lyzkov Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 (edytowane) Acha. Ale taktowanie pamięci i timingi chyba wciąż sie liczą?? Tylko że troche mniej niż przy Athlonie XP? Edytowane 10 Lutego 2005 przez lyzkov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Wydajonosciowo może i nie daje , ale jak mam synchro to mi głosniki trzasków nie emitują, a asynchro zdażaja sie, potrafią denerować, ale chyba tylko ja mam takie objawy, więc sie nie przejmuj. Co do tych osigów pamieci to moje powinny chodzić na Fsb 275 na luzaczku , ale nie stety chyba nie jest im to pisane, chciałbym je sprawdzić na jakiejs innej płycie np nForce 3, może Asus nie wytrzymuje, zreszta jest jeszcze dziwna sprawa z mnoznikami, mimo ze w biosie sa puszczone synchronicznie to nie zawsze za sprawą mnożnika tak jest, ja własnie taki przykład testuje. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Witam panowie ja mam taki problem że na mojej płytce MSI K8T (niestety K8N za cholere nie mogłem dostać:( ) opcje Ht nie są jako x1x2x3x4x5 tylko 200/400/600/800/1000 czyli jaką wartość mam dać dla fsb 250 które chce zapodać na procku?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 (edytowane) Wydajonosciowo może i nie daje , ale jak mam synchro to mi głosniki trzasków nie emitują, a asynchro zdażaja sie, potrafią denerować, ale chyba tylko ja mam takie objawy, więc sie nie przejmuj. Co do tych osigów pamieci to moje powinny chodzić na Fsb 275 na luzaczku , ale nie stety chyba nie jest im to pisane, chciałbym je sprawdzić na jakiejs innej płycie np nForce 3, może Asus nie wytrzymuje, zreszta jest jeszcze dziwna sprawa z mnoznikami, mimo ze w biosie sa puszczone synchronicznie to nie zawsze za sprawą mnożnika tak jest, ja własnie taki przykład testuje. Pozdrawiam. 1269378[/snapback] Nie tylko ty. Mam to samo (trzaski) na audigy2zs jak lece na asynchro. Tylko co ma jedno z drugim wspolnego? :blink: PS. Zarzuc jakas linka do orba- porownamy wyniki, bo configi az nadto zblizone ;] Edytowane 10 Lutego 2005 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Panowie mam ogromny problem, odebrałe mdzisiaj procka WInchester 3000 i płyte msi k8t neo2. Zainstalowałem winde, drivery do płyty i grafy, potem service packa 2 i update. Ponieważ nie mam dzisiaj czasu na OC zabrałem się za pisanie życiorysu w wordzie i o zgrozo, wybieram szablon i kiedy go zaczął ładować komp zgasł. Nacisnałem reset i sie spowrotem uruchomił, spróowałem jeszcze 2 razy i to samo:9 uruchomiłem 3dmark 2001se i na poczatek miodzio na zamochodzie 350-370 klatek, potem smok 390-410 klatek i kiedy smok zionął ogniem na ludków bach... to samo komp się wyłączył:( co to może być??icon_sad2.gif Zasiłke mam Chiefteca 360W 302 DF, płyta to MSI K8T Neo2, Grafika Radeon 9800se@pro. Wcześniej miałem Semprona 2400@2800 na asrocku upgrade kt600 i przy tej samej grafie i wszystko było ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wagir Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 hmm apropo ASUSA to mozna sie przejechac. Moj stabilnie chodzi do 270 (sadze ze mozna jeszcze troche to podbic) ale znow ten kumpla z tego samego miotu krztusi sie przy 250, i nie ma zmiluj, poprostu wiecej nie pojdzie. Ale co do wczesniejszego pytania czy jest stabilna - odpowiadam: to bradzo stabilna plyta, przyjemna do uzytkowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo70 Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Mam problem z płytką MSI K8N Neo2 Platinium, przy podkręcaniu powyrzej 220 nie wykrywa mi RAIDA i pupa blada :). Co z tego że ją kręcę wyrzej, jak wyniki mogętylko podziwiać w BIOSIE :), system nie wstaje dysków brak. Czy ktoś miał podobny problem albo wie jak z tego wybrnąć? Wielkie Dzięki i pozdrawiam all. