Szuwar Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Czy możecie mi podac nazwę jakiegos programu który pokaże mi pod windowsem taktowanie htt?? Dzięki z góry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocash_lp Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 cpu-z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Hmm żle sformułowałem wypowiedż, zależy mi na mnożniku Htt, wiem że cpu-z podaje taktowanie, NVmonitor podaje mi taktowanie szyny Htt ale przy screenie sie chowa :-( Chcę zrobić screena bo udało mi się wrzucić Htt na 1250MHz :-P Słyszałem ze nic to nie daje, ale jednak podobo przekroczenie bariery 1000Mhz było nie polecane..... a ja mam troszkę więcej:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Nie ty jeden i nie ostatni sam osobiście miałem koło 1300 w windowsie w zasadzie bardziej przez przypadek niż celowo (zapomniałem obniżyć mnożnik) wiec nie ma się czym chwalić… a poza nTune to chyba nic innego nie podaje HTT po pomnożeniu… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Eeee to [gluteus maximus]. myślałem że w końcu cos wiecj mi się udało niz innym :-P BTW: jak myślicie czy warto ryzykować i kupować 3000+ z tego roku czy szukać sprawdzonych serii z 04?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 A64 Tweaker podaje mnożnik HTT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Batalie czas zacząć :D Cel: A64 winchester 3000+ (0505) Zasoby: Asus A8N-SLI, A-Data 2x512MB 500MHz, SpiderEx na CPU (nie pytajcie jak :P), Smart na NB.... Wyniki będą jutro lub pojutrze ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 W koncu ktos (Outlander) zaryzykował :-P Mam nadzieję ze łądnie będzie chodził w w ten weekend stanę przed wyborem nowego proca i mam chrapke na takiego 3000+ z 2005..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Hym jak do tej pory były same procesory 0305 i to były konkretne padaczki teraz widzę że już jest 0505 może ten w końcu coś pokaże… Jak sprawdzisz, daj znać jak się kreci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 (edytowane) Pomęczę go jak tylko wrócę do domu ... Ale obawiam się że wiele z niego nie wycisnę, moja zasiłka choć bardzo dobra to może być za słaba ... EDIT: Z drugiej strony ciągnęła bartka 2500+ na 2400MHz (zablokowany mnożnik) i nawet się nie męczyła, a bartki ciągną więcej .... Bartek: 2400MHz na 1,825V -> ~103W Winch: 2700MHz na 1,4V -> ~87W (2700MHz bardzo optymistyczne założenie ;)) Edytowane 14 Marca 2005 przez Outlander Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 A co ma nie wytrzymać.... Zulusman jechał spory czas na jakimś NoName 400W i chodziło całkiem ok. Nie spodziwałbym się wiele po 0505. Stawiam na góra 2500 przy 1,55V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 NoName mają to do siebie że chodzą ok póki nie przestaną :D A wtedy płacz i zgrzytanie ... spalonego kompa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Winch: 2700MHz na 1,4V -> ~87W (2700MHz bardzo optymistyczne założenie ;)) 1327617[/snapback] ja bym obstawiał ok. 100W - z tego co pamietam 3000+ ma ok 67W -> 67W/1800*2700=100W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Winch: 2700MHz na 1,55V -> ~106W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszs Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Winch: 2700MHz na 1,55V -> ~106W 1327755[/snapback] Przetestowales juz ???? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 (edytowane) Pierwsze były testy systemu: płyta 310MHz bez zająknięcia - dalej nie ciągne bo i poco pamiąci do 250MHz bez podnoszenia nap. (czy to normalne że pamieci DDR500 muszą miec podniesione napięcie do pracy z nominalnymi ustawieniami ??) A potem CPU: 2250MHz @ 1,4V (9x250) = :) ... 2386MHz @ 1,4V (9x265) = :( 2386MHz @ 1,50V (9x265) = :) 2386MHz @ 1,55V (9x265) = :) ... 2430MHz @ 1,55V (9x270) = :cry: (system działa, Prime nie) 2501MHz @ 1,55V (9x277) = :cry: (system działa, Prime nie) Uwaga natury ogólnej: jeśli wierzyć CPU-Z to przy ustawieniu 1,55V płyta daje w najwyżej 1,5V :blink: No tak ... Czy ustawie w biosie 1,5V czy 1,55V wynik jest ten sam ... 1,5V :mur: Edytowane 14 Marca 2005 przez Outlander Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Koleś z amasoftu mnie oszukał. Teraz powiedział ze nie odda kasy, bo proc ktory mi wyslal działa :blink: i jak co to on moze "ekspertów" sądowych wzywać. Nie polecam. Dałem mu czas do środy na zwrot kasy bo oczywiscie nadal jej nie dostałem. Jesli jej nie dostane zglaszam sprawe na Policje i do Urzedu Skarbowego. Tyle odemnie. Nie polecam oszusta, ale poki nie dostane tego co należy do mnie - nie odpuszcze. Sorry za OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misobol Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Nie rozumiem dlaczego sie tak dzieje. Dzis czytalem komentarze negatywne na allegro tego kolesia. Dlaczego allegro jeszcze go nie skasowalo skoro oszukal tylu ludzi.... w pale sie nie miesci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 @Outlander: Eh wychodzi z tego że sytuacja podobna jak 0305 :/ @.:Solid_Snake:.: Hym, dziwne ja powiedziałem „grzecznie i ładnie” że przydała by mi się faktura tylko raz na GG i 2dni potem miałem ją już w domku.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Nie rozumiem dlaczego sie tak dzieje. Dzis czytalem komentarze negatywne na allegro tego kolesia. Dlaczego allegro jeszcze go nie skasowalo skoro oszukal tylu ludzi.... w pale sie nie miesci. 1328688[/snapback] Skasowali go. Powiedział mi ze dostalem proca ktorego mialem dostać czyli 3000+ a seria nie jest ważna bo podkrecając proca łamie certyfikat AMD i łamie prawo :blink: bo uzywam nie z przeznaczeniem podnosząc napieci,e ze nikt mu nic nie zrobi ze nie jest 0444 i tylko jego wola ze zwraca kase. I ze sie pytał prokuratora ze mu nikt nic nie moze zrobić ze seria inna. A jak byk w opisie pisze ze tydzien 44 jeszcze specialnie wyszczegolnione zeby klientow zwabić. Teraz powiedzał ze czeka na zwrot z banku bo wyslal mi kase a ja jej nie dostałem i on tez zwrotu nie dostal i niby ze ja wziolem kase i proca :lol: Powiedział ze w czwartek bedzie miał miał odpowiedz z banku 0_o. Jestem Ciekaw! Prosze Panie Adamie! Ma Pan szanse uratować swoje imie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars77 Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Mardok... tez grzecznie i ładnie mowilem-2 tygodnie... dopiero cos sie "rusza" jak zmienisz ton-ale niekoniecznie moze sie ruszyc-tez dal sobie czas do czwartku tylko ,ze ja jeszcze zadnego proca nie widzialem a od 2 tygodni slysze..."jutro na pewno bedzie" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Coś dla rozładowania atmosfery :D Hmmmm chyba przesadziłem z podkręcaniem proca :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 (edytowane) @mars77: Mnie w wasze „problemy” z Panem Adamem proszę NIE mieszać, powiedziałam tylko i wyłącznie jak sprawa wyglądała u mnie. @Outlander: Ty się ciesz bo mi tam czasem VCore w „minusach” podaje ;) BTW: I skończcie już ten O/T o „Amsoft i tak dalej” bo to już jest naprawdę nudne i syf w temacie który miał być o procesorze o ile się nie mylę a nie o problemach z jego „dostaniem”. Edytowane 14 Marca 2005 przez Mardok =:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars77 Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 a kto Cie miesza??? na takiej zasadzie jak ty solidowi, ja odpowiedzialem tobie... pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Ludzie darujcie sobie... załóżcie sobie nowy topic, bo zrobiliscie syf już w wątku o DFI teraz tutaj... Swoją drogą gratulacje moderatorom za wspaniałą pracę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikołaj88 Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 nie martw sie outlander. ja mam 0501 i mi prime najwyzej przy 2450 przechodzi, niezaleznie czy dam napiecie 1,5 czy 1,65v. ale moze to wina zasilki (Deer 400W :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 To niech ktoś sie chociaż do tego odniesie. Nie jest to OT bo w koncu dotyczy tematu. Chodzi o ten cytat: "(...)Powiedział mi ze dostalem proca ktorego mialem dostać czyli 3000+ a seria nie jest ważna bo podkrecając proca łamie certyfikat AMD i łamie prawo bo uzywam nie z przeznaczeniem podnosząc napiecia i okradając AMD" Co wy na to :blink: :lol: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 @.:Solid_Snake:. Nie łamiesz prawa tylko warunki gwarancji a to nie jest przestępstwem… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 :)+Mar 14 2005, 23:49--> CYTAT(Mardok =:) @ Mar 14 2005, 23:49) @.:Solid_Snake:. Nie łamiesz prawa tylko warunki gwarancji a to nie jest przestępstwem… 1328837[/snapback] To samu probowałem mu wytlumaczyc, ale on wie "lepiej". Dobra - koniec OTowania. Fajny awatar? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Hmm, stanałem przed kupnem nowego proca, będzie to właśnie 3000+ Którą seria z tych najlepiej podkręcajacych sie ( z tego co czytałem to 45 48 i 50 tydzień ) jest jednak niezaprzeczalnym królem OC ?? dzięki z góry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...