Skocz do zawartości
DeathEvil

winchester 3000+ nowy krol OC!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Wydajonosciowo może i nie daje , ale jak mam synchro to mi głosniki trzasków nie emitują, a asynchro zdażaja sie, potrafią denerować, ale chyba tylko ja mam takie objawy, więc sie nie przejmuj. Co do tych osigów pamieci to moje powinny chodzić na Fsb 275 na luzaczku , ale nie stety chyba nie jest im to pisane, chciałbym je sprawdzić na jakiejs innej płycie np nForce 3, może Asus nie wytrzymuje, zreszta jest jeszcze dziwna sprawa z mnoznikami, mimo ze w biosie sa puszczone synchronicznie to nie zawsze za sprawą mnożnika tak jest, ja własnie taki przykład testuje. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydajonosciowo może i nie daje , ale jak mam synchro to mi głosniki trzasków nie emitują, a asynchro zdażaja sie, potrafią denerować, ale chyba tylko ja mam takie objawy, więc sie nie przejmuj. Co do tych osigów pamieci to moje powinny chodzić na Fsb 275 na luzaczku , ale nie stety chyba nie jest im to pisane, chciałbym je sprawdzić na jakiejs innej płycie np nForce 3, może Asus nie wytrzymuje, zreszta jest jeszcze dziwna sprawa z mnoznikami, mimo ze w biosie sa puszczone synchronicznie to nie zawsze za sprawą mnożnika tak jest, ja własnie taki przykład testuje. Pozdrawiam.

1269378[/snapback]

Nie tylko ty. Mam to samo (trzaski) na audigy2zs jak lece na asynchro. Tylko co ma jedno z drugim wspolnego? :blink:

PS. Zarzuc jakas linka do orba- porownamy wyniki, bo configi az nadto zblizone ;]

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam ogromny problem, odebrałe mdzisiaj procka WInchester 3000 i płyte msi k8t neo2. Zainstalowałem winde, drivery do płyty i grafy, potem service packa 2 i update. Ponieważ nie mam dzisiaj czasu na OC zabrałem się za pisanie życiorysu w wordzie i o zgrozo, wybieram szablon i kiedy go zaczął ładować komp zgasł. Nacisnałem reset i sie spowrotem uruchomił, spróowałem jeszcze 2 razy i to samo:9 uruchomiłem 3dmark 2001se i na poczatek miodzio na zamochodzie 350-370 klatek, potem smok 390-410 klatek i kiedy smok zionął ogniem na ludków bach... to samo komp się wyłączył:( co to może być??icon_sad2.gif Zasiłke mam Chiefteca 360W 302 DF, płyta to MSI K8T Neo2, Grafika Radeon 9800se@pro. Wcześniej miałem Semprona 2400@2800 na asrocku upgrade kt600 i przy tej samej grafie i wszystko było ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm apropo ASUSA to mozna sie przejechac. Moj stabilnie chodzi do 270 (sadze ze mozna jeszcze troche to podbic) ale znow ten kumpla z tego samego miotu krztusi sie przy 250, i nie ma zmiluj, poprostu wiecej nie pojdzie. Ale co do wczesniejszego pytania czy jest stabilna - odpowiadam: to bradzo stabilna plyta, przyjemna do uzytkowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z płytką MSI K8N Neo2 Platinium, przy podkręcaniu powyrzej 220 nie wykrywa mi RAIDA i pupa blada :).

Co z tego że ją kręcę wyrzej, jak wyniki mogętylko podziwiać w BIOSIE :), system nie wstaje dysków brak. Czy ktoś miał podobny problem albo wie jak z tego wybrnąć? Wielkie Dzięki i pozdrawiam all.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z płytką MSI K8N Neo2 Platinium, przy podkręcaniu powyrzej 220 nie wykrywa mi RAIDA i pupa blada :).

Co z tego że ją kręcę wyrzej, jak wyniki mogętylko podziwiać w BIOSIE :), system nie wstaje dysków brak. Czy ktoś miał podobny problem albo wie jak z tego wybrnąć? Wielkie Dzięki i pozdrawiam all.

1274208[/snapback]

u mnie 285 na co dzień i bez problemów z raidem

pewnie podpiąłeś pod 1-2 zamiast 3-4 (blisko proca)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś to dało dzięki :) , a powiesz mi jak ustawiasz RAM?