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ediee Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Pablo70--> sprubuj w innych portach sarial ata to zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo70 Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Ha, myślisz że nie próbowałem, walczę z tym od tygodnia, 2x system stawiałem bo mi windy zgłupły :) ale walczę dalej, o rezultatach melduję :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Mam problem z płytką MSI K8N Neo2 Platinium, przy podkręcaniu powyrzej 220 nie wykrywa mi RAIDA i pupa blada :). Co z tego że ją kręcę wyrzej, jak wyniki mogętylko podziwiać w BIOSIE :), system nie wstaje dysków brak. Czy ktoś miał podobny problem albo wie jak z tego wybrnąć? Wielkie Dzięki i pozdrawiam all. 1274208[/snapback] u mnie 285 na co dzień i bez problemów z raidem pewnie podpiąłeś pod 1-2 zamiast 3-4 (blisko proca) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo70 Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 u mnie 285 na co dzień i bez problemów z raidem pewnie podpiąłeś pod 1-2 zamiast 3-4 (blisko proca) 1274294[/snapback] Coś to dało dzięki :) , a powiesz mi jak ustawiasz RAM? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 (edytowane) Coś to dało dzięki :) , a powiesz mi jak ustawiasz RAM? 1275245[/snapback] Musiało dać bo SATA 1 i 2 nie mają blokady PCI a SATA 3 i 4 mają :D 2,5-3-3-7-1T 166 dzielnik z a64 tweakera 183 ale >270 na ramkach się ten dzielnik pierdzieli Edytowane 13 Lutego 2005 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Hmm dzisiaj oddaje te płyte w cholere:( wszystko działa ok, komp się nie wiesza itp ale tylk ojeśli zmniejsze agp do 4. Ponadto mam dziwne zwiechy painta i winrara:( za kazdym razem sie zawieszają i musze jest alt+ctrl+delete wyłaczać:( hmm a jesli chodzi o procka to narazie pusciłem go na 266 i chodzi elegancko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo70 Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Musiało dać bo SATA 1 i 2 nie mają blokady PCI a SATA 3 i 4 mają :D 2,5-3-3-7-1T 166 dzielnik z a64 tweakera 183 ale >270 na ramkach się ten dzielnik pierdzieli 1275818[/snapback] Więc tak: Dojechałem do 270, ram na 166. Powyżej Windy się wieszają pewnie RAM, popracuję nad tym. Zaczną się bawić grfiką, najpierw muszę ją schłodzić. Bo mój radiator pasywny jest :). Wielkie THX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Sprawdzal ktos procesory z 0502 ? jestem Ciekaw jak chodza modele z tego roku, wersja OEM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ediee Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 a nie pomyliles z batchem :blink: jeszcze nie widziałem takich, oczywiscie moge sie mylic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Witam. Zamówiłem: A3000+ Winchester 64 Bit, 44tydzień produkcji. Box 3 lata gwarancji, DFI LanParty SLI-D Łacznie za 1380 zł z wysyłką. Opłacało sie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Witam. Zamówiłem: A3000+ Winchester 64 Bit, 44tydzień produkcji. Box 3 lata gwarancji, DFI LanParty SLI-D Łacznie za 1380 zł z wysyłką. Opłacało sie? 1276591[/snapback] chyba że testowany ... bo normalnie mobo 600 + 635 proc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ediee Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 yotomeczek--> nie jestem pewin, ale wydaje mi sie, ze wersja ultra tyle kosztuje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 yotomeczek--> nie jestem pewin, ale wydaje mi sie, ze wersja ultra tyle kosztuje :wink: 1276773[/snapback] Dokładnie. To nie jest Ultra-D tylko SLI-D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 a nie pomyliles z batchem :blink: jeszcze nie widziałem takich, oczywiscie moge sie mylic 1276536[/snapback] właśnie leży mi w robocie box 0502BPEW. Nie zdecydowałem czy go otwierać czy nie :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 hmm no ja mam z 51 pierwszego tygodnia i narazie chodzi bez problemu na 266x9, więcej nie próbuje bo mam wsadzone goodramy:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 hmm no ja mam z 51 pierwszego tygodnia i narazie chodzi bez problemu na 266x9, więcej nie próbuje bo mam wsadzone goodramy:( 1276830[/snapback] w czym problem - dzielnik 166 i sprawdzasz jak idzie proc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ediee Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 raptor widze, ze ty wyjadacz jestes B) powiedz mi , bo jeszcze nie miałem w rece a64 jak wyglada ciag tych liczb, wszytko co jest napisane i w ktorym miejscu jest data produkcji p.s prosze sprawdz tego z 2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 To byl napewno 0502 bo bylo podane zaraz za seria, sprawdzal ktos te procesory ? bo nie wiem czy meczyc kumpla aby wszystkie sprawdzal, jak jest lipa to poco ma sie fatygowac, i tak jest teraz problem z dostepnascia A64 na S939 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Typ na allegro sprzedaja proce z 44 tygodnia 3000+ Box 3 lata gwarancji s939. Daje gwarancje ze dojdzie do 2.6 na napieciu poniżej nominalnego. Wiec po co szukać innych tygodni. Chyba ze macie jakieś takie co do 3.0 ida :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 pojdzie w jakim sensie? ze windows sie zaladuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Panowie mam ogromny problem, odebrałe mdzisiaj procka WInchester 3000 i płyte msi k8t neo2. Zainstalowałem winde, drivery do płyty i grafy, potem service packa 2 i update. Ponieważ nie mam dzisiaj czasu na OC zabrałem się za pisanie życiorysu w wordzie i o zgrozo, wybieram szablon i kiedy go zaczął ładować komp zgasł. Nacisnałem reset i sie spowrotem uruchomił, spróowałem jeszcze 2 razy i to samo:9 uruchomiłem 3dmark 2001se i na poczatek miodzio na zamochodzie 350-370 klatek, potem smok 390-410 klatek i kiedy smok zionął ogniem na ludków bach... to samo komp się wyłączył:( co to może być??icon_sad2.gif Zasiłke mam Chiefteca 360W 302 DF, płyta to MSI K8T Neo2, Grafika Radeon 9800se@pro. Wcześniej miałem Semprona 2400@2800 na asrocku upgrade kt600 i przy tej samej grafie i wszystko było ok. 1269584[/snapback] hmm apropo ASUSA to mozna sie przejechac. Moj stabilnie chodzi do 270 (sadze ze mozna jeszcze troche to podbic) ale znow ten kumpla z tego samego miotu krztusi sie przy 250, i nie ma zmiluj, poprostu wiecej nie pojdzie. Ale co do wczesniejszego pytania czy jest stabilna - odpowiadam: to bradzo stabilna plyta, przyjemna do uzytkowania. 1269624[/snapback] Mam problem z płytką MSI K8N Neo2 Platinium, przy podkręcaniu powyrzej 220 nie wykrywa mi RAIDA i pupa blada :). Co z tego że ją kręcę wyrzej, jak wyniki mogętylko podziwiać w BIOSIE :), system nie wstaje dysków brak. Czy ktoś miał podobny problem albo wie jak z tego wybrnąć? Wielkie Dzięki i pozdrawiam all. 1274208[/snapback] zasada jest jedna aby nieprzekraczac 1000Mhz czyli jezeli dajesz: fsb 200 to HTx5 fsb 250 to HTx4 fsb 300 to HTx3 tyczy sie NEO2PLATI dzielnik dziala bezproblemu na biosie 1.36mod na 3000+ osiagnelem bezproblemu fsb 250 HTx4 dzielnik synchro mnoznik 9 fsb 300 HTx3 dzielnik 166 niestety mnoznik 7 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 (edytowane) rapra Dzwonilem do nich dzis, to jest niby jakas firma za procka selekcjonowanego licza sobie 20zł wiecej, testowane na 2600Mhz 1.38v prime 8 godzin. Tak mi powiedzial sprzedawca, jezeli nie bedzie chodzil stabilnie to zgodzil sie ze bede mogl go zwrócic. Edytowane 15 Lutego 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ediee Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 1.38 to pewnie im tyle pokazuje napiecie, a jest standardowe 1.4v :lol: no ale wg mnei sie oplaca. kurde chiałem sobie z wami o a64 pogadac, popodkrecac, ale przyszedł do mnei ten proc, zaczło sie cos jebacv, albo od plyty albo od proca, a moge to oddac, a nie maja innych rzeczy wiec musz p4 :cry: kupic, nie chce ale musze. ale jeszcze tu wóce :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...