Skocz do zawartości
metal

Odmłodzenie konfigu ... cz.2

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie sprzedałem pł.gł proca i pamiątki i mam już część zeta na nowy sprzęt i chce kupić to:

athlonXP 1600+

asus a7v333

128 ddr pc2100 kingston [później jeszcze 256 ddr pc2100 kingston]

wszystko kosztuje 1012 zeta :D i tylko tyle zeta mam więc ani zeta więcej :? :D

I prosiłbym o uwagi dotyczące tych podzespołów :D bo to sporo zeta i niechce ich przewalić 8O :D ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos drogo ja za plyte i pamiec to co w podpisie dalem 770 zeta. Wiec jakbym mial dobic do 1000 to spoko jeszcze bym zakupil procka. A mam 2x wiecej pamieci troszke lepszej jakosci. Pozniej nie bedzie klopotu na przejscie np. na Bartona z FSB333. IMHO wiele osob ma klopoty z tym Asusem.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm... jedni mówią że ta płyta główna jest spoko jednym się ona pieprzy więc sam nie wiem :? no to może ASUS A7V8X VIA KT400 SocketA U/133 DDR400 ??? 659 zeta hmm... ale nie wiem czy będe miał tyle zeta :? 8O :( ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak ze sprawnością tej płyty, ale viem, że ASUS nieźle sobie liczy za marke. Lepiej kupić coś od Gigabyte`a.

Wątpliwości mam co do pamięci - Kingstone 128MB:

1. 128MB to malutko

2.Sprawdź jakich pamięci użył Kingstone w tej pamięci gdyż kilka razy zdażyło mi się mieć takie same moduły na pamięciach OEM oraz Kingstone (więc po co przepłacać).

Athlon XP 1600+ jest spox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm też jestem za gigabytem - fajna jest i nie droga

pamięci - co do tych kingstonów, to sporko osób pisało że tylko na Winbondach są dobre (znaczy ładnie lecą częstotliwości :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chlopie, co ty!!!!!!!!!!!!!!! gdzies ty takie drogie podzespoly wyszukal?? ja dalem za swojego mniej;), o3wiscie mowie o plycie procq i pamieciach...o wiele mniej :twisted:

chce to kupić w sirius.pl i to tam tyle kosztuje :D a umnie w sklepach w zabrzu jest drożej więc postanowiłem prze internet kupić :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra dzięki za pomoc ale po przemyśleniach i po przeczytaniu kilku artykułów postanowiłem jednak wybrać tego asus_a a7v333 :)

I dobrze. Ja raz miałem płytę gorszej firmy, to były z nią same problemy. Lepiej wydać więcej na mobo, a mniej na sprzęt, to się później nie będzie kląć, że coś źle chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...