1275245[/snapback]

Musiało dać bo SATA 1 i 2 nie mają blokady PCI a SATA 3 i 4 mają :D

2,5-3-3-7-1T

166 dzielnik

z a64 tweakera 183

ale >270 na ramkach się ten dzielnik pierdzieli

Edytowane przez yotomeczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm dzisiaj oddaje te płyte w cholere:( wszystko działa ok, komp się nie wiesza itp ale tylk ojeśli zmniejsze agp do 4. Ponadto mam dziwne zwiechy painta i winrara:( za kazdym razem sie zawieszają i musze jest alt+ctrl+delete wyłaczać:( hmm a jesli chodzi o procka to narazie pusciłem go na 266 i chodzi elegancko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musiało dać bo SATA 1 i 2 nie mają blokady PCI a SATA 3 i 4 mają  :D

2,5-3-3-7-1T

166 dzielnik

z a64 tweakera 183

ale >270 na ramkach się ten dzielnik pierdzieli

1275818[/snapback]

Więc tak: Dojechałem do 270, ram na 166. Powyżej Windy się wieszają pewnie RAM, popracuję nad tym.

Zaczną się bawić grfiką, najpierw muszę ją schłodzić. Bo mój radiator pasywny jest :).

Wielkie THX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raptor widze, ze ty wyjadacz jestes B) powiedz mi , bo jeszcze nie miałem w rece a64 jak wyglada ciag tych liczb, wszytko co jest napisane i w ktorym miejscu jest data produkcji

p.s

prosze sprawdz tego z 2005

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To byl napewno 0502 bo bylo podane zaraz za seria, sprawdzal ktos te procesory ? bo nie wiem czy meczyc kumpla aby wszystkie sprawdzal, jak jest lipa to poco ma sie fatygowac, i tak jest teraz problem z dostepnascia A64 na S939 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Typ na allegro sprzedaja proce z 44 tygodnia 3000+ Box 3 lata gwarancji s939. Daje gwarancje ze dojdzie do 2.6 na napieciu poniżej nominalnego. Wiec po co szukać innych tygodni. Chyba ze macie jakieś takie co do 3.0 ida :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam ogromny problem, odebrałe mdzisiaj procka WInchester 3000 i płyte msi k8t neo2. Zainstalowałem winde, drivery do płyty i grafy, potem service packa 2 i update. Ponieważ nie mam dzisiaj czasu na OC zabrałem się za pisanie życiorysu w wordzie i o zgrozo, wybieram szablon i kiedy go zaczął ładować komp zgasł. Nacisnałem reset i sie spowrotem uruchomił, spróowałem jeszcze 2 razy i to samo:9 uruchomiłem 3dmark 2001se i na poczatek miodzio na zamochodzie 350-370 klatek, potem smok 390-410 klatek i kiedy smok zionął ogniem na ludków bach... to samo komp się wyłączył:( co to może być??icon_sad2.gif Zasiłke mam Chiefteca 360W 302 DF, płyta to MSI K8T Neo2, Grafika Radeon 9800se@pro. Wcześniej miałem Semprona 2400@2800 na asrocku upgrade kt600 i przy tej samej grafie i wszystko było ok.

1269584[/snapback]

hmm apropo ASUSA to mozna sie przejechac. Moj stabilnie chodzi do 270 (sadze ze mozna jeszcze troche to podbic) ale znow ten kumpla z tego samego miotu krztusi sie przy 250, i nie ma zmiluj, poprostu wiecej nie pojdzie. Ale co do wczesniejszego pytania czy jest stabilna - odpowiadam: to bradzo stabilna plyta, przyjemna do uzytkowania.

1269624[/snapback]

1274208[/snapback]

zasada jest jedna aby nieprzekraczac 1000Mhz czyli jezeli dajesz:

fsb 200 to HTx5

fsb 250 to HTx4

fsb 300 to HTx3

tyczy sie NEO2PLATI

dzielnik dziala bezproblemu na biosie 1.36mod

na 3000+ osiagnelem bezproblemu

fsb 250 HTx4 dzielnik synchro mnoznik 9

fsb 300 HTx3 dzielnik 166 niestety mnoznik 7 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rapra

Dzwonilem do nich dzis, to jest niby jakas firma za procka selekcjonowanego licza sobie 20zł wiecej, testowane na 2600Mhz 1.38v prime 8 godzin. Tak mi powiedzial sprzedawca, jezeli nie bedzie chodzil stabilnie to zgodzil sie ze bede mogl go zwrócic.

Edytowane przez PITer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.38 to pewnie im tyle pokazuje napiecie, a jest standardowe 1.4v :lol: no ale wg mnei sie oplaca.

kurde chiałem sobie z wami o a64 pogadac, popodkrecac, ale przyszedł do mnei ten proc, zaczło sie cos jebacv, albo od plyty albo od proca, a moge to oddac, a nie maja innych rzeczy wiec musz p4 :cry: kupic, nie chce ale musze. ale jeszcze tu wóce :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi