŚCIE WIELKA [gluteus maximus]! PROCA NIE MA! JA POWOLI KONCZE CIERPLIWOŚĆ. JAK SIE WKUR.WIE A BEDZIE TO LADA DZIEN TO ROBIE TAAAAAAAKI BOJKOT FIRMY AMASOFT ZE NIKT! DOSŁOWNIE NIKT TAM NIC JUZ NIE KUPI! TO JEST OSTATNIE OSTRZEŻENIE. JA STRACE 20 ZŁ NA ZMIANIE PROCA ALE AMASOFT GRUBA KASE NA BRAKU KLIENTÓW :["

ja chrzanie net i wsie sklepy.

poczawszy od allegro, przez braw, komputronik wsie mniej lub wiecej daly ciala.

wrocilem do starych zwyczajow i kupuje tylko na gieldzie w wawie na batorego.

widze co mam w pudle, serie proca itp.

do tego mozna sie potargowac.

i ta przyjemnosc zakupow.

Net i zakupy maja w nim sens ale nie w rzeczpospolitej kretcko zlodziejskiej.

pzdr

1308466[/snapback]

witam wszystkich ja tez mam problemy z tym sklepem jaak pisalem wczesniej czekałem na proca 2 tyg i sie nie doczekałem, a teraz czekam na kase i czekam juz następy tydzien i nic.

a moze byśmy sie tak do nich przejachali w kilku i ........ :mur:

to są oszuści niech nikt u nich nie kupuje

dzisiaj zgłaszam całą tą sprawe na policje, bo juz sił nie mam na nich

Edytowane przez Nierealny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"NO I OCZYWIŚCIE WIELKA [gluteus maximus]! PROCA NIE MA! JA POWOLI KONCZE CIERPLIWOŚĆ. JAK SIE WKUR.WIE A BEDZIE TO LADA DZIEN TO ROBIE TAAAAAAAKI BOJKOT FIRMY AMASOFT ZE NIKT! DOSŁOWNIE NIKT TAM NIC JUZ NIE KUPI! TO JEST OSTATNIE OSTRZEŻENIE. JA STRACE 20 ZŁ NA ZMIANIE PROCA ALE AMASOFT GRUBA KASE NA BRAKU KLIENTÓW :["

witam wszystkich ja tez mam problemy z tym sklepem jaak pisalem wczesniej czekałem na proca 2 tyg i sie nie doczekałem, a teraz czekam na kase i czekam juz następy tydzien i nic.

1310231[/snapback]

Mialem tam kupic swoje mobo. Ale podswiadomie wiedziony instynktem, wybralem jednak oferte z Imperium.

Mialem nosa.

Jakby co to ja sie pisze na "wyjazd" :twisted2:

Edytowane przez dem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem tam kupic swoje mobo. Ale podswiadomie wiedziony instynktem, wybralem jednak oferte z 1310243[/snapback]

Dobra cene maja na SLI-DR, firma spoko koles ja sam prowadzi w domu, przez to odchodzi mu duzo kosztów i ma niskie ceny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1310231[/snapback]

Witam

No to juz jest kpina jakich malo, !! trzeba bylo tak od razu !! chcesz wyludzic od nas kolejne pieniadze !! No tego nigdy nie zrozumie, jak tak można !!! Wszystkich zainteresowanych forumowiczych otrzymaniem potwierdzenia zapraszam na maila !!

A tego pana "nierealny" z całą stanowczościa zgłaszam w poniedziałek na policje !! żadnych wyłudzeń !!

Owszem zdażało się że coś zawaliliśmy, ale zawsze, powtarzam zawsze prostujemy to. tak, żeby wszyscy w miare możliwości byli zadowoleni.

To jest chamstwo i kpina takie oszczerstwa :mur: i nie jeden paragraf znajde na tego pana !!

Wszystkich chętnych do odwiedzenia nas. ZAPRASZAM, nie mamy nic do ukrycia !!!

Uszanowanie dla forumowiczów , po za szczególnymi wypadkami chamstwa !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ho, ho, panowie nie tak ostro. Wszyscy wiemy na forum, że takie czy inne problemy były na linii klient-Amasoft, ale na Odyna, po co się od razu najazdami i Policją straszyć? Trochę spokojniej....

