Skocz do zawartości
DeathEvil

winchester 3000+ nowy krol OC!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

panowie a ja mi sie procek strasznie grzeje:( na nie kręconym mam 44-48stopni przy otwartej budzie;( pasta ceramiczna od arctic silver

1397877[/snapback]

Hehe a ja mam biosa 1,6 i pokazuje mi temp. na procu od 6 do 10 stopni :D I co ja mam powiedzieć :lol:

Dobrze że używam panela coolermaster aerogate 2 i czujnika termicznego. Pokazuje mi na wyświetlaczu 30 stopni w windzie i 40-42 w stresie :)

I to ma sens. A proc skręcony na 2200 MHz(9x245).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bynajmniej tak nie jest :)

p4 lepszy w sandra multimedia w super pi a64 2.6GHz to miniej/więcej p4 3.9GHz

1398220[/snapback]

Spoko, ale kto z normalnych ludzi (my, a raczej większosć tu piszących nie ma normalnego podejścia do komputera :D) będzie przeprowadzał testy arytmetyczno-logiczne? 3.7 GHz P4 zjada Athlona 2.5 GHz na śniadanie we wszystkim, prócz gier, benchmarków i innych dupereli opartych na matematyce. Kodowanie filmów, programy użytkowe, graficzne lepiej działają na P4 z HT.

Co do pytania czy 2.5 GHz Athlon 64 czy P4 3.0 GHz... oczywiście Athlon pokara P4 niemiłosiernie. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz rozumiem ze jedzisz bez IHS ?? czy tylko przesmarowales lepiej i zalozyles od nowa ???

1397308[/snapback]

Tak bez IGSa.

Taka kropka na srodek jest dobra jak sie uzywa jakiegos bialego gowna co daja czasami do kompletu z coolerem.

Jak nakladasz jakiegos np Arctic Silvera to jest na tyle gesty i skondensowany ze trzeba rozprowadzic recznie bo sam sie nie rozplynie po rdzeniu.

1398048[/snapback]

Uzywalem wszystkich produktów arctic siver (1.2.3.5) i na wszyskich najlepsze efekty dawala mala kropka na srodku, pod wplywem temperatury i nacisku sama sie rozplywala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm o to własnie chodzi że radiator jest ciepły w dotyku

moze nie parzy ale jest bardzi ciepły:( hmm no ja nałozyłem te ceramiczną od silvera i rozsmarowałem ją po całym procku

1398304[/snapback]

Moze masz cieplo w pokoju i slaby przeplyw powietrza w budzie? U mnie radiat az taki mocno cieply nie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

buda otwarta, w strona konca budy wieje 120x120

z tyłu budy wyciąga 80x80. okno otwarte na oścież, kable poukładane jak sie tylko dało... dziwna sprawa bo ściągnałem radiator, starłem troszke tej ceramiki i teraz jest w widzie 38-42stopnie, w max stresie 50. Tzn max stres uważam ripowanie filmu, po 20 minutach temp utrzymuje sie na poziomie 49-50, jak z gry alt+tab wyjde to jest tak 46-48 a radiator jest letnio ciepły, na oko z 42-45 stopnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko, ale kto z normalnych ludzi (my, a raczej większosć tu piszących nie ma normalnego podejścia do komputera :D) będzie przeprowadzał testy arytmetyczno-logiczne? 3.7 GHz P4 zjada Athlona 2.5 GHz na śniadanie we wszystkim, prócz gier, benchmarków i innych dupereli opartych na matematyce. Kodowanie filmów, programy użytkowe, graficzne lepiej działają na P4 z HT.

Co do pytania czy 2.5 GHz Athlon 64 czy P4 3.0 GHz... oczywiście Athlon pokara P4 niemiłosiernie. :D

1398262[/snapback]

Ja bym to ujął tak Athlon64 2.5GHz radzi sobie znacznie lepiej od P4 3.7Ghz prawie we wszystkim oprócz niektórych benchmarków i zoptymalizowanych programów pod P4 do obróbko wideo i dźwięku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Anomandarist

po 20 minutach temp utrzymuje sie na poziomie 49-50, jak z gry alt+tab wyjde to jest tak 46-48

to biorąc pod uwage ze max temp wynosi 69 stopni to 48 - 50 to bardzo dużo dla athlona 64

patrząć jak np. barton 2500 M ma max temp 85 stopni przy pożądnym podkreceniu osiąga 50 stopni. looz

czy dobrze wnioskuje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale porownajcie ceny p4 3,7ghz i a64 2500mhz! w sumie to jest łatwiejszy wybor bo wiadomo ze kazdy a64 939 pojdzie na 2500mhz (jeszce nie widzialem aby komus nie poszlo) a nie slyszalem zeby jakis pIV 3,0 krecil sie wszytskim do 3,7ghz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale porownajcie ceny p4 3,7ghz i a64 2500mhz! w sumie to jest łatwiejszy wybor bo wiadomo ze kazdy a64 939 pojdzie na 2500mhz (jeszce nie widzialem aby komus nie poszlo) a nie slyszalem zeby jakis pIV 3,0 krecil sie wszytskim do 3,7ghz

1398860[/snapback]

Oj to mało widziałeś - sam miałem 2 x winni 3000+ padaki jeżeli chodzi o OC.

Jeden max stabilnie 2,2GHz , drugi 2,3GHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi