Hanu Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Jednak 1,7V to rzeczywiscie za dużo jak na AC, zmniejszyłem i mam nowy wyniczek w cinebenchu, podskoczę w rankingu :-P :-P :-P 1413164[/snapback] Matko Boshka Eklektyczna! :blink: 2,9 GHz na AC.... Jedno jest pewne - w Totka to ty bracie już w tym życiu nie wygrasz - limit szczęścia wyczerpany. Fantastyczny procek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 :-P Czesc mam jedno pytanie? :-P Mam pamieci DDR 400 i ustawione HT standardowo. A jak bym chcial je ustwaic na 4X250 to czy musze miec pamieci DDR 500. Czy jest to jakas zaleznosc, ze jezeli HT na x200 to wystarcza pamieci DDR 400, a jak Ht na x250 to musza byc pamieci DDR 500? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 :-P Czesc mam jedno pytanie? :-P Mam pamieci DDR 400 i ustawione HT standardowo. A jak bym chcial je ustwaic na 4X250 to czy musze miec pamieci DDR 500. Czy jest to jakas zaleznosc, ze jezeli HT na x200 to wystarcza pamieci DDR 400, a jak Ht na x250 to musza byc pamieci DDR 500? 1413826[/snapback] Nie, poprostu puszczasz ramki asynchronicznie ;] Pozatym czytaj faq a64 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam! Otóż zapewne będę brał tego proca (3000+ 0450GPMW) tylko gościu powiedział, że nie ma dysku i raczej nie będę mógł przetestować proca w windowsie. Będę jedynie mógł odpalić kompa i spod biosu i dosu testować. Czy jakaś możliwość przetestowania proca pod względem stabilności (na default oraz po jakimś oc) nieuruchamiając windowsa? byłbym baaardzo wdzięczny za pomoc i rady co zrobić... :wink: Edytowane 27 Kwietnia 2005 przez enigma_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suprboar Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 ma moze ktos o mozliwosciach procow z 9 tygodnia?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Matko Boshka Eklektyczna! :blink: 2,9 GHz na AC.... Jedno jest pewne - w Totka to ty bracie już w tym życiu nie wygrasz - limit szczęścia wyczerpany. Fantastyczny procek. 1413825[/snapback] powiedz siuwar ile on szedł na default Vcore ?? i czy niewielki podniesienie napięcia dużo dawało? np. 1,4- xxxMHz 1,425 i 1,45 ile MHz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasslehoff Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Witam! Otóż zapewne będę brał tego proca (3000+ 0450GPMW) tylko gościu powiedział, że nie ma dysku i raczej nie będę mógł przetestować proca w windowsie. Będę jedynie mógł odpalić kompa i spod biosu i dosu testować. Czy jakaś możliwość przetestowania proca pod względem stabilności (na default oraz po jakimś oc) nieuruchamiając windowsa? byłbym baaardzo wdzięczny za pomoc i rady co zrobić... Jest tylko taka czy sie komp wogole uruchomi ale to marne sprawdzenie, gdyz nie testuje stabuilnosci pod systemem w jakiej kolwiek amplikacji. Ja bym go bral nawet w ciemno bo wiekszosc sie kreci bardzo dobrze. A najbardziej polecam czekac na Venice :) Chyba sie tak nie spieszysz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 na venice mnie nie bedzie stac... ceny nie spadna tak jak ludzie mowia bo to sie nie bedzie oplacac... takie moje zdanie... coz a proca chyba wezme. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 na venice mnie nie bedzie stac... ceny nie spadna tak jak ludzie mowia bo to sie nie bedzie oplacac... takie moje zdanie... coz a proca chyba wezme. :wink: 1414033[/snapback] pewnie chodzi ci o procka z allegro z aktualna ceną 399zł? tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 (edytowane) na venice mnie nie bedzie stac... ceny nie spadna tak jak ludzie mowia bo to sie nie bedzie oplacac... takie moje zdanie... coz a proca chyba wezme. :wink: 1414033[/snapback] ceny Venice nie będą się różnić od cen winchesterkow na początku mogą, ale szybko się to unormuje Tylko na rynku wtórnym będą różnice AMD sprzedaje 3000+ winnie w tej samej cenie co 3000+ Venice !!! :-P Edytowane 27 Kwietnia 2005 przez majkel84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 @majkel84 Pamiętam że z biegu wrzuciłem go na 300*9 i biegał stabilnie w windowsie i grach, teraz go mam na 2844MHz 1,66V i jest stabilny tylko w SPI ( wszystkie testy ), prime nie przechodzi, ale jest spox bo moja maszyną testujacą jest brat-maniak gier komputerowych. Wszystko pięknie chodzi :D powoli zaczynam myśleć nad WC, jak tylko dorwę x3m'a w dobrej cenie to zobaczycie ile ten procek potrafi :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 A ile wedlug was jest wart moj procek? Zastanawiam sie nad zmiana na Venice ale narazie nie chce go wystawiac na allegro :D Bez zmiany napiecia robi ~2.5GHz prime stable Przy zwiekszonym napieciu to co nizej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 "teraz go mam na 2844MHz 1,66V i jest stabilny tylko w SPI" To mój też tyle umie ;) http://members.lycos.co.uk/m4rd0k/16MBv9.png Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 "teraz go mam na 2844MHz 1,66V i jest stabilny tylko w SPI" To mój też tyle umie ;) 1414287[/snapback] Tyle ze twoj do tej czestotliwosci potrzebuje 30 stopni mniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Tyle ze twoj do tej czestotliwosci potrzebuje 30 stopni mniej :) 1414449[/snapback] A tam czepiasz się szczegółów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 @Mardok A SPI 32M ??:P mój przechodził do 2874MHz bodajze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Czy jakaś możliwość przetestowania proca pod względem stabilności (na default oraz po jakimś oc) nieuruchamiając windowsa? byłbym baaardzo wdzięczny za pomoc i rady co zrobić... :wink: 1413925[/snapback] Pod linuksa chyba też jest Prime :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 @Siuwar: 32MB nie sprawdzałem, ale powiem szczerze że wątpię aby przeszedł na tych MHz i tym V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Proca kupiłem. Seria taka jak w podpisie, no i mam nadzieję, że coś z niej wyciągnę (za >2500 bym się nie obraził :wink:). Teraz jeszcze muszę kupić mobo, zapewne MSI K8N Neo2 no i freezereka64... :) Ale to za tydzień, bo dziś jadę na tygodniową wycieczkę do Holandii! :D Do zobaczenia za tydzień i do testów!! :D PS. Będę miał NF7 i Palomino 2000+@2200+ na sprzedaż jak ktoś zainteresowany... :wink: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Komp mi nie wstaje <_< boje sie ze proc poszedł w pizdu :mad: ostatnio go miałem na 1,5V i 311*9, wyłaczyłem kompa i nie wstaje..... :mur: :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 może coś z ramem? zwała jak Ci Winni padł... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Coś obawiam się, że AC + 1,7v nie wyszło mu na dobre… ale równie dobrze to może być jakaś jedna opcja w biosie nie tak lub jakiś *foch* płyty szczególnie DFI tak lubi… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 W 1,7v bawiłęm sie tylko raz i to przy otwartym szeroko oknie i zaj** przeciagu w domu <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 IMHO procki tak szybko nie padają. raczej MoBo poszło do piachu, albo jakieś fochy stroi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Pewnie jeszcze nie wiecie ale mam niezłego pecha co do sprzętu :? kiedys kupiłęm 9800pro na r360, był zepsuty..... poszedłem wymienić w sklepie na nowego..... też zaraz przestał działać.... akcji w tym stylu miałem duzo.... boje sie ze znowu moje szczęście odegrało swoja rolę :mad: reset biosu nie pomagał :( teraz siedzę w szkole i i tak nic nie poradzę:( będę walczył później.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Ta moja DFI też miała takie *fochy* chwila odpoczynku i poszła dalej… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Siuwar polej mobo ciekłym azotem na orzeźwienie a napewno się obudzi! :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 (edytowane) Siuwar polej mobo ciekłym azotem na orzeźwienie a napewno się obudzi! :D :D :D 1415270[/snapback] hehee to raczej nierealne jest :D Co do procka to nie chcę byc tutaj jakims złym prorokiem ale ja nie zapodawałbym więcej niz 1.6v bez dobrego WC.Fakt mówia że procki tak nie padają ale ja tez miałem taka sytuację na bartonie AQUZEA(&2660mhz) którego póściłęm coś koło 2V na spire rockj IV , dosłownie na 15 minut. Procek sie nie spalił wydawało by sie że nic mu nie jest ale od tej pory zaczoł miewać bardzo dziwne jazdy .. . Czasami bez przeleżenia kilu godzin nie chciał sie włączyć :blink: heh sorry ale przyszła mi taka myśl : " to co dobre szybko sie kończy " :-P Ale oby to była płyta bądź memki zasilacz ..... bo proc był (jest) wielki) PS:Jakie masz dokładnie objawy? Edytowane 28 Kwietnia 2005 przez dszywala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Komp mi nie wstaje <_< boje sie ze proc poszedł w pizdu :mad: ostatnio go miałem na 1,5V i 311*9, wyłaczyłem kompa i nie wstaje..... :mur: :mur: :mur: :mur: 1415190[/snapback] :blink: :zonk: szkoda takiego proca oby to płyta była :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 reset biosu nie pomagał :( teraz siedzę w szkole i i tak nic nie poradzę:( będę walczył później.... Witam użytkowników forum! Wczoraj zmieniałem dzielnik pamięci i podnosiłem napięcie. Komp się zawiesił i resetowałem bios kilka razy. Już myślałem, że jest uszkodzenie ale wyjąłem baterię z płyty. Wstał bez problemu. Spróbuj. Konfigu nie mam w stopce jeszcze więc dla informacji: DFI LanParty SLI-D, Proc 3000+ z 8 tygodnia, obecnie 9x281 napięcie 1,58V wg Smartguardian, 2x512 MB Kingmax obecnie 282MHz; 3,4,4,8; Grafika 6600GT 550/1120. Buda to Chieftec bigtower w której mam 2 zasilacze Chieftec 360W zasila płytę i Pentagram 120+ Cu; a Ropla 400W zasila resztę czyli 3 dyski, Nagrywarkę DVD, Odtwarzacz DVD, flopa i 8 wentylatorów obudowy. Temperatura w stresie (nie prime 95 tylko krówka RC72 z dnec - prawdziwe 100% obciązenia) to proc 43, chipset 44. Pozdrawiam Atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...