Panie Adamie (cyb3728), może stanowczo, jednym konstruktywnym postem wyjaśniłby Pan dlaczego były problemy z dostawą procków, płyt i faktur za towary. Wszyscy chyba zrozumieliby jeśli przyczyny były spowodowane jakimiś konkretnymi wydarzeniami. A tak, ludzie się niecierpliwią, atmosfera gęstnieje, forumowicze tracą nerwy, Pan zapewne część potencjalnych klientów. Prosimy o sprostowanie.

BTW - ja otrzymałem fakturę za MoBo i liczę, ze w niedługim czasie cała reszta kolegów również wszystko to na co czeka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ho, ho, panowie nie tak ostro. Wszyscy wiemy na forum, że takie czy inne problemy były na linii klient-Amasoft, ale na Odyna, po co się od razu najazdami i Policją straszyć? Trochę spokojniej....

Panie Adamie (cyb3728), może stanowczo, jednym konstruktywnym postem wyjaśniłby Pan dlaczego były problemy z dostawą procków, płyt i faktur za towary. Wszyscy chyba zrozumieliby jeśli przyczyny były spowodowane jakimiś konkretnymi wydarzeniami. A tak, ludzie się niecierpliwią, atmosfera gęstnieje, forumowicze tracą nerwy, Pan zapewne część potencjalnych klientów. Prosimy o sprostowanie.

BTW - ja otrzymałem fakturę za MoBo i liczę, ze w niedługim czasie cała reszta kolegów również wszystko to na co czeka.

1310582[/snapback]

Ok, wiec :

- Jest tylko jedna osoba, która rzeczywiście razem z plyta DFI miala dostac procek i niestety z przyczyn niezaleznych ode mnie, niedopatrzenie przez pracownika otrzymala same pudelko !! W ostatecznym rozwiazaniu, zgodzilismy sie na zwrot kasy za procek i otrzymal ja !! Sprawdziliśmy to.

- Nie zdarzyło nam sie zeby ktoś nie dostał mobo !!

- co do faktur - sprawa wyglada nastepujaco: w zwiazku z pomylkami i niekompetencja pracownika w magazynie niestety zostalem zmuszony go zwolnic i tym samym juz od pewnego czasu ok 3 tygodni zapierdalam na froncie SAM, z jednej strony staram sie być ON-LINE, a z drugiej siedze na magazynie i robie porzadki i czyszcze kwiatki jakie narobil pracownik.

W zwiazku z brakiem czasu, i masy roboty narosly opóźnienia w wystawianiu faktur i ich wysylce !! Jednak zapewniam każdy ją dostanie. Jeśli czeka już zbyt długo prosze sie przypominać. Niestety spraw na glowie jest mnóstwo i nie pamiętam każdej rozmowy telefonicznej.

Jeszcze raz pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja czekam na pieniądze, bo oczywiscie proca selekcjonowanego nie dostane (cytuje "w sprawie proca niestety nie pomożemy"). Fima amasoft dała mi termin ze w poniedziałek kasa bedzie u mnie na koncie. Juz ten termin dziele przez nie 2 a 10 opierajac sie na ostatnim "dotrzymywaniu" terminów. Jesli chce Pan pokazać ze jest Pan rzetelny to prosze dopilnować aby te pieniądze były w poniedziałek na moim koncie.

Bay the way! Przydałoby się zmienić opis na aukcji allegro bo sie tam chwalicie ze tydzien 44 a takowych nie macie.

Pozdrawiam i czekam na:

- pieniądze za procesor

- fakture za MoBo

Stachowiak - BYDGOSZCZ

I niech Pan sprawdzi 5 razy mój nr konta aby nie bylo ze moja wina ze kasa nie doszła bo przypadkiem na inne konto pojdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..........

- co do faktur - sprawa wyglada nastepujaco: w zwiazku z pomylkami i niekompetencja pracownika w magazynie niestety zostalem zmuszony go zwolnic i tym samym juz od pewnego czasu ok 3 tygodni zapierdalam na froncie SAM, z jednej strony staram sie być ON-LINE, a z drugiej siedze na magazynie i robie porzadki i czyszcze kwiatki jakie narobil pracownik.

W zwiazku z brakiem czasu, i masy roboty narosly opóźnienia w wystawianiu faktur i ich wysylce !! Jednak zapewniam każdy ją dostanie. Jeśli czeka już zbyt długo prosze sie przypominać. Niestety spraw na glowie jest mnóstwo i nie pamiętam każdej rozmowy telefonicznej..........

1310632[/snapback]

Hmm wg prawa jest max 7 dni na wystawienie FV i dostarczenie jej klientowi i nikogo w US nie interesuja problemy jakie ma sprzedawca. Co do problemow z magazynem to moze zwykly brak przeszkolenia tego pracownika, czyli zaniedbanie pracodawcy. Zreszta magazyn nigdy nie wystawia FV tylko dzial handlowy, magazyn co najwyzej wystawia dok. WZ (wydanie zewnętrzne towaru), a handlowiec wystawia FV i dolancza ja do przesylki/ wysyla poleconym na adres klienta.

Tak to wyglada w normalnych firmach (action/ pronox).

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO dorwalem jeszcze lepszy model procusia, oczywiscie juz siedzi w mojej budzie, seria ta sama co moj poprzednik ale lepiej sie kreci i na nizszym napieciu. Teraz to 9x300MHz 2700MHz (wczesniej 9x295 2655MHz) i teraz napiecie 1.475 wczesniej 1.5v, wyniczek w marku 2001 podskoczyl o 500pkt, juz niedlugo bedzie 30K :P no i super PI 16M juz jest 13m 2sek - jutro screeny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Składam kompka na Athlonie WC 64 3000+ i chciałbym się dowiedzieć czy dzisiejsze serie można też z łatwością podkręcać... sprowadzam sprzęt z Niemiec, tam jest dużo taniej i Winniczek 3000 kosztuje 450 zł. Tylko nie wiem czy nie bardziej się opłaca iść na warszawską giełdę i poszukać jakiegoś sprzed lub 50 tygodnia? Więc jak jest z prawdopodobieństwem, że taki procek będzie się kręcił w porównaniu z zakupem na giełdzie... i jakie mogą być różnice... bo nie musi być najlepszy w OC:) Chce puścić ramy na 333 (vitesy) synchro (jeśli ramy tyle pójdą - ponoć MSI diamond ma jakoś usprawnioną obsługę ramów... no i wiem że teraz synchro nic nie dale:) ale ładnie tak wygląda:) HTT- 3X333, CPU- 8X333?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cukier:

ClockGen NF3/4 ?

@Obidion:

Zrobisz na A-Datach 333MHz i pewnie jeszcze 2x512MB to jesteś mistrz, a co do proca to czemu z przed 50 tygodnia ? Przecież 50tyzien bardzo ładnie się kreci tylko od 51 (włącznie) w górę już jest nie wesoło :/

Edytowane przez Mardok =:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Składam kompka na Athlonie WC 64 3000+ i chciałbym się dowiedzieć czy dzisiejsze serie można też z łatwością podkręcać... sprowadzam sprzęt z Niemiec, tam jest dużo taniej i Winniczek 3000 kosztuje 450 zł. Tylko nie wiem czy nie bardziej się opłaca iść na warszawską giełdę i poszukać jakiegoś sprzed lub 50 tygodnia? Więc jak jest z prawdopodobieństwem, że taki procek będzie się kręcił w porównaniu z zakupem na giełdzie... i jakie mogą być różnice... bo nie musi być najlepszy w OC:) Chce puścić ramy na 333 (vitesy) synchro (jeśli ramy tyle pójdą - ponoć MSI diamond ma jakoś usprawnioną obsługę ramów... no i wiem że teraz synchro nic nie dale:) ale ładnie tak wygląda:) HTT- 3X333, CPU- 8X333?

1313408[/snapback]

Podobnież tegoroczne serie dą do kitu. fama głosi że trzeba lukać za porckami najdalej do 50 tygodnia 2004 czyli z numerem 0450 lub mniejszym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Obidion:

Zrobisz na A-Datach 333MHz i pewnie jeszcze 2x512MB to jesteś mistrz, a co do proca to czemu z przed 50 tygodnia ? Przecież 50tyzien bardzo ładnie się kreci tylko od 51 (włącznie) w górę już jest nie wesoło :/

1313409[/snapback]

Napisałem sprzed lub z 50:)

Edytowane przez Obidion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kerdey:

To ja cię w takim razie proszę o screen z 16MB SuperPI i zakładkami z CPU-Z za CPU i Memory, zobaczę uwierzę i zwrócę honor. No chyba że wyskoczy z tymingami 3,4,4,11 lub cos podobnego to w tedy nie mamy o czym rozmawiać.

Edytowane przez Mardok =:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komu chcesz wciskać ten kit? Mam te A-Data i nie ma bata by tyle STABILNIE chodziły. Uruchomić to się i moze uruchomią, ale na kiepawych timingach rzędu 3-5-5-15 albo podobnie,a to kompletnie mija się z celem. I jeszce powiesz, że 2x512? Daj no tu screena jakiegoś z SuperPi/Prime i Cpu-Z jednocześnie to przeproszę Cię oficjalnie, ale teraz powiem tak - "bujać to my ale nie Nas"....

UPDATE:

Wszystko wyjaśnione, zaszło nieporozumienie - chodzi o dzielnik 166

Edytowane przez Hanu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, właśnie gadam z kumplem który dorwał proca z drugiego tygodnia 2005 roku :blink: , proc powyżej 2100MHz robi jazdy takie, że masakra, jeżeli to nie odosobniony przypadek to trzymajcie się chłopaki jak najdalej o takich serii...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)+Mar 6 2005, 22:38-->

CYTAT(Mardok =:) @ Mar 6 2005, 22:38)
@kucyk:

Jak byś czytał kilka stron wstecz to byś wiedział że ten „przypadek” już był przerabiany. I tak to prawda wychodzi ze wszystkie proca z 2005 to mniejsze lub większe padaczki.

1314260[/snapback]

przeoczyłem :D

więc potwierdzam to co napisałeś, kolejny przykład B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Padaczki? Mało powiedziane. To jest tragedia. Może AMD za słabo szła sprzedaż modeli 3800 i 4000 przez stosowanie OC i się "inżyniery postarały" o zahamowanie tak przecież Nam miłego procederu :wink:

Edytowane przez Hanu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Hanu:

Chciałem napisać "gó.wno" ale nie wiedziałem czy wypada ;)

A prawda jest taka ze kończy się produkcja tego stepingu i szykuje się E0 wiec to są pewnie odpady/resztki/niedobitki aby tylko coś posłać na rynek…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a w ajki sposób to zrobili?

1314317[/snapback]

W taki sam sposób jak z Athlonami, Bartonami w ostatnim czasie, stare zapasy magazynowe które byly przez caly okres produkcji odkladane do magazynów, procki które mial jakies male wady, np ukruszone rdzenia, takie procki trafily do polski i sprzedawaly sie w sklepach w ostatnim czasi tyle AMD bylo na serwisie co przez 2 lata :)

Te procki nawet nie mial nr seryjnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie da się go pocisnąć więcej? Jak 2700 na 1,475 to może 2750-2770 osiągniesz na 1,55-1,6....

Jakie masz temp. w Prime? Przechodzi w ogóle Prime?

1312936[/snapback]

wiesz no wlasnie mnie to dziwi, sprawa wyglada tak: proc sie uruchamia na 2780MHz - 309x9 przy napieciu 1.575 wchodzi nawet winda (nizej screen) ale niestety stabilnosc kiepska superPI wywala po 6 loopie, dawalem wieksze napiecie i to samo

wychodzi jak by 2700MHz bylo granica i koniec pare MHz wyzej u juz stabilnosci nie ma nie zaleznie od napiecia

na 2700MHz superPI przeszedl bez problemu 13m 03s. Sp2004 tez 3DMarki tez, jezeli chodzi o temp to w idle 29-30stp

w stresie 45-46

superPI 16M

Dołączona grafika

tutaj 2780MHz

Dołączona grafika

a tuaj 3DMark 2001

Dołączona grafika

Edytowane przez Jordi23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, jakbym widział sytuację u siebie :wink: Powiem wiecej, odpalic windę to mogę sobie na 2700 przy 1,4V, ale stabilność to to 2700 uzyskuje dopiero przy 1,6V.

Interlooper coś pisał ostatnio, że miał procki co fikały ładnie do 2700 na niskim napięciu, a dalej jakby je ktoś młotem przyje....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)+Mar 7 2005, 12:15-->

CYTAT(Mardok =:) @ Mar 7 2005, 12:15)
Nie tylko u was tak jest niestety… 2,7GHz no problem ale jak chce więcej to już zaczynają się schody :/

1314945[/snapback]

hehe ja dokładnie doszedłem do Twojego wyniku 2718 czyli 9x302 jak zaczęły pierwsze błędy, więc zjechałem na 299 (w biosie! w CPU-Z pokazuje 300,3???) i wszystko jest OK